Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Fright Night

metric 27 Decembar, 2011 08:00 Film, Komedija, Horor Permalink Trekbekovi (0)

Noć Strave

 

Fright Night

 

Rimejk istoimenog filma iz 1985, prati tinejdžera Čarlija koji uz pomoć svog nekadašnjeg druga otkriva da je njegov komšija vampir. Zaslužan za niz ubistava, vampir Džeri, shvata da Čarli planira da ga uz pomoć Pitera Vinsenta (poznatog ubicu vampira) ubije. Naravno kao i svaki samoproglašeni televizijski lovac na vampire, Čarli shvata da je Piter običan prevarant. Ali šta je tu je on i dalje mora da se reši Džerija kako zna i ume.

 

Noć Strave

 

Neka vrsta horor-komedije prosto je jedan od najgorih "kanta" filmova koje sam odgledao u poslednje vreme.

Prevenstveno po tonu kojim film odiše može se videti da je namenjen mlađoj publici. Tokom filma biće scena od kojih ćete prosto ili da se nasmejete ironično ili da se ugrizete za usnu od nervoze.

Colin Farrell je prosto blagi očaj kao vampir. Tokom celog filma ni na sekind nisam poverovao da je to neki krvoločni "jebački" (izvinjavam se na izrazu ali takav je kontekst) vampir. Dosta izveštačeno i napucano ponašanje, učinilo je to da filmu dajem veliki minus.

Što se tiče ostalih glumaca ni tu nemam ništa lep da kažem. Anton Yelchin takođe je blagi očaj, nigde nekog iznenađenja kada otkrije da mu je komšija vampir (kao da se to događa svaki dan), nigde besa i osvetničkog duha kada krene u borbu, nigde nekog šmekerskog ponašanja kada je sa devojkom (iako glumi štrebera). Tokom celog filma faca mu ja blago teleća. Isto važi i za David Tennant-a koji bi trebao da glumi ne znam ni šta ali šta god da je trebao da odglumi nije odglumeo.

 

 

 

Iako je u film dosta uloženo, specijalni efekti iako veoma dobri, skoro su zanemarljivi. Nekako ništa konkretno da vas zainteresuje jer je priča i komi-horor-tragična atmosfera u filmu toliko glupava da će vas tokom celog filma ometati da imalo uživate.

Muzika prosečna ali ne dovoljno dobra da stvori neku podlogu za dobar strah. 

U širokom luku zaobiđite film i radije odgledajte zastareli ali solidni original iz 1985, nastavak iz 1988 ili bilo koji drugi film. Vidi da je film rađen zbog trenutne popularnosti vampirske franšize a zanemaren je kvalitet i stvarni potencijal filma.

Ocena 4/10 

Film možete odgledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima! 


Učitava se...

Komentari

 1. Poprilicno jezivo za moj ukus, nego ima li ili da li ce se pojaviti neki istorijski spektakl u skorije vreme? :)

  baddancer Autor baddancer — 27 Dec 2011, 11:54

 2. Jezivo... ne bih rekao! :D
  Da ako voliš istorijske filmove imaš film War Horse koji je izašao pre dva dana u svetske bioskope (još uvek se ne zna kada će izaći u domaće). Zatim imaš Flowers of War, zatim Lincoln (decembar 2012), 5 Days of War.

  Autor Filmetric — 27 Dec 2011, 12:08

 3. War Horse budi neke stare uspomene...hvala za info, jedva cekam da ih pogledam...:)

  baddancer Autor baddancer — 27 Dec 2011, 12:18

 4. Imam poverenja u tvoj sud i poslušaću te! :)

  Autor roksana — 27 Dec 2011, 15:16

 5. ko bi rekao

  Autor domaci seks — 11 Mar 2013, 13:29


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric