Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Twilight Saga: Breaking Dawn / Part 1

metric 22 Novembar, 2011 10:00 Film, Drama, Fantazija, Ljubavni Permalink Trekbekovi (0)

Sumrak Saga: Praskozorje / Deo 1

 

Twilight

 

Najzad zajedno, vereni, uskoro venčani, Bela i Edvard nastavljaju svoje putovanje kroz svet ljudi, vampira i vukova.

Pripreme za venčanje se privode kraju a Bela sigurnija nego ikad u svoj budući (besmrtni) život kroči hrabro i odlučno. I dok njihovo venčanje dolazi i odlazi kod mnogih a pogotovo kod Džejkoba otvara ono najbitnije pitanje kada će i hoće li Bela okončati svoj život kao besmrtnik i započeti isti kao krvopija.

I dok svoje poslednje dane ljuckosti provodi na medenom mesecu sa svojim dragim, Bela po prvi put proživljava čari bračnog života i intimnosti koji taj život nosi. Ali kada shvati koliko ta intimnost može da je košta nalazi se u goroj situaciji nego što je mogla i da prepostavi.

 

Twilight 

 

Kratak period savršenstva njenog bračnog života, lomi se na sve strane. Bela je trudna.

Iako niko nije mogao ni da prepostavi da do začeća vampira i čoveka može doći, Belina sudbina se ruši. Alis više ne vidi nagoveštaje njene budućnosti a stvorenje u njenoj utrobi počinje d aje jede.

Kako vreme prolazi saznanje o njenom trenutnom stanju alarmira čopor vukova koji imaju jasan stav o tome šta treba činiti. Pobiti sve vampire a pogotovo stvorenje u Belinom stomaku. Porodica Kulen spremna je na sve kako bi je zaštitila ali to ne može sama u pomoć mora da im pritekne Džejkob.

 

 

 

Četvrti nastavak Sumraka nastavlja priču o Beli i Edvardu i nekako sve vezuje u celinu. Priča ne previše bljutava za razliku od drugog i trećeg dela, vodi ka cilju prilično brzo ali se posle filma dobija utisak da je sve pre njene trudnoće ne bitno i da ostavlja utisak popunjavanja praznine u vremenu.

Specijalni efekti su ono što me je zadivilo u ovom filmu. Prvobitno me je čudilo što im je trebalo toliko vremena između ovog i prethodnog dela ali kada vidite scene u kojima Bela "umire", sve će vam biti jasno. Takođe malo više scena sa vukovima odlično doprinosi atmosferi ali specijalnim efektima.

Muzika je takođe nešto što mi je zapalo za oko. Dok je sama instrumentalna podloga ono najbitnije i najznačajnije što me je oduševilo u prvom delu to se isto desilo i u ovom. Prethodna dva dela su tu isu muziku sveli na minimum i film je dosta time izgubio ali u ovom delu vraćanje prvobitnoj istrumentalnoj muzici pravi je pogodak.

Jedan od instrumentala možete čuti ovde!

Puna bioskopska sala, što u današnje vreme nije nikako mala stvar, učinilo je da mi se kao i svaki predhodni deo ovog serijala osim prvog blago rečeno smuči. Dahtanje, jecanje, komentarisanje, seksualni naboji napanjenih tinejdžerki samo su od nekih elemenata koji će vam definitivno odvlačiti pažnju od filma. 

Sve u svemu ja smatram da Twilight nije jedan od filmova koji morate nužno pogledati na velikm platnu kako bi ste imali pravi doživljaj. Čak naprotiv radije bi vam preporučio da sačekate malo i odgledate film u udobnosti vašeg doma gde, nadam se niko vam neće smetati.

Ocena 6.7/10 

Film možete pogledati u bioskopima KolosejDom sindikata a vaše mišljenje obavezno ostavite u komentarima.


Učitava se...

Komentari

 1. Ništa nisam gledala... znači nema nade za mene:))

  Autor anam — 22 Nov 2011, 12:58

 2. Nikad nije kasno da nadoknadiš propušteno!!! ;D

  Autor Filmetric — 22 Nov 2011, 13:39

 3. Tesko da sam nesto gluplje i dosadnije u skorije vreme gledao...prosto se divim onome ko je ovo smislio! Kad se tome jos doda i gomila dece koja se smeju svim mogucim glupostima i suskaju sa prokletim kesama od kokica dozivljaj je bio totalno neponovljiv.

  Autor Imena Bez — 06 Dec 2011, 01:41

 4. hahha Slažem se!

  Autor Filmetric — 06 Dec 2011, 08:52

 5. film je super ali nigde ne mogu da nadjem prvi deo da bih mogla ponovo da ga odgledam ako zna neko gde mogu da nadjem da li bi mogao da mi kaze.

  Autor Jovana — 06 Maj 2012, 16:23


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric