Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

The Sorcerer And The White Snake

metric 26 Decembar, 2011 08:00 Film, Avantura, Fantazija, Akcija, Komedija, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Čarobnjak i Bela Zmija (It's Love)

 

Its Love

 

Mudrac Abot i njegov pomoćnik Neng su poznati lovci na demone koji uz pomoć "hvatača demona" zarobljavaju demone koji su prešli u svet ljudi.

Na lokalnom festivalu njih dvojica pokušavaju da pronađu šišmiš demona ni ne sluteći da se među ruljom nalazi i dve zmijolike demonke. Bela i Zelena zmija demon u potrazi su za Hu Huanom u kojeg je bela zmija pogotovo zainteresovana. Ona je zaljubljena u njega.

Spremna da žrtvuje svoju slobodu Bela zmija uzima ljucki oblik i spremna je da se posveti ljuckom životu i podeli ljubav sa Hu Huanom. Iako joj ljucki život nije stran a ni preterano poznat ona odlučno sprovodi svoju dobroćudnu zamisao sve dok joj u trag ne uđe Abot.

 

The Sorcerer and the White Snake

 

Film baziran na kineskoj legendi o Madam beloj zmiji je viskoko budžetni 3D film u kome ima od igle do lokomotive.

Iako uvek dok gledam film uzmem više faktora u obzir kao što su: poreklo filma, svrha, poenta, specijalni efekti, budžet, režija, nisam mogao a da ne prosto ne iznenadim i u dobrom i u lošem kontekstu.

Jet Li   The sorcerer and the white snake   Eva Huang

Film počinje solidno, veoma akciono, veoma jako i agresivno i to je ok. Priča zatim kreće sa konkretnijom pričom a zatim se gubi u daljini. Prelasci sa scene na scenu veoma čudni, čas imate osećaj da je scena isečena na pola a nekada da je previše i nepotrebno duga. I tako tokom celog filma.

Film obiluje sa dosta akcionih scena, borbe, magije, ali i veoma dosta prepoznatljivog kineskog humora. Kineski humor odraslima možda neće biti toliko interesantan ali mlađima sigorno hoće. 

Specijalni efekti su veoma interesantni, specifični i ima ih u izobilju. Svakako će vas iznenaditi izgled zmija i ostalih demona (pogotovo ako film gledate na velikom ekranu i velikoj rezoluciji) ali u isto vreme moći ćete da primetite da su nekada ne dovoljno detaljni i da odudaraju od okoline. Takođe ponekad (čak i meni) deluje čudno pojava raznih životinjica koje pričaju a pritom imate utisak da više ne gledate film nego neki animirani crtani.

 

 

Verujem da film deluje izvanredno i u 3D-u ali pošto nisam a i verovatno neću biti u mogućnosti da odgledam, tako da sam za taj deo uskraćen i ja i vi.

Glumci Jet Li i Shengyi Huang koji su među glumačkom glumačkom ekipom jedino poznati domaćoj a i stranoj publici odradili su posao solidno. Jet Li ne liči na sebe i pomalo mi deluje kao da je ovo odradio čisto onako radi reda.

Sve u svemu, solidna priča u koju je mnogo uloženo a zbog traljavog rada malo dobijeno. Film preporučujem svima koji mogu da zanemare greške, vole kineske legende i dobre vizuelne efekte.

Ocena 5/10 

Film možete pogledati ovde, i obavezno podelite vaše mišljenje u komentarima! 


Video Sam đAvola

metric 14 Maj, 2011 14:30 Film, Horor, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Bolestan, izopačen, surov i zao!

I saw the devil

 

Video sam đavola

 

On ubija iz zadovoljstva. Bolestan i izopačen psihopata koji je brutalno počinio serijal ubistava. Njegovo ime je Kjang-Čul (Min-sik Choi). Dok policija pokušava da ga uhvati njegove žrtve se ređaju. Da li su žene ili deca, ne predstavlja problem.

U njegovom poremećenom životu se sve menja kada ubije trudnu verenicu mladog agenta Kim So-Hjion (Byung-hun Lee) i ćerku bivšeg šefa policije.

Pun gneva i želje za osvetom zaklinje se da će ga pronaći i krvnički mu se osvetiti. Kada ga pronađe poremećeni Kjang-Čul ni nesluti da je njegovo mučenje od strane mladog agenta tek počinje i da se neće tako lako završiti. Osveta bi bila slatka da se stvari odvijaju kako treba ali to nije uvek slučaj. So-Hjion će to osetiti na ličnoj koži.

 

I saw the Devil

 

Po preporuci i sa dosta entuzijazma sam pogledao ovaj film . Mnogo sam očekivao i film se potrudio da očekivanja budu ispunjena!

Pre svega bih naglasio da je ovo korejanski film i da za razliku od evropskih i američkih filmova nema problema sa prikazivanjem scenama brutalnog nasilja i seksa i krvi.

Priča je ono što ovaj film čini posebnim. Apsulutno dobro isplanirana i detaljna prosto čini film kvalitetnijim, sadržejnijim i gledljivijim. Veoma miran, psihološki prilaz tematici seriskih ubica, njihovom razmišljanju, njihovoj izopačenoj psihi i načinu na koji se ophode i ubijaju svoje žrtve zainteresovaće svakog gledaoca.

 

Moram priznati da su scene nasilja dovedene do maksimuma i da se čak i meni koji imam poprilično veliki želudac za takve scene, na trenutke činilo mučno. 

Film na trenutke tokom gledanja može delovati monotono zbog svoje dužine koja prelazi dva sata ali posle odgledanog filma taj utisak se gubi.

Izopačeni psihopata mi je zgadio život i iako sam svestan da takvih psihopata ima mnogo na svetu, radije ću da živim u laži.

Smatram da film ima odličnu poentu i da taj detaj i vrhunac dovodi u pitanje stari odgovor na pitanje: Ima li pravde? Ima! Ali po koju cenu?

Ko ima veliku toleranciju na krvoproliće i želju za dobrom surovom pričom trebalo bi da pogleda ovaj film.

Ocena 8.8/10 

Film možete pogledati ovde (deo1, deo2) i vaše mišljenje podeliti u komentarima, fejsbuku ili tviteru!


Prava Legenda

metric 04 April, 2011 14:00 Film, Akcija, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Pisao sam vam o prvom Ruskom 3D filmu Mračni svet,e pa sad je došao na red prvi Azijski 3D film!

True Legend (Su Qi-Er)

True Legend

Trejler 

Kada uspešno spasi princa zarobljenog u planinama od strane neprijatelja general Su dobija ponuda da postane guverner. Kako je više zainteresovan da ostvori školu borilačkih veština i osnuje porodicu Su moli princa da mesto guvernera ponudi njegovom polubratu Yuanu. Iako mu princ napominje da je Yuan neoziran i ljubomoran, Su i dalje stoji pred svojom reči.

Pet godina kasnije kada je uspešno osnovao porodicu sa Ying, Yuanomvom sestrom i sprema se da otvori svoju izgrađenu školu. Saznanje da se Yuan vraća u rodno selo i strah o saznanju da je Suov otac ubio Yuanovog oca kada je počeo gubiti razum stavlja ga u poziciju da brine za opštu bezbednost svoje porodice. Iako su se nadali da Yuan neće prenagliti on upravo to čini. Ubija Suovog oca kao i većinu šire porodice a Ying i njenog sina uzima kao zarobljenike njegove opsesije. Kada Su pokuša da odbrani svoju porodicu saznaje da je Yuan ovladao tehnikom koja ga čini mašinom za ubijanje. Iako uporan i snažan ne uspeva da savlada Yuanovu tehniku Pet otrovnih šaka. Bačen u reku da se udavi, Ying skače spremna da žrtvuje sopstveni život kako bi ga spasla. Nasukani na obali umorni, ranjeni i bespomoćni u pomoć im dolazi travarka Yu. U nadi da će se skoro izlečiti i ojačati Su moli Wu Shu boga da ga trenira na planinama. Svakodnevni trening čini Sua jačim i njegova žena dobija nadu da će se uskoro vratiti svome sinu ali kada joj travarka Yu saopšti da je njen muž poludeo i da nema nikakvog boga koji trenira njenog muža Ying preuzima stvari u svoje ruke.

Su   Ying   Su

Ovo azijsko ostvarenje je veoma zabavno ali ima dosta grešaka. Radnja filma nije posebno složena i sa velikom lakoćom i bez previše razmišljanja ju je lako pratiti. Puno poznatih glumaca možete sresti u ovom ostvarenju kao što je glumica Michelle Yeoh ali i preminuli glumac David Carradine kome je ovo poslednji snimljeni film. Scene borbi su vrhunski dobre i bude adrenalin kao i scene u kojima se nije štedelo sa krvlju, isecanjem, presecanjem, udaranjem i odrubljivanjem raznih delova tela. Velika mana je to što je radnja mogla biti složenija i što film ume konfuzno da prelazi sa scene na scenu. Ali ono što najviše može da zasmeta jeste utisak da se film završava malo pre osamdesetog minuta. Radnja filma se nastavlja i stvara se utisak da je taj deo film usiljen i da nije bilo potrebe za njim.

Yuan   Yu   Ma 

Iako ovaj film nismo u mogućnosti da vidimo u 3D kroz film se mogu naslutiti scene koje zaista izgledaju dobro. Sve u svemu ovoj film izgleda poprilično dobro, pogotovo za ljude koji uživaju u borilačkim veštinama i dobroj akciji.

Ocena 6.5/10 

Film možete pogledati ovde i ostaviti vaše mišljenje o njemu u komentarima.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric