Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Horrible Bosses

metric 21 Decembar, 2011 08:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Očajni Šefovi

 

Horrible Bosses

 

Nik, Dejl i Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) su prijatelji koji pored prijateljstva imaju još jednu zajedničku stvar. Oni mrze svoje šefove!

Dejv (Kevin Spacey) je ludi, nadrndani psihopata ali i šef koji Niku u svakom pogledu zagorčava život i mogućnost da napreduje u karijeri. Bobi (Colin Farrell) je nesposobni, nadrogirani probisvet koji slučajem okolnosti postaje šef Kurtu i dovodi u pitanje njegov i poslove njegovih kolega. Džulija (Jennifer Aniston) je seksi, napanjena nimfomanka koja smotanog i povučenog Dejla uznemirava onako kako bi volela većina muškaraca ali ne i Dejl.

 

Kevin Spacey   Jennifer Aniston   Colin Farrell 

 

Kada im dođe preko glave družina dolazi do plana da likvidira svoje šefove na način da niko ne posumlja u njihove namere. U tome će da im pomogne sumnjivi tip po imenu Din Džons. Naravno kako sve u životu ne ide po planu tako neće i njihova ideja o likvidaciji "loših momaka" - šefova!

 

JasonBateman   Jason Sudeikis   CharlieDay

 

Ovo je jedan klasičan scenario iz Holivuda koji na trenutke izlazi iz šablona. Odmah bi napomenuo da ovo po mom mišljenu nije jedan od filmova koje bih odgledao u bioskopu, već bih se radije zavalio u foterlju i uz neku krš klopu ili piće ubio dva sata a da se pritom ne smorim.

Film počinje solidno sa kratkim i jasnim uvodom gde odmah možemo uvideti trenutno stanje priče i naslutiti dalji tok dešavanja. Interesantno je da će većina (pa čak i ja) naslutiti da će oni pokušati da nasamare šefove to jest likvidiraju ih, ali to nije baš tako. Ovde je to urađeno više kao serija lančanih reakcija koje im nekada idu na ruku a nekada ne.

Glumci su fenomenalni i dosta velikih faca možemo videti od Jennifer Aniston pa sve do Jamie Foxx-a. Veoma urnebesan je i Colin Farrell, to jest njegov fizički izgled!

 

 

Humora u filmu ima dosta i to najviše humora baziranog na odvratnim, gnusnim i prenaglašenim forama ismejavanja, preuveličavanja i ponižavanja u odnosu između šefa i radnika.

Pored iole solidne radnje i ne tako loše glume ovaj film nema mnogo da ponudi  ali je sigurno pri vrhu komedija u ovoj godini a to je u suštini dovoljno za dobro društvance ili blejanje kod kuće.

Ocena 7/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje ostavite u komentarima!


Učitava se...

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric