Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Twilight Saga: Breaking Dawn / Part 1

metric 22 Novembar, 2011 10:00 Film, Drama, Fantazija, Ljubavni Permalink Trekbekovi (0)

Sumrak Saga: Praskozorje / Deo 1

 

Twilight

 

Najzad zajedno, vereni, uskoro venčani, Bela i Edvard nastavljaju svoje putovanje kroz svet ljudi, vampira i vukova.

Pripreme za venčanje se privode kraju a Bela sigurnija nego ikad u svoj budući (besmrtni) život kroči hrabro i odlučno. I dok njihovo venčanje dolazi i odlazi kod mnogih a pogotovo kod Džejkoba otvara ono najbitnije pitanje kada će i hoće li Bela okončati svoj život kao besmrtnik i započeti isti kao krvopija.

I dok svoje poslednje dane ljuckosti provodi na medenom mesecu sa svojim dragim, Bela po prvi put proživljava čari bračnog života i intimnosti koji taj život nosi. Ali kada shvati koliko ta intimnost može da je košta nalazi se u goroj situaciji nego što je mogla i da prepostavi.

 

Twilight 

 

Kratak period savršenstva njenog bračnog života, lomi se na sve strane. Bela je trudna.

Iako niko nije mogao ni da prepostavi da do začeća vampira i čoveka može doći, Belina sudbina se ruši. Alis više ne vidi nagoveštaje njene budućnosti a stvorenje u njenoj utrobi počinje d aje jede.

Kako vreme prolazi saznanje o njenom trenutnom stanju alarmira čopor vukova koji imaju jasan stav o tome šta treba činiti. Pobiti sve vampire a pogotovo stvorenje u Belinom stomaku. Porodica Kulen spremna je na sve kako bi je zaštitila ali to ne može sama u pomoć mora da im pritekne Džejkob.

 

 

 

Četvrti nastavak Sumraka nastavlja priču o Beli i Edvardu i nekako sve vezuje u celinu. Priča ne previše bljutava za razliku od drugog i trećeg dela, vodi ka cilju prilično brzo ali se posle filma dobija utisak da je sve pre njene trudnoće ne bitno i da ostavlja utisak popunjavanja praznine u vremenu.

Specijalni efekti su ono što me je zadivilo u ovom filmu. Prvobitno me je čudilo što im je trebalo toliko vremena između ovog i prethodnog dela ali kada vidite scene u kojima Bela "umire", sve će vam biti jasno. Takođe malo više scena sa vukovima odlično doprinosi atmosferi ali specijalnim efektima.

Muzika je takođe nešto što mi je zapalo za oko. Dok je sama instrumentalna podloga ono najbitnije i najznačajnije što me je oduševilo u prvom delu to se isto desilo i u ovom. Prethodna dva dela su tu isu muziku sveli na minimum i film je dosta time izgubio ali u ovom delu vraćanje prvobitnoj istrumentalnoj muzici pravi je pogodak.

Jedan od instrumentala možete čuti ovde!

Puna bioskopska sala, što u današnje vreme nije nikako mala stvar, učinilo je da mi se kao i svaki predhodni deo ovog serijala osim prvog blago rečeno smuči. Dahtanje, jecanje, komentarisanje, seksualni naboji napanjenih tinejdžerki samo su od nekih elemenata koji će vam definitivno odvlačiti pažnju od filma. 

Sve u svemu ja smatram da Twilight nije jedan od filmova koji morate nužno pogledati na velikm platnu kako bi ste imali pravi doživljaj. Čak naprotiv radije bi vam preporučio da sačekate malo i odgledate film u udobnosti vašeg doma gde, nadam se niko vam neće smetati.

Ocena 6.7/10 

Film možete pogledati u bioskopima KolosejDom sindikata a vaše mišljenje obavezno ostavite u komentarima.


Moja Nazovi žEna

metric 10 Jun, 2011 12:00 Film, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Just go with it

Moja nazovi žena

Uz pomoć moći venčane burme Deni (Adam Sandler) plastični hirurg uspeo je da smuva mnoštvo devojaka. Kada po prvi put skine prsten sreće devojku Palmer (Brooklyn Decker) koja je ona prava. Ali saznanje da ima burmu i da je oženjen ruši svaku nadu za srećnu vezu. Kada pokuša da joj objasni u čemu je fora, zarobljava sebe u laži da se razvodi.

Njegova laž poprima oblik u Katarini (Jennifer Aniston) asistenkinji u ordinaciji, koja mu pomaže u prevari pretvarajući da mu je žena. I dok je sve trebalo da prođe brzo i jednostavno, stvari se komplikuju kada njena deca Megi i Majkl na prevaru nateraju da svi kolektivno odu na odmor na Havaje.

Just go with it

Adam Sendler, glumac koji se proslavio upravo ovakvom vrstom filmova romantične komedije, uspeo je da se sa glumicom Dženifer Aniston vrati na osrednja vrata i publici da ono što je kod njega najviše volela.

U filmu ima određene doze originalnosti iako pretežno preferira klasični stil filmova ove branše. Radnja filma iako banalna poprilično je dobro osmišljena i nije dosadna zahvaljujući pratećoj glumačkoj ekipi.

Lik Denija koji tumači Sendler deluje ne tako zabavno ali zato lik Katarine koji tumači Anistonova poprilično je komičan (šta reći žena je spremna i decu da da za dobru odeću i odmor). Tu su naravno Megi, Majkl, Edi i Devlin (Nicole Kidman) koji imaju odlične i smešne uloge.

 

Većih zamerki u filmu nema pošto se radi o filmu kojem je teško da se izdigne iz mora sličnih. Simpatična romantična komedijica za simpatičnu, romantičnu i komičnu publiku.

Ocena 8.8/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima. 


Nemate Obaveze? Pogledajte "Bez Obaveza"!

metric 03 Maj, 2011 20:00 Film, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Imate li slobodnog vremena?

Imate!

Onda pogledajte "Bez Obaveza"!

 

No strings attached

 

Bez obaveza

 


Kada bivša devojka počne da mu se zabavlja sa ocem, Adam (Ashton Kutche) očajno vršlja po telefonu u nadi da će naći devojku koja hoće sa njime da provede noć. Rastojen i pijan završava u krevetu svoje nekadašnje prijateljice Eme (Natalie Portman), sa kojom uz međusoban dogovor započinje seksualnu vezu bez obaveza.

Iako je dogovor bio da se samo krešu kad im to odgovara, Adam počinje da oseća nešto više prema Emi. Nažalost ona ne želi ništa više od njega osim seksa.

 

 

Postoji mali milon filmova na ovu temu (ne baš identičnu ali). 

Uvod prosečan a radnja više nego jednostavna. Gluma manje-više traljavo urađena a hemija između glumaca ne postojeća. Neću reći da sam se patio dok sam gledao ali da sam uživao "nikako nisam!

Nemam šta više da kažem, poprilično sam bez nekog poštenog utiska.

Ocena 6/10

Film možete pogledati ovde a utisak ostaviti u komentarima. Uživajte!


1 2 3 4 5  Sledeći»

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric