Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Svi Mi Koji Volimo Muppet Show!

metric 31 Maj, 2011 14:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Novosti, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Oni su glasni, smešni, pomalo ludi. Oni su dobri ali ponekad i loši. Oni su nesvakidašnje lutke. Oni su Mapetovci!

Muppets

Kada su Mapetovci u pitanju nema potrebe mnogo govoriti, svi znaju za njih. Ono što je interesantno jeste da se iz kompletne serije nije izdvojio jedan ili dva lika, nego ceo jedan asambl likova. Ti likovi su pored samog uspeha koji su doneli seriji, uspeli i da unovče uspeh što kroz reklame, crtaće, filmove, lutke i razne druge aktivnosti.

Svakako najpoznatiji članovi ovog ludog sveta lutaka jestu Žabac Kermit, Gospođica Prasica, Gonzo i Medved Fozi. Naravno ima i drugih nama dragih likova kao što su Skuter, kokoška Kamila, kuvar, pas Rolf, pacov Rizo i mnogi drugi.

Kada su u pitanu glavni protagonisti imamo Kermita koji je tu uvek da kontroliše, smiri i vodi šou (kao i družinu.). Prasicu koja je umišljena i arogantna diva željna slave ali i Kermitove ljubavi. Gonzo je neustrašivi umetnik i nepreza za svakakvim akrobacijama koje su na ivici bezbednosti ili ne bezbednosti. I na kraju imamo Fozija, medveda ne tako talentovanog komičara koji je Kermitova desna ruka.

 

Kermit  Gonzo  Fozi  Piggy 

Svakako jedni od najomiljeniji pogotovo malo starijim gledaocima jesu Statler i Valdorf koji po mnogima treba da imaju svoj šou jer uvek sarkastično sa njihovog balkona komentarišu sve što ima padne na pamet. 

Statler and Waldorf

Mapetovci su uspeli da svojim šaljivim humorom, simpatičnim i neuobičajnim izgledom kao i konstantnim poznatim gostima privuku i zadrže mase gledalaca. Većina nas je sa oduševljenjem pratila Mapetovce i njihove avanture. Nešto mlađi gledaoci kojima nije bilo dosta da uživaju u originalnoj lutkarskoj verziji, mogla je da pari oči sa animiranom serijom u kome su umesto odraslih mogli videti bebe Mapetovce.

Pored lutkarske serije i animirane mogli smo pogledati dosta specijala kao i dobro gledanih dugometražnih igranih filmova od kojih su najpoznatiji : The Muppet Movie, The Muppets take Manhattan i Muppets from space. 

Mapetovci

Svi smo uživali kao deca u Mapetovim ludorijama i uživaćemo još!

Prvu epizodu Mapetovih Beba možete pogledati ovde.

A neke od filmova ovde :

Mapet - Dugometražni film

Mapetov Božić - Pisma deda Mrazu

Uživajte u avanturama Mapetovaca a vaše mišljenje podelite u komentarima!


South Park Gori Nego Ikad!

metric 02 Maj, 2011 10:00 Film, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Još od prvog emitovanja 13.Avgusta 1997 godine mali grad South Park pomera granice prozivanja,vređanja i humora iz toaleta. Iako vulgarni South Park ima legije obožavaoca (među kojima sam i ja).

Svakako poznati po blaćenju društvenih normi, ismejavanju ponašanja javnosti kao i tračarenju poznatih ličnosti, South Park je svoje mesto zabeležio u istoriji.

 

South Park
 

Već petnaest godina drže pažnju gledalaca i beleže veliku gledanost ali isto tako i tužbe isprozivanih i uvređenih ličnosti u epizodama koje umeju da budu i više nego kontraverzne.

Iako su kružile glasine da je kreatorima serije Treju Parkeru i Metu Stonu dosta šašavih četvrtaka to nikako nije bila istina. Sveži, grublji, gadniji i blesaviji vraćaju se sa novom petnaestom sezonom i epizodom pod nazivom HumancentiPad.

 

Cela epizoda

Kada Kartman zbog nemogućnosti njegove majke da mu kupi Ipad reši da ga dobije po svaku cenu, optužuje je da ga je zaj..la! U među vremenu Kajl zbog nesmotrenog prihvatanja prava korišćenja Ipad-a, upada u nepriliku u kojoj ga Stiv Džobs lično koristi zajedno sa još dvoje ljudi kao ljucka verzija najnovije verzije Ipad-a pod nazivom HumancentiPad.

 

HumancentiPad
Pored najnovije epizode na oficijalnom sajtu SouthParka možete pogledati sve epizode ukoliko ste neku propustili.

 

Još mnogo epizoda nas čeka u ovoj sezoni a sa njima i mnogo bolesnog humora!!! :D


Rat Krvopija!!!

metric 30 April, 2011 14:00 Drama, Fantazija, Ljubavni, Triler, Horor, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Ako živite na planeti Zemlji onda vam je definitivno poznato da se u poslednje vreme na malim ekranima isto koliko i na velikim, vodi žestok rat među vampirima.

Imamo Twilight sagu koja "kakvo god mišljenje imali o njoj" razvaljuje blagajne širom sveta. Voljeni, popularni i sa velikim budžetom već par godina naplaćuju dobro svoj uspeh i stvaraju armije fanova koji uvek žele još.

Ono što je meni interesantno jeste da čim je ovaj film doživeo uspeh, televizijske stanice nikako nisu želele da im novac iz ruku nestaje pa ko brže ko bolje traži i snimaj sve što ima vampira u sebi.

Tri veoma popularne serije koje sam pogledao i o kojima ću da vam piše jesu serije koje ne da imaju vampire nego i više od toga.

 

Being Human (E 2008 i A 2010)

 

Being Human
Prva epizoda

 

Serija Biti čovek je serija engleskog porekla koja se od skora daje i u američkoj verziji.

Priča prati vampira Ejdana (Samuel Witwer) i vukodlaka Džoša (Sam Huntington) koji proklinjući dan kada su postali neljucka bića, pronalaze stan u kome bi živeli zajedno i uspešno pomagali jedan drugom da sakriju sve životinjske porive koje imaju. Kako bi situacija bila još čudnija u stanu u kome borave živi duh. Sali (Meaghan Rath) je devojka koja zbog tragične smrti ne može da napusti ovaj svet. Kako su primorani da trpe jedni druge, tako pronalaze utehu i saputnike u svakako čudnom životu.

 

 

Ovu seriju sam slučajno uhvatio na netu i rešio da pogledam šta nudi. Iako postoji engleska verzija još od 2008 godine, rešio sam da se pozabavim svežijom i komercijalnijom američkom. Nije loše ali definitivno može bolje. Malo niža produkcija i budžet kao i priča koja je definitivno neuobičajna pokušava da se izdvoji iz kalupa ostalih serija. Da li je u tome uspela (televizija SyFy odobrila drugu sezonu) videćemo kako vreme bude prolazilo.

 

The Vampire Diaries (2009)

 

The Vampire diaries
 Prva epizoda

 

Mistični vodopad, mali grad u Virdžiniji prepun nadprirodnih bića i raznih kletvi.

Elena Gilbert (Nina Dobrev) je školarka koja dane provodi sa drugaricom Boni (Katerina Graham) i Kerolajn (Candice Accola) ni nesluti da grad u kome boravi ima mračne tajne. Kada upozna momka po imenu Stefan (Paul Wesley) i njegovog brata Demijana (Ian Somerhalder) uliće se u ljubavni trouguo. Saznanje da su njih dvojica vampiri dovodi je unezavidnu situaciju kada njihova bivša ljubav pokuša da je ubije. Jedino ko može da joj pomogne da ostane prisebna i preživi napade vampirke Katarin, koja je njena dvojnica, jeste drugarica Boni koja je novootkrivena veštica.

 

 

Ovu seriju sam pogledao na nagovor drugarice (koja je inače okoreli fan Twilighta) i moram priznati da je serija totalno ne po mom ukusu. Previše patetike, previše romantike i previše haotično za gledati. Serija je buhvalno televizijska ekranizacija Twilighta sa malo više veštica i malo višekrvopija i vukodlaka. Ubeđen da ova serija mnogima predstavlja veliko uživanje kao zamena Džejkoba i Edvarda i da im je to sasvim dovoljno. Meni nije!

 

True Blood (2008)

 

True Blood
Prava epizoda

 

Od kako su japanci izmislili sintetičku krv, vampiri nemaju razlog da se kriju od očiju javnosti.

Mlada konobarica Suki (Anna Paquin) jednog dana po prvi put u kafani u kojoj radi ima priliku da usluži vampira po imenu Bil (Stephen Moyer). Kako nema da mu ponudi sintetičku krv pod nazivom "prava krv"ona mu na prvi pogled zaljubljena daje čašu vina kako bi imao razloga da se zadrži i popriča sa njom. Iako su vampiri postali sastavni deo života ljudi, ima onih koji love vampire kako bi im vadili krv koju bi koristili kao opijat. Kada mu spasi život od krvokradica Bil u Suki pronalazi životnog saputnika. A suki u Bulu po prvi put pronalazi osobu kojoj ne može da pročita misli. Jer Suki nije običan čovek ona je telepata.

 

 

Ljubav između Suki i Bila je jedina stvar koju bi gledalac mogao da poveže sa ostalim interpretacijama vampira. Suki je telepata koja čini šta joj je na umu a vampiri su nastrane, izopačene i agresivne ubice. Pun pogodak. Bez cenzure i bez patetike ova serija sa direktnim napadom prenosi vam sliku sveta u kome vampiri nisu tajna (a nemaju ni šljokice). Ovu seriju sam odgledao sa zadovoljstvom i mogu reći da sa isčekivanjem očekujem sledeću sezonu.

Uživajte, komentarišite i odaberite vampirsku seruju po vašem ukusu. Do sledećeg puta!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric