Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Svi Mi Koji Volimo Muppet Show!

metric 31 Maj, 2011 14:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Novosti, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Oni su glasni, smešni, pomalo ludi. Oni su dobri ali ponekad i loši. Oni su nesvakidašnje lutke. Oni su Mapetovci!

Muppets

Kada su Mapetovci u pitanju nema potrebe mnogo govoriti, svi znaju za njih. Ono što je interesantno jeste da se iz kompletne serije nije izdvojio jedan ili dva lika, nego ceo jedan asambl likova. Ti likovi su pored samog uspeha koji su doneli seriji, uspeli i da unovče uspeh što kroz reklame, crtaće, filmove, lutke i razne druge aktivnosti.

Svakako najpoznatiji članovi ovog ludog sveta lutaka jestu Žabac Kermit, Gospođica Prasica, Gonzo i Medved Fozi. Naravno ima i drugih nama dragih likova kao što su Skuter, kokoška Kamila, kuvar, pas Rolf, pacov Rizo i mnogi drugi.

Kada su u pitanu glavni protagonisti imamo Kermita koji je tu uvek da kontroliše, smiri i vodi šou (kao i družinu.). Prasicu koja je umišljena i arogantna diva željna slave ali i Kermitove ljubavi. Gonzo je neustrašivi umetnik i nepreza za svakakvim akrobacijama koje su na ivici bezbednosti ili ne bezbednosti. I na kraju imamo Fozija, medveda ne tako talentovanog komičara koji je Kermitova desna ruka.

 

Kermit  Gonzo  Fozi  Piggy 

Svakako jedni od najomiljeniji pogotovo malo starijim gledaocima jesu Statler i Valdorf koji po mnogima treba da imaju svoj šou jer uvek sarkastično sa njihovog balkona komentarišu sve što ima padne na pamet. 

Statler and Waldorf

Mapetovci su uspeli da svojim šaljivim humorom, simpatičnim i neuobičajnim izgledom kao i konstantnim poznatim gostima privuku i zadrže mase gledalaca. Većina nas je sa oduševljenjem pratila Mapetovce i njihove avanture. Nešto mlađi gledaoci kojima nije bilo dosta da uživaju u originalnoj lutkarskoj verziji, mogla je da pari oči sa animiranom serijom u kome su umesto odraslih mogli videti bebe Mapetovce.

Pored lutkarske serije i animirane mogli smo pogledati dosta specijala kao i dobro gledanih dugometražnih igranih filmova od kojih su najpoznatiji : The Muppet Movie, The Muppets take Manhattan i Muppets from space. 

Mapetovci

Svi smo uživali kao deca u Mapetovim ludorijama i uživaćemo još!

Prvu epizodu Mapetovih Beba možete pogledati ovde.

A neke od filmova ovde :

Mapet - Dugometražni film

Mapetov Božić - Pisma deda Mrazu

Uživajte u avanturama Mapetovaca a vaše mišljenje podelite u komentarima!


Diznijeva Radionica

metric 06 April, 2011 12:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Iz magične radionice Dizija dobili smo gomilu van vremenskih priča koje nas uveseljavaju.

 

 

Mnogi Diznijevi filmovi osvojili su Oskare, Emije, Gremije da ih je prosto teško nabrojati. Mnogi su u kategorijama najgledanijih filmova svih vremena. Svako od nas mora priznati da ima makar jedan Diznijev film koji mu je omiljeni.

WaltDisney

 

Dizni je osnovan 1923 godine i u roku od par godina ostvario je neverovatan uspeh. Dizni je prvi napravio kratkometražni crtani u boji Cveće i Drveće. Isti je slučaj i sa prvim dugometražnim crtanim filmom u boji nama svima poznatom pričom o Snežani i sedam patuljaka. Pored ovih i mnogih drugih značajnih dostignuća Dizni nam je doneo Pinokija, Malu sirenu, Anastasiju, Alisu u zemlji čuda, Knjigu o džungli, Vini Pua i mnoge druge.

Sada bih odvojio nekoliko crtaća koji su meni mnogo dragi a siguran sam i vama, posebno Zvonar Bogorodičine crkve koji je moj prvi crtani koji sam ikada posedovao (na još tadašnjoj video kaseti "ako se toga iko danas i seća").

 

                   Snežana i sedam patuljaka                            Anastasia

Snezana i sedam patuljaka  Anastasia   

                     Zvonar Bogorodičine crkve                           Mač u kamenu

Zvonar Bogorodičine crkve  Mač u kamenu  

                                Robin Hud                                      Lepotica i zver

Robin Hud  Lepotica i zver  

                            Oliver i kompanija                                     Aladin

Oliver i kompanija  Aladin  

                                Mala sirena                                         Mulan

Mala sirena  Mulan

 

   Uživajte u crtacima ja znam da ja sigurno hoću!!! :D


Film Iz Detinstva

metric 21 Decembar, 2010 12:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Drama, Komedija, Mjuzikl Permalink Trekbekovi (0)

O ovom filmu vam pišem na zahtev moje koleginice Zorice kojoj se ovaj film svideo isto koliko i meni.

The sound of music

Julie Andrews u ovom filmu tumači ulogu Marie koja u Austriji  posle puno pokušaja da postane časna sestra dobija posao dadilje kod kapetana Von Trapp-a.I dok većinom dana kapetan nije kod kuće Marie pokušava da vaspita njegovo sedmoro nevaspitane dece(iako ih je vaspitao kao vojnike).I dok kapetan očekuje veliku disciplinu u vaspitanju dece ona se odlučuje na drugačiji prilaz dečijem vaspitanju.Ona u njihove živote uvodi pesmu i avanturu i svakako toplinu.I kako se radnja filma odvija ona se zaljubljuje u kapetana iako je on veren.

Morate pogledati ovaj film ako ga već niste jer ovo je jedan divan mjuzikl koji će u vama probuditi prava,iskrena osećanja koja ste imali dok ste bili deca. 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric