Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Film Iz Detinstva

metric 21 Decembar, 2010 12:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Drama, Komedija, Mjuzikl Permalink Trekbekovi (0)

O ovom filmu vam pišem na zahtev moje koleginice Zorice kojoj se ovaj film svideo isto koliko i meni.

The sound of music

Julie Andrews u ovom filmu tumači ulogu Marie koja u Austriji  posle puno pokušaja da postane časna sestra dobija posao dadilje kod kapetana Von Trapp-a.I dok većinom dana kapetan nije kod kuće Marie pokušava da vaspita njegovo sedmoro nevaspitane dece(iako ih je vaspitao kao vojnike).I dok kapetan očekuje veliku disciplinu u vaspitanju dece ona se odlučuje na drugačiji prilaz dečijem vaspitanju.Ona u njihove živote uvodi pesmu i avanturu i svakako toplinu.I kako se radnja filma odvija ona se zaljubljuje u kapetana iako je on veren.

Morate pogledati ovaj film ako ga već niste jer ovo je jedan divan mjuzikl koji će u vama probuditi prava,iskrena osećanja koja ste imali dok ste bili deca. 


Kanye West - Runaway

metric 24 Novembar, 2010 12:00 Film, Mjuzikl Permalink Trekbekovi (0)

 Pre oko mesec dana pojavila se pesma Runaway čiji je spot bio deo kratkog debitanskog filma ovog poznatog repera.

 

 

 Kanye je ovaj film opisao kao ekstenzija njegovog albuma i u sustini on to stvarno jeste. Film odiše nekim njegovim stilom, odličnom muzikom (koja je inače i u prvom planu) i veoma dobrim kadrovima kao i kontrastima boja.

 Ovaj film možete pogledati na YouTubu i preporučio bi ga svima koji su spremni da odvoje tridesetak minuta da pogledaju muzički album u video zapisu.


The Wizard Of Oz

metric 07 Novembar, 2010 12:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Fantazija, Mjuzikl Permalink Trekbekovi (0)

U svakome od nas postoji neograničena količina mašte, tu maštu samo treba probuditi.

 

 

Čarobnjak iz Oza film snimljen još 1939 godine spada u jedan od omiljenih filmova mog detinjstva. Kao dete gledajući ga navijao sam da glavni protagonisti dođu do svog cilja dok sam se radovao svakome neuspehu zle veštice sa Zapada. Ovaj film spada u remek dela Holivuda i u vreme kada je snimljen smatrao se najsavremenijim filmom do tada. Pokušavajući da dočara fantastičnu zemlju Oz režiser je svaki deo priče u ovom magičnom svetu prikazao u boji a ostatak u crno-beloj slici. I dok će glumica Judy Garland ostati upamćena po ovoj ulozi tu su i ostali glumci koji su doprineli popularnosti ovog filma Margaret Hamilton, Frank Morgan, Jack Haley i dr.

Ovaj film će sigurno mnogima od vas da budi lepa osećanja zato oni koji ga nisu odgledali neka ga pogledaju a koji jesu neka se prisete filma njihovog detinjstva. 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric