Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Rat Krvopija!!!

metric 30 April, 2011 14:00 Drama, Fantazija, Ljubavni, Triler, Horor, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Ako živite na planeti Zemlji onda vam je definitivno poznato da se u poslednje vreme na malim ekranima isto koliko i na velikim, vodi žestok rat među vampirima.

Imamo Twilight sagu koja "kakvo god mišljenje imali o njoj" razvaljuje blagajne širom sveta. Voljeni, popularni i sa velikim budžetom već par godina naplaćuju dobro svoj uspeh i stvaraju armije fanova koji uvek žele još.

Ono što je meni interesantno jeste da čim je ovaj film doživeo uspeh, televizijske stanice nikako nisu želele da im novac iz ruku nestaje pa ko brže ko bolje traži i snimaj sve što ima vampira u sebi.

Tri veoma popularne serije koje sam pogledao i o kojima ću da vam piše jesu serije koje ne da imaju vampire nego i više od toga.

 

Being Human (E 2008 i A 2010)

 

Being Human
Prva epizoda

 

Serija Biti čovek je serija engleskog porekla koja se od skora daje i u američkoj verziji.

Priča prati vampira Ejdana (Samuel Witwer) i vukodlaka Džoša (Sam Huntington) koji proklinjući dan kada su postali neljucka bića, pronalaze stan u kome bi živeli zajedno i uspešno pomagali jedan drugom da sakriju sve životinjske porive koje imaju. Kako bi situacija bila još čudnija u stanu u kome borave živi duh. Sali (Meaghan Rath) je devojka koja zbog tragične smrti ne može da napusti ovaj svet. Kako su primorani da trpe jedni druge, tako pronalaze utehu i saputnike u svakako čudnom životu.

 

 

Ovu seriju sam slučajno uhvatio na netu i rešio da pogledam šta nudi. Iako postoji engleska verzija još od 2008 godine, rešio sam da se pozabavim svežijom i komercijalnijom američkom. Nije loše ali definitivno može bolje. Malo niža produkcija i budžet kao i priča koja je definitivno neuobičajna pokušava da se izdvoji iz kalupa ostalih serija. Da li je u tome uspela (televizija SyFy odobrila drugu sezonu) videćemo kako vreme bude prolazilo.

 

The Vampire Diaries (2009)

 

The Vampire diaries
 Prva epizoda

 

Mistični vodopad, mali grad u Virdžiniji prepun nadprirodnih bića i raznih kletvi.

Elena Gilbert (Nina Dobrev) je školarka koja dane provodi sa drugaricom Boni (Katerina Graham) i Kerolajn (Candice Accola) ni nesluti da grad u kome boravi ima mračne tajne. Kada upozna momka po imenu Stefan (Paul Wesley) i njegovog brata Demijana (Ian Somerhalder) uliće se u ljubavni trouguo. Saznanje da su njih dvojica vampiri dovodi je unezavidnu situaciju kada njihova bivša ljubav pokuša da je ubije. Jedino ko može da joj pomogne da ostane prisebna i preživi napade vampirke Katarin, koja je njena dvojnica, jeste drugarica Boni koja je novootkrivena veštica.

 

 

Ovu seriju sam pogledao na nagovor drugarice (koja je inače okoreli fan Twilighta) i moram priznati da je serija totalno ne po mom ukusu. Previše patetike, previše romantike i previše haotično za gledati. Serija je buhvalno televizijska ekranizacija Twilighta sa malo više veštica i malo višekrvopija i vukodlaka. Ubeđen da ova serija mnogima predstavlja veliko uživanje kao zamena Džejkoba i Edvarda i da im je to sasvim dovoljno. Meni nije!

 

True Blood (2008)

 

True Blood
Prava epizoda

 

Od kako su japanci izmislili sintetičku krv, vampiri nemaju razlog da se kriju od očiju javnosti.

Mlada konobarica Suki (Anna Paquin) jednog dana po prvi put u kafani u kojoj radi ima priliku da usluži vampira po imenu Bil (Stephen Moyer). Kako nema da mu ponudi sintetičku krv pod nazivom "prava krv"ona mu na prvi pogled zaljubljena daje čašu vina kako bi imao razloga da se zadrži i popriča sa njom. Iako su vampiri postali sastavni deo života ljudi, ima onih koji love vampire kako bi im vadili krv koju bi koristili kao opijat. Kada mu spasi život od krvokradica Bil u Suki pronalazi životnog saputnika. A suki u Bulu po prvi put pronalazi osobu kojoj ne može da pročita misli. Jer Suki nije običan čovek ona je telepata.

 

 

Ljubav između Suki i Bila je jedina stvar koju bi gledalac mogao da poveže sa ostalim interpretacijama vampira. Suki je telepata koja čini šta joj je na umu a vampiri su nastrane, izopačene i agresivne ubice. Pun pogodak. Bez cenzure i bez patetike ova serija sa direktnim napadom prenosi vam sliku sveta u kome vampiri nisu tajna (a nemaju ni šljokice). Ovu seriju sam odgledao sa zadovoljstvom i mogu reći da sa isčekivanjem očekujem sledeću sezonu.

Uživajte, komentarišite i odaberite vampirsku seruju po vašem ukusu. Do sledećeg puta!


Kako Da Znaš ?

metric 29 Mart, 2011 20:15 Film, Drama, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Romantična drama i komedija bez drame ali i bez komedije!

How do you know

How do you know
Trejler

 

Uglađeni Džordž (Paul Rudd) koji biva izbačen iz očeve firme zbog optužbe da je radio sumnjive radnje i činjenicom da ga sadašnja devojka blago rečeno kulirala dobija ponudu da izađe na sastanak sa Lisom (Reese Witherspoon) upravo izbačenom igračicom bejzbola iz nacionalnog tima koja je u vezi sa poznatim sportistom, švalerom i narcisom Metom (Owen Wilson). Oboje u svojim problemima na sastanku se dogovaraju da prosto ne komuniciraju. Iako im je to obostrano prijalo nikako ne mogu da uspostave kontakt.

Kada Lisa shvati da ne zna šta će sa svojim životom posle bejzbola i da nikako ne može da uspostavi normalnu vezu i Džordž koji prosto izbegava komunikaciju sa ocem Čarlsom (Jack Nicholson) i rešavanje problema u firmi.

Reese Witherspoon    Owen Wilson    Paul Rudd    Jack Nicholson 

Ovaj film se može okarakterisati kao potpuna, veoma dosadna katastrofa.

Veoma dosadna radnja u kojoj se verovali ili ne skoro ništa ne dešava. Glumačka ekipa koja iako dobra prosto nema povezanost sa likovima koji su nekako bljutavi, ne dorađeni i previše plitki. Dijalozi u ovom filmu su najgora moguća stavka. Katastrofa. Dok pričaju iz usta im izlaze ne povezane gluposti koje nemaju veze sa vezom. Komunikacija, reči, pokreti nekako su potpuno nebitni, neljucki i veštački. Jedino što može da se pohvali u ovom filmu koji je posle svega lošeg potpuno nebitan je estetski izgled kadrova.

 

How do you know

 

Sve u svemu ne znam šta bi ovaj film trebao da pruži publici, šta je bila poenta i da li su uopšte svesni koliki je ovo promašaj od filma.

Ocena 3/10 


Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.


Agenti Sudbine

metric 25 Mart, 2011 23:45 Film, Drama, Ljubavni, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Šta učiniti kada sudbina nije u našim rukama?

The Adjustment Bureau

Agenti sudbine

Trejler

Dejvid (Matt Damon) upoznaje Elis (Emily Blunt) jedne večeri kada se susreću u toaletu zbog nervoze i kraha političke kapanje u kojoj se Dejvid angažovao. Kada ga Elis inspiriše dovoljno da napravi jedan od najboljih govora u kampanji on shvata da je ona žena za njega.

Iako te večeri nisu uspeli da razmene telefone, Dejvid susreće Elis u autobusu i Posle par reči i buđenja simpatija najzad razmenjuju kontakte. Sve bi bilo idilično da Dejvid ne završava izdžeparen. Kada dejvid shvata da to možda nije slučajnost i da su u priču uključeni sumljivi ljudi nazvani kao agenti sudbine.

Iako svestan i upozoren da mora da se drži podalje od Elis i prati uputsva agenata kako bi vrhovni plan bio ispunjen u Dejvidu budu potrebu da je pronađe i oseti se kompletnim i ispunjenim.

Matt Damon  Emily Blunt

Zahvaljujući Steru i dobrom društvu koje je izabralo ovaj film, odgledah ovo filmsko ostvarenje koje možda ne bih odgledao pred bioskopskim platnom. Najbitnije je da se nikako nisam pokajao, čak naprotiv film je poprilično gledljiv.

Jednostavnost radnje ne zahteva preveliko mozganje a glumačka postava je više nego zanimljiva. Element trilera je dosta slab i radnju je poprilično lako naslutiti, dok su glumci dobro odabrani i nose uloge sa lakoćom. Najbitniji element je da tokom film nema patetičnih scena koji bi gledaoca (pogotovo muškog) ugušili. Vizuelna estetika je u filmu veoma dobra, dok je muzička postava neprimetna.

TheAdjustmentBureau 

Kad dođemo do zaključka film je malo iznad proseka,zbog radnje koja je previše predvidiva ali lako glediva. Bioskopsko platno i dobro društvo učinili su da ovaj film ostane u lepom sećanju ali nikako u kolekciji "opet za gledati".

Ocena 7.4/10

Film možete pogledati u Ster Tuckwood Arena i ostalim bioskopima. Uživajte! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric