Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Once Upon A Time

metric 22 Decembar, 2011 10:00 Drama, Avantura, Fantazija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Bilo jednom.....

 

Once Upon A Time

 

Bilo jednom nekada davno.... Ovako počinju sve bajke pa tako i ova.

Ali ova bajka se ne završava sa "živeli su srećno do kraja života", o neee.

Bilo jednom nekada davno veliko kraljevstvo u kome je svaka priča imala srećan kraj i u kome su živeli svi likovi iz nama poznatih priča. Među tim pričama bila je i poznata svima Snežana i sedam patuljaka.

 

Snow White   Evil Queen    The Prince

 

I dok većina zna da princ jeste spasio Snežanu ne zna da Zla kraljica nikada nije umrla. Čak naprotiv ona je skovala plan još gori od goreg. Na venčanju princa i Snežane, zla kraljica puna gorčine i osvete zaklela se da će zbog svog bola koji joj je nanela Snežana platiti celo kraljevstvo. Kako je vreme prolazilo Snežana je zatrudnela a o kraljici se nije čulo ni reči. Ali kraljica nije zaboravila svoju osvetu, sve vreme ona je kovala plan u kome će uz pomoć srca onog koji joj je najdraži kazniti celo kraljevstvo. Baciće čini kojima će sima u kraljevstvu oduzeti "srećan kraj" i poslati ih u mesto gde se ničega neće sećati.

Nespremna da čeka na kraljičin zli poduhvat, Snežana odlazi kod prevrtljivog, zlog i izopačenog Rampelstilskina koji joj je jedini način da spasi svoje kraljevstvo. Ali kada joj on oda tajnu kako da spreči zlu kraljicu ona za uzvrat mora da mu da ime svoje nerođene ćerke. Magična vrata napravljena od začaranog drveta omogući će da se svi članovi kraljevstva sakriju tamo gde ih kraljičine čini ne mogu povrediti. Ali začkoljica postoji! Ono što Rampelstislik nije rekao Snežani jeste da samo jedan član celog kraljevstva može da prođe kroz začarana vrata.

 

The Hope   Once Upon a Time   Rumplestiltskin

 

Ema je devojka iz Bostona koja na svoj 28. rođendan dobija iznenadnu posetu od strane svog sina Henrija kojeg je dala na usvajanje pre 10 godina. Iznenađena, na putu za Storibruk, mesto odakle je Henri, saznaje da on živi sa majkom koja je gradonačelnica. Ali za Henrija ona je pored toga što je gradonačelnica i zla veštica koja je bacila čini na ceo grad. I po njegovoj knjizi Ema je ta koja te čini treba da ukloni i pokuša da vrati svima srećan kraj.

 

Once Upon a Time 

 

Izvaredna, osvežavjuća, originalna i savršeno ispričana bajkovita priča. 

Od prvog kontakta sa ovom pričom oduševljen sam kreativnošću i kvalitetom toka pričanja i detalja koji su utkani u ove stare ali nove priče.

Imamo Snežanu, Princa, Zlu kraljicu, Rapelstilskina, Pepeljugu, lovca, vuka, vile, veštice, džinove i niz drugih likova sa kojima se bilo ko od nas može poistovetiti, voleti i mrzeti.

Serija ima odličan uvod i od samog starta stvara se taj osećaj pričanja priče koji vas prosto vuče da tražite još. Interesantno je to da ovu seriju rade Adam Horowitz i Edward Kitsis koji su zaslužni za seriju Lost, što automaci vam daje nagoveštaj da se tokom serije konstantno otkrivaju tajne i da je sve usko povezano.

Povezanost stvarnog i fantazijskog sveta je veoma odlična a ponajviše zato što likovi iako isti veoma su različiti i fizički i emotivno. To se najviše može spaziti kod lika Snežane koja je kao Snežana veoma jaka, nezavisna i hrabra a kao Meri veoma stidljiva, pokorna i nenametrljiva.

 

 

 

Glumci poput  Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Josh Dallas, Robert Carlyle učinili su da nam se poznati likovi iz detinjstva vrate u pravom svetlu. Naručito Robert Carlyle koji tumači Rampelstilskina i za tu mu ulogu dajem 5+.

Vizuelno serija izgleda odlično. Veliki budžet omogućio je da vam se oni delovi serije (fantazijski) koji zavise od specijalnih efekata izgleda uverljivo i nikako van konteksta same priče i likova.

Definitivno serija koju morate da pogledate ako volite dobru priču, dobar triler, dobru bajku i dobru poruku koju ova serija šalje.

Ocena 10/10

Sezona 1: 1234567, ... 

I ne zaboravite da podelite mišljenje u komentarima! 


Svi Mrze Krisa

metric 26 Jul, 2011 16:00 Film, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Everybody hates Chris

 

Everybody hates Chris

 

 Svi mrze Krisa je komična serija inspirisana detinjstvom američkog komičara Chris Rock-a u kojoj i sam vrši funkciju naratora. I dok je sam naziv kontradikcija seriji Svi vole Rejmonda u kojoj je prikazana "savremena" i "uobičajna" američka bela porodica, Svi mrze Krisa je priča o crnačkoj porodici koja je sve samo ne "savremena" i "uobičajna".

 Rošel (Tichina Arnold) je majka troje dece u Bruklinu 1983. gde sa svojim mužem odgajala porodicu što je najbolje mogla. Iako drčna, agresivna, sebična i očigledni takozvani "geto snob", Rošel je brižna majka i supruga koja želi da svojoj deci podari najbolje moguće obrazovanje a mužu najbolju moguću ženu.

 Džulijus (Terry Crews) je otac ove po njemu rasipničke i bučne porodice. Dok je njegova najveća ljubav skupljanje kupona za sve moguće namene, tu je i njegova mogućnost da bilo koju stvar, uslugu ili delo preračuna u novcu. Iako često ne može da spava od svoje žene i normalno da uživa u porodičnim obrocima zbog čestih "uljeza", on je dobar otac koji je uvek tu da dobar savet.

 Kris (Tyler James Williams) je glavni protagonista, stariji sin i očigledno, iako veoma dobro dete "crna ovca" u porodici. Većina porodičnih obaveza je na njemu, gde mu najveći problem predstavlja čuvanje brata i sestre. Pored kuće i škole, Kris i radi u lokalnoj prodavnici gde ga nesreće takođe ne zaobilaze. Iako ga nesreće prate u stopu, dani mu lakše prolaze uz pomoć najboljeg druga Grega (Vincent Martella).

 Dru (Tequan Richmond) i Tanja (Imani Hakim) su Krisovi mlađi brat i sestra. Dru mlađi (a ipak viši) je dobar brat koji je u kraju veoma popularan zbog svoje lepote i šarma. Tanja je mala sestrica koja krešti, tužaka i uvek uvlači sve u nevolju kako bi došla do svog cilja.

 

Svi mrze Krisa

 

 Sa ovom serijom sam došao u kontakt još 2006 godine i od tada sam potpuno oduševljen ovakom vrstom komedije. Iako je serija bila veoma popularna i čak se davala na lokalnim televizijama (neki određeni broj epizoda), serija je doživela četriri sezone i završila se kako je sam narator žele, završetkom škole.

 Crno, brutalno, realistično a ipak preuveličano okruženje stvara odličnu atmosferu da svaki gledalac od 15 do 55 uživa u ovom sitkomu.

Dešavanja sredinom 80tih je propraćeno, što pravim događajima, što modifikacijom pravih. Serija je ulepšana i odličnim realističnim pejzažima, garderobom, muzikom i ličnostima koje su obeležile to vreme.

 Najkvalitetniji segment serije pored odličnih situacija, dijaloga i monologa jesu i glumci koji svako za sebe daje plus seriji. Ali po meni glumica Tichina Arnold prevazilazi sebe glumeći dobijenu ulogu u seriji.

 Takođe možete primetiti tokom gledanja serije da su tu i dobro razrađeni sporedni likovi poput školsog siledžije Korusoa, nastavnice Morelo pa sve do stanara gospodina Omara i komšinice Ta[e.

 

 

 Ako imate vremena a volite serije ova serija će biti pravi pogodak. Ako vam se na trenutak učini da bi vam četiri sezone i preko 80 epizoda bilo mnogo, neće verujete mi. Uz ovu seriju vreme samo leti.

Ocena 9.1/10

 Prvu epizodu serije možete pogledati ovde a mišljenje možete podeliti u komentarima!


Pravila Veridbe

metric 11 Jun, 2011 12:04 Film, Drama, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Rules of Engagement

 

Pravila veridbe

Adam (Oliver Hudson) i Dženifer (Bianca Kajlich) su sveži par koji svoju vezu tek istražuje. Odri (Megyn Price) i Džef (Patrick Warburton) su par koji je već duže u braku i koji dobro poznaju navike drugog. Rasel (David Spade) je samac koga u životu interesuje samo jedno, da kresne što više žena. Kada počnu da se druže tako počinju da saznaju da ono što za jednu osobu funkcioniše za drugu to ne mora da bude slučaj.

Rules of Engagement

Nalazi se nekako ispod radara i prosto odaje utisak da se radi o ne tako interesantnoj priči, prvi su znaci koje gledalac može da dobije u susretu sa ovom serijom.

Priča o dva para i jednom samcu kako se epizode nižu tako postaje sve zanimnjivija. Stariji par koji je ne savršen i pomiren sa tom činjenicom, par koji je ne savršen a očajnički pokušava suprotno i švaler kojem je cilj da kresne što više žena deluje potpuno dovoljno za dobru seriju.

Likovi su dobro razvijeni sa svojim vrlinama i manama u odličnim situacijama i svakodnevnim neprilikama.

Generalno smatram da je problemne tako velike popularnosti serije u ne tako poznatoj glumačkoj ekipi osim možda Dejvida Spejda.

Neću više da vam odajem detalje. Dajte seriji šansu, možda vam se i svidi.

Ocena 8/10

Prvu epizodu serije možete pogledati ovde i ispoljiti vaše mišljenje u komentarima.


1 2 3  Sledeći»

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric