Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Ljubav I Ostale Droge

metric 02 Februar, 2011 12:00 Film, Drama, Ljubavni Permalink Trekbekovi (0)

Ljubav donosi probleme!

Ljubav i ostale droge (Love and other drugs)

Džejmi (Jake Gyllenhaal) ima mali problem? On ne može da proda lekove doktorima i farmaceutskim kućama. Najzad dolazi do zaključka da može da upotrebi bogom dan dar šarmiranjem žena i tako se uspe i zaradi novac. Dok pokušava da jednom od najuticajnijih doktora preporuči njegov proizvod mladi šmeker upoznaje slobodnoumnu Megi (Anne Hathaway) i započnje sa njom čistu seksualnu vezu. Kada shvati da njihova seksualna veza prerasta u nešto ozbiljnije po prvu put u svom životu on pokušava da uspostavi pravu vezu iako se od samog početka Megi od toga ogradila. Kako se njihova veza razvija Džejmi otkriva da Megi boluje od alchajmerove bolesti.

Dok će većina pomisliti da je ovaj film jedan od brojnih ljubavnih filmova reći ću odmah da nije! Iako na početku radnja zaista počinje tako, ovaj film čija se radnja dešava 1996 godine lagano progresira ka veoma teškoj temi a to je kako podneti bolest drage osobe. Kako se nositi, kako pomoći, kako se ponašati prema nekome ko prolazi kroz degradaciju ličnosti i tela ali najbitnije kako ostati sa takvom osobom. Svakao mi je bilo bitno da mi se ovaka tema ne prikaže lažno ali isto tako i ne previše brutalno (jer ovo ipak nije dokumentarac) i u tome su uspeli. Dosta mi se takođe svideo odnos između glavnih glumaca koji izgleda realno kao i komični glumac Josh Gad u ulozi Džejmijevog brata. Mala količina pametnog i dobro tempiranog humora kao i dosta scena seksa učinili su da vas film svremena na vreme zagolica i podigne vam pažnju kad je to potrebno.

Svako od nas želi negog da voli i nego da ga voli. Strah od ostavljanja, strah od ne uzvraćene ljubavi i bojaznost da se seks ne svede na milosrđe u ovom filmu dolazi se do zaključka da svi mi tražimo nekoga da nas voli onakve kakvi jesmo.

Film možete pogledati ovde.Uživajte!

Twitter,Facebook,RSS 


Opet Ti U Rimu!

metric 11 Januar, 2011 12:00 Film, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Dve romantične komedije na vama je da odaberete!

Opet ti (You Again)

Kada sazna da se njen stariji brat ženi Marni (Kristen Bell) se vraća u rodni grad kako bi prisustvovala venčanju. Upoznavši njegovu verenicu Joanna (Odette Yustman) Marni shvata da je ona glavna siledžija koja joj je zagorčala život u školi. Iako se Joanna ponaša kao da je prvi put upoznaje Marni je spremna da razotkrije njeno pravo lice. Dok se njih dve spremaju za okršaj još jedan rat u kući se sprema između Gail (Jamie Lee Curtis) i Ramone (Sigourney Weaver) koje žele samo najbolje za svoju decu.

Kada ste u Rimu (When in Rome)

Kada ste u Rimu obavezno morate da bacite novčić za sreću u fontanu ljubavi. Ali kada mlada i ambiciozna Beth (Kristen Bell) ode sa sestrinog venčanja očajna, ljuta i poprilično pijana na trg i ukrade par novčića iz fontane njen ljubavni život počinje da se komplikuje. Grupa neženja koji su vlasnici novčića omađijani počinju da saleću mladu Beth u nadi da će baš oni očarate njeno srce. To neće biti lako jer njeno srce već ima jednog na radaru.

Pred vama se nalaze dve romantične komedije sa Kristen Bell u glavnim ulogama. Svakako je sigurno da ako želite da se zabavite, nasmejete i raznežite da će te pogledati jedno od ova dva filma. Moj lični (like) ide prvom filmu Opet ti. Uživajte!


Nova Godina,Praznici I Filmovi Za Vas!

metric 01 Januar, 2011 12:00 Film, Drama, Avantura, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

I eto još jedna godina je iza nas.

Kao što sam i obećao sad ćemo da brojimo dane do Božića!

Kao prvi dan nove godine moramo da uđemo u svet filma na velika vrata tako da ćemo ovog puta da se zabavimo sa tri filma koje treba da pogledate u vreme praznika ako već niste!

Four Rooms (Četiri sobe)

Hollywood mesto gde se očigledno dešavaju najluđe stvari!

Priča prati Teda potrčka u nekada slavnom a sada propalom hotelu koji počinje svoj radni odnos na novogodišnje veče. Sve bi trebalo da ide po planu što naravno neće biti slučaj. Priča filma podeljena je u četiri dela i u svakom od delova Ted se nalazi u situaciji u kojoj bi svako ko je imalo normalan završio sa nervnim slomom. Tu je klan veštica! (u kojem jednu od veštica glumi Madonna). Tu je par koji ima probleme sa poverenjem u kojem jadan Ted se nalazi u ulozi 'navodnog ljubavnika'. Pa onda tu je par koji ima mali problem sa decom iz 'pakla'. I kao završnica tu je poslednji sprat zgrade na kojoj se nalaze nepoznati i poznati ljudi koji od Teda traže da sudi u opkladi za novac koji nikako ne može da odbije.

Svaki put umirem od smeha kad ga gledam. Odličan film, odlična zabava, pomalo nesvakidašnji smisao za humor i gomila poznatih glumaca (Valeria Golino, Antonio Banderas, David Proval, Jennifer Beals, Salma Hayek, Kathy Griffin, Bruce Willis i dr.) 

The Holiday (Odmor)

Nešto mirniji film za one koje vole dobre ljucke priče.

Problemi sa muškarcima tera dve devojke (Cameron Diaz,Kate Winslet) na nesvakidašnji praznični aranžman. Jedna iz Amerike a druga iz Engleske menjaju svoje kuće na par dana kako bi se odmorile i povratile razum. Praznični odmor manja njihove poglede na svet kada upoznaju lokalne mladiće na koje nisu očekivale da nalete.

Dobar film,mirna praznična avanturica koja će vas podsetiti da u životu ne može sve da se isplanira.

Bean the Movie (Mister Bin)

Svakako unikatan, blesav, otkačen ili ti dete zarobljeno u telu odraslog čoveka.

Bin (Rowan Atkinson) se nalazi u prilici da ode kao čuvar i prezenter poznate umetničke slike u Ameriku. Ne shvatajući da odbor koji ga šalje radi to samo da bi ga se otarasio. Njegov dolazak u drugu kulturu deluje mu ne obično ali ne toliko koliko on deluje drugima. Dok prebiva u kući Davida (Peter MacNicol) Los Anđeleskog kuratora muzeja koji treba da premijerno prikaže sliku Bin njega i sebe dovodi u nezgodnu situaciju uništavanjem milionski vrene slike.

Mister Bin je uspeo da posle veoma uspešne serije pređe na veliko platno i pritom ne izneveri publiku. Klasičan engleski humor u američkom pakovanju. Ovaj film ima i svoj nastavak ali o njemu radije ne bih govorio jer po mojim kriterijumima i nije se nešto proslavio.

U današnjem izboru  filmova svako od vas može pronaći ono što mu se dopada.Uživajte u praznicima! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric