Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Fright Night

metric 27 Decembar, 2011 08:00 Film, Komedija, Horor Permalink Trekbekovi (0)

Noć Strave

 

Fright Night

 

Rimejk istoimenog filma iz 1985, prati tinejdžera Čarlija koji uz pomoć svog nekadašnjeg druga otkriva da je njegov komšija vampir. Zaslužan za niz ubistava, vampir Džeri, shvata da Čarli planira da ga uz pomoć Pitera Vinsenta (poznatog ubicu vampira) ubije. Naravno kao i svaki samoproglašeni televizijski lovac na vampire, Čarli shvata da je Piter običan prevarant. Ali šta je tu je on i dalje mora da se reši Džerija kako zna i ume.

 

Noć Strave

 

Neka vrsta horor-komedije prosto je jedan od najgorih "kanta" filmova koje sam odgledao u poslednje vreme.

Prevenstveno po tonu kojim film odiše može se videti da je namenjen mlađoj publici. Tokom filma biće scena od kojih ćete prosto ili da se nasmejete ironično ili da se ugrizete za usnu od nervoze.

Colin Farrell je prosto blagi očaj kao vampir. Tokom celog filma ni na sekind nisam poverovao da je to neki krvoločni "jebački" (izvinjavam se na izrazu ali takav je kontekst) vampir. Dosta izveštačeno i napucano ponašanje, učinilo je to da filmu dajem veliki minus.

Što se tiče ostalih glumaca ni tu nemam ništa lep da kažem. Anton Yelchin takođe je blagi očaj, nigde nekog iznenađenja kada otkrije da mu je komšija vampir (kao da se to događa svaki dan), nigde besa i osvetničkog duha kada krene u borbu, nigde nekog šmekerskog ponašanja kada je sa devojkom (iako glumi štrebera). Tokom celog filma faca mu ja blago teleća. Isto važi i za David Tennant-a koji bi trebao da glumi ne znam ni šta ali šta god da je trebao da odglumi nije odglumeo.

 

 

 

Iako je u film dosta uloženo, specijalni efekti iako veoma dobri, skoro su zanemarljivi. Nekako ništa konkretno da vas zainteresuje jer je priča i komi-horor-tragična atmosfera u filmu toliko glupava da će vas tokom celog filma ometati da imalo uživate.

Muzika prosečna ali ne dovoljno dobra da stvori neku podlogu za dobar strah. 

U širokom luku zaobiđite film i radije odgledajte zastareli ali solidni original iz 1985, nastavak iz 1988 ili bilo koji drugi film. Vidi da je film rađen zbog trenutne popularnosti vampirske franšize a zanemaren je kvalitet i stvarni potencijal filma.

Ocena 4/10 

Film možete odgledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima! 


The Sorcerer And The White Snake

metric 26 Decembar, 2011 08:00 Film, Avantura, Fantazija, Akcija, Komedija, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Čarobnjak i Bela Zmija (It's Love)

 

Its Love

 

Mudrac Abot i njegov pomoćnik Neng su poznati lovci na demone koji uz pomoć "hvatača demona" zarobljavaju demone koji su prešli u svet ljudi.

Na lokalnom festivalu njih dvojica pokušavaju da pronađu šišmiš demona ni ne sluteći da se među ruljom nalazi i dve zmijolike demonke. Bela i Zelena zmija demon u potrazi su za Hu Huanom u kojeg je bela zmija pogotovo zainteresovana. Ona je zaljubljena u njega.

Spremna da žrtvuje svoju slobodu Bela zmija uzima ljucki oblik i spremna je da se posveti ljuckom životu i podeli ljubav sa Hu Huanom. Iako joj ljucki život nije stran a ni preterano poznat ona odlučno sprovodi svoju dobroćudnu zamisao sve dok joj u trag ne uđe Abot.

 

The Sorcerer and the White Snake

 

Film baziran na kineskoj legendi o Madam beloj zmiji je viskoko budžetni 3D film u kome ima od igle do lokomotive.

Iako uvek dok gledam film uzmem više faktora u obzir kao što su: poreklo filma, svrha, poenta, specijalni efekti, budžet, režija, nisam mogao a da ne prosto ne iznenadim i u dobrom i u lošem kontekstu.

Jet Li   The sorcerer and the white snake   Eva Huang

Film počinje solidno, veoma akciono, veoma jako i agresivno i to je ok. Priča zatim kreće sa konkretnijom pričom a zatim se gubi u daljini. Prelasci sa scene na scenu veoma čudni, čas imate osećaj da je scena isečena na pola a nekada da je previše i nepotrebno duga. I tako tokom celog filma.

Film obiluje sa dosta akcionih scena, borbe, magije, ali i veoma dosta prepoznatljivog kineskog humora. Kineski humor odraslima možda neće biti toliko interesantan ali mlađima sigorno hoće. 

Specijalni efekti su veoma interesantni, specifični i ima ih u izobilju. Svakako će vas iznenaditi izgled zmija i ostalih demona (pogotovo ako film gledate na velikom ekranu i velikoj rezoluciji) ali u isto vreme moći ćete da primetite da su nekada ne dovoljno detaljni i da odudaraju od okoline. Takođe ponekad (čak i meni) deluje čudno pojava raznih životinjica koje pričaju a pritom imate utisak da više ne gledate film nego neki animirani crtani.

 

 

Verujem da film deluje izvanredno i u 3D-u ali pošto nisam a i verovatno neću biti u mogućnosti da odgledam, tako da sam za taj deo uskraćen i ja i vi.

Glumci Jet Li i Shengyi Huang koji su među glumačkom glumačkom ekipom jedino poznati domaćoj a i stranoj publici odradili su posao solidno. Jet Li ne liči na sebe i pomalo mi deluje kao da je ovo odradio čisto onako radi reda.

Sve u svemu, solidna priča u koju je mnogo uloženo a zbog traljavog rada malo dobijeno. Film preporučujem svima koji mogu da zanemare greške, vole kineske legende i dobre vizuelne efekte.

Ocena 5/10 

Film možete pogledati ovde, i obavezno podelite vaše mišljenje u komentarima! 


Horrible Bosses

metric 21 Decembar, 2011 08:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Očajni Šefovi

 

Horrible Bosses

 

Nik, Dejl i Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) su prijatelji koji pored prijateljstva imaju još jednu zajedničku stvar. Oni mrze svoje šefove!

Dejv (Kevin Spacey) je ludi, nadrndani psihopata ali i šef koji Niku u svakom pogledu zagorčava život i mogućnost da napreduje u karijeri. Bobi (Colin Farrell) je nesposobni, nadrogirani probisvet koji slučajem okolnosti postaje šef Kurtu i dovodi u pitanje njegov i poslove njegovih kolega. Džulija (Jennifer Aniston) je seksi, napanjena nimfomanka koja smotanog i povučenog Dejla uznemirava onako kako bi volela većina muškaraca ali ne i Dejl.

 

Kevin Spacey   Jennifer Aniston   Colin Farrell 

 

Kada im dođe preko glave družina dolazi do plana da likvidira svoje šefove na način da niko ne posumlja u njihove namere. U tome će da im pomogne sumnjivi tip po imenu Din Džons. Naravno kako sve u životu ne ide po planu tako neće i njihova ideja o likvidaciji "loših momaka" - šefova!

 

JasonBateman   Jason Sudeikis   CharlieDay

 

Ovo je jedan klasičan scenario iz Holivuda koji na trenutke izlazi iz šablona. Odmah bi napomenuo da ovo po mom mišljenu nije jedan od filmova koje bih odgledao u bioskopu, već bih se radije zavalio u foterlju i uz neku krš klopu ili piće ubio dva sata a da se pritom ne smorim.

Film počinje solidno sa kratkim i jasnim uvodom gde odmah možemo uvideti trenutno stanje priče i naslutiti dalji tok dešavanja. Interesantno je da će većina (pa čak i ja) naslutiti da će oni pokušati da nasamare šefove to jest likvidiraju ih, ali to nije baš tako. Ovde je to urađeno više kao serija lančanih reakcija koje im nekada idu na ruku a nekada ne.

Glumci su fenomenalni i dosta velikih faca možemo videti od Jennifer Aniston pa sve do Jamie Foxx-a. Veoma urnebesan je i Colin Farrell, to jest njegov fizički izgled!

 

 

Humora u filmu ima dosta i to najviše humora baziranog na odvratnim, gnusnim i prenaglašenim forama ismejavanja, preuveličavanja i ponižavanja u odnosu između šefa i radnika.

Pored iole solidne radnje i ne tako loše glume ovaj film nema mnogo da ponudi  ali je sigurno pri vrhu komedija u ovoj godini a to je u suštini dovoljno za dobro društvance ili blejanje kod kuće.

Ocena 7/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje ostavite u komentarima!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  Sledeći»

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric