Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Video Sam đAvola

metric 14 Maj, 2011 14:30 Film, Horor, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Bolestan, izopačen, surov i zao!

I saw the devil

 

Video sam đavola

 

On ubija iz zadovoljstva. Bolestan i izopačen psihopata koji je brutalno počinio serijal ubistava. Njegovo ime je Kjang-Čul (Min-sik Choi). Dok policija pokušava da ga uhvati njegove žrtve se ređaju. Da li su žene ili deca, ne predstavlja problem.

U njegovom poremećenom životu se sve menja kada ubije trudnu verenicu mladog agenta Kim So-Hjion (Byung-hun Lee) i ćerku bivšeg šefa policije.

Pun gneva i želje za osvetom zaklinje se da će ga pronaći i krvnički mu se osvetiti. Kada ga pronađe poremećeni Kjang-Čul ni nesluti da je njegovo mučenje od strane mladog agenta tek počinje i da se neće tako lako završiti. Osveta bi bila slatka da se stvari odvijaju kako treba ali to nije uvek slučaj. So-Hjion će to osetiti na ličnoj koži.

 

I saw the Devil

 

Po preporuci i sa dosta entuzijazma sam pogledao ovaj film . Mnogo sam očekivao i film se potrudio da očekivanja budu ispunjena!

Pre svega bih naglasio da je ovo korejanski film i da za razliku od evropskih i američkih filmova nema problema sa prikazivanjem scenama brutalnog nasilja i seksa i krvi.

Priča je ono što ovaj film čini posebnim. Apsulutno dobro isplanirana i detaljna prosto čini film kvalitetnijim, sadržejnijim i gledljivijim. Veoma miran, psihološki prilaz tematici seriskih ubica, njihovom razmišljanju, njihovoj izopačenoj psihi i načinu na koji se ophode i ubijaju svoje žrtve zainteresovaće svakog gledaoca.

 

Moram priznati da su scene nasilja dovedene do maksimuma i da se čak i meni koji imam poprilično veliki želudac za takve scene, na trenutke činilo mučno. 

Film na trenutke tokom gledanja može delovati monotono zbog svoje dužine koja prelazi dva sata ali posle odgledanog filma taj utisak se gubi.

Izopačeni psihopata mi je zgadio život i iako sam svestan da takvih psihopata ima mnogo na svetu, radije ću da živim u laži.

Smatram da film ima odličnu poentu i da taj detaj i vrhunac dovodi u pitanje stari odgovor na pitanje: Ima li pravde? Ima! Ali po koju cenu?

Ko ima veliku toleranciju na krvoproliće i želju za dobrom surovom pričom trebalo bi da pogleda ovaj film.

Ocena 8.8/10 

Film možete pogledati ovde (deo1, deo2) i vaše mišljenje podeliti u komentarima, fejsbuku ili tviteru!


Učitava se...

Komentari

  1. Nažalost, poslednjih mesec dana nisam stizao da obilazim blogove, pa sam kasno video tvoj komentar i pitanje. Odgovorio sam ti tamo, i nadam se da nije previše kasno. Ako imaš još pitanja, slobodno me pitaj (možemo i mejlove razmeniti :)).

    Pozdrav

    Autor gogy — 15 Maj 2011, 10:01

  2. Film je najbolji strani (ne racunajuci Amerikance :)) film koji sam gledao ove godine, mozda i od kada znam za sebe, iako je tu El Labirinto del Fauno...:)

    Autor Popa — 24 Maj 2011, 23:09


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric