Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Dr. House

metric 28 Mart, 2011 11:30 Serija Permalink Trekbekovi (0)

Namćor i zavisnik. Nesocijalizovan i nevaspitan. Doktor kome pravila ne znače mnogo.

House M.D.

 

Dr. House
 

 

Arogantan i nesvakidašnji Gregory House (Hugh Laurie) je čudan dijagnostičar koji sa svojom ideologijom da svi lažu i svojim timom  čine doktore kojima je posao da pronađu bolest kod pacijenata koju drugi ne mogu. Iako ga njegov tim ponekad smatra ludakom a u isto vreme i genijom, House-ov jedini pravi prijatelj je dobroćudni doktor onkologije James Wilson (Robert Sean Leonard). Iako često mora da trpi House-eve izlive ludila ali i njegovih čestih provera prijateljstva, Wilson ga iskreno smatra dobrom dušom i dobrim doktorom. Doktorka i žena koja brina o bolnici i finansijama Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) je jedina koja je uvek na House-ovoj strani i jedina koja shvata njegov pun potencijal. Svesna zbog čega je takav, kakav je Cuddy svakodnevno brine o njemu i tera ga da radi stvari koje treba a koje mu tako teško padaju.

 

Dr.House  House

 

 

Ova serija je pravo remek delo za ljubitelje malih ekrana. Iako sam ja od pre par meseci rešio da je odgledam od samo početka i trenutno stigao do kraja treće sezone (a čeka me još toliko) prosto sam se oduševio. Odlični likovi, tačno definisani i konstanto razvijani, radnje i dešavanja koje gledaocu bude svest o moralu, emocijama ali i granicama. Brzo, kritično ali isto tako jednostavno i lako praćenje radnje ne zahteva da previše mozgate ali isto tako retko će se desiti da znate sam završetak epizode. Medicinski delovi otpraćeni su sa velikom preciznošću iako ponekad ne možete da poverujete u trenutnu situaciju morate imati na umu da je ovo ipak samo serija.

 

House

 

Potpuno sam zaluđen sa ovom serijom i preporučujem je svakom. Vezaćete se sa likovima a da to nećete ni osetiti. Bićete oduševljeni House-om a koji će vas ponekad nasmejati a ponekad iznervirati. Videćete njegov tim u akciji i ponekad ćete biti oduševljeni njihovom izdržljivotu a ponekad razočarani njihovim delima. Jer ipak oni su doktori a i doktori su ljudi!


Seriju možete pogledati ovde.

Podelite vaše mišljenje o seriji u komentarima i ne zaboravite da nas pratite preko Faceook-a, Twittera ili RSS-a. Uživajte! 


Porodica Adams

metric 09 Februar, 2011 12:00 Serija Permalink Trekbekovi (0)

Svakako zastrašujuća,uvrnuta i definitivno unikatna porodica Adams jedna je od najneuobičajnih porodica na svetu.

The Addams Family (1964-1966)

Bračni par Gomez i Mortiša i njihovo dvoje dece Pagsli i Sreda su srećna mračna američka porodica koji svoj dom dela sa stricem Festerom, bakom, batlerom Lurčom i Stvari. Njihova svakodnevnica razlikuje se od većine stvari koje radi jedan prosečni stanovnik njihovog grada. I dok se komšijama ledi krv u venama svaki put kada moraju da kroče u njihovu kuću oni svoje životne navike smatraju normalnim.

Gomez (John Astin) kao glava kuće i kao veliki akrobata dane provodi veličajući svoju dragu ženu Mortišu. Puno para koje zarađuje tako što prodaje zemljišta na kojima ima nafte u potocima a za koje nije ni svestan omogućuje mu da pruži svojoj porodici a posebno deci sve što požele. I dok voli da se igra vozovima (da ih diže u vazduh) i mačuje, isto toliko voli da čita novine dubeći na glavi i plešući tango sa svojom dragom.

Mortiša (Carolyn Jones) je sve ali ne i američka domaćica (barem ne u konvecionalnom smislu). Njen dan se svodi na to da plete odeću obično za robinu koja ima tri ruke ili dve poduže, ali isto tako i da pazi i mazi svoje mile biljke otrovnice u stakleniku koji poseduje. Omiljena biljka mesožderka njen je ponos i dika. I pored toga što pazi na svoje biljke ona i slika ali i dekoriše sveće, obično ruže kojima odseče cvet i ostavi samo trnovito stablo. Mortiša je svakako brižna majka ali najbitnije ona je uvek staložen i posvećen deo porodice.

Sreda (Lisa Loring) i Pagsli (Ken Weatherwax) su bezbrižna deca koja u svoje slobodno vreme vole da se igraju sa dinamitom,svojom kućnom macom (koji je inače lav) i ostalim raznim i nesvakidašnjim životinjama. I dok Sreda uživa da se igra sa svojom bezglavom lutkom Marijom Antonetom, uzgajanjem paukova i gušterom Luciferom njen brat Pagsli uživa da se igra sa ocem dizanjem vozova u vazduh kao i pravljenjem najčudnijih mašina i igranjem sa oktopodom Aristotelom. Dok većina porodice Sredu smatra slikom i prilikom porodice, što zbog svoje sadističke ličnosti što zbog toga što u džudu prebije svog oca u dva poteza, dragi i pomalo normalni Pagsli često ima problema jer njegovo normalno ponašanje (igranje sa malom pudlicom, želja da postane mladi izviđač) često zabrinjava njegovu porodicu.

Ostali ukućani kao što su stric Fester (Jackie Coogan), Baka (Marie Blake), Stvar i batler Lurč (Ted Cassidy) čine ovu porodicu još čudnijom nego što već jeste. Baka velika veštica koja dane provodi u sobi za mučenje odmarajući se, voli da pravi razne napitke i zadužena je za školovanje i podučavanje dece. Stric Fester koji može da emituje svetlost držeći sijalicu u ustima, poznat je po svojem ogavnom izgledu i želji da često nekoga upuca sa svojim puškom. Stvar biće koje samo ruka je besprekorna pomoć u kući i voljena osoba od cele porodice. Ali prva stvar na koju ćete naleteti kada uđete u dom Adamsovih sigurno je najveći, najstrašniji i najbolji batler Lurč. On je taj koji porodicu uslužuje i ostvaruje sve njihove porive. Svira klavir, pegla,služi, čuva, vozi sve su to delovi njegovog zaduženja koja mu je ova porodica nametnula.

Još puno raznih likova,što rodbine, što prijatelja, komšija, slučajnih prolaznika prošlo je kroz dom Adamsovih. Svakako najpopularniji i najpoznatiji Rođak It je jedan on najupečatljivijih. Tu su zatim i Mortišina sestra Ofelija i njihova Baka Hester kao i Gradonačelnik Artur i školski administrator Sem.

Porodica Adams je jedna od najpoznatijih porodica na svetu. Ubrajaju je među top pet najluđih porodica na tv-u pored Simpsonovih,Kosbijevih(The Huxtables), Kremenkovih, Rejmondovih(The Barones) i Sopranovih.

Ova tv serija iako ima samo tri sezone emituje se u svojoj originalnoj verziji i dan danas. Ova serija doživela je i svoje razne reinkarnacije. Pored serije koja se pojavila 1998-1999 tu je i animirano delo iz 1992 godine. Dva filma iz 1991 (The Addams Family) i 1993 (The Addams Family Values) su doživela enormnu popularnost i zaradili ogromnu sumu novca. Prvi deo uspeo je čak da utrostruči uloženi novac. Manje uspešan i popularan film Okupljanje Adamsovih iz 1998 pokušao je da sa promenjenom glumačkom ekipom i modernijim pristupom unovči slavu predhodna dva dela ali neuspešno. Adamsovi su svoju popularnost krunisali 2010 pojavom uspešnog mjuzikla na Brodveju.

Iako su u crnoj-beloj boji Adamsovi su moja omiljena čudna porodica, gledam ih iznova i iznova i uvek se rado smejem. Takav jedinstven prilaz tematici i ukazivanje na to da porodica može da bude funkcionalna iako nespada u standarde prosečne američke porodice. O glumcima nema potrebe mnogo govoriti jer su oni svoj posao toliko dobro uradili da mi je prosto nezamislivo zamisliti nekog drugog a da ne pričam o konstantnom poređenju tih glumaca sa ostalim glumcima u drugim rimejkovima. Posebno bih izdvojio glumicu Carolyn Jones koja je pored svoje lepote i malog struka ulogu iznela savršeno. I da svakako veoma bitan faktor za napomenuti je muzika koja se prožima kroz seriju davajući joj poseban šmek. Muzika iz uvodne špice u kojima članovi porodice Adams pucketaju prstima pravo je remek delo.

Prvu epizodu ove serije možete pogledati ovde.

A filmove ovde - The Addams Family i The Addams Family Values.

*(pošto se film nalazi na sajtu Megavideo moraćete da posle isteka vremena napravite pauzu od sat i po a zatim možete nastaviti sa gledanjem filma tamo gde ste stali!)

Uživajte i podelite važe mišljenje u komentarima.

Twitter,Facebook,RSS 


Teorija Velikog Praska

metric 29 Januar, 2011 14:00 Serija Permalink Trekbekovi (0)

Evo po prvi put da vam preporučim jednu veoma dobru seriju.

The Bing Bang Theory

Kada se u stan preko puta doseli mlada glumica u pokušaju Peni (Kaley Cuoco), dva pomalo štreberasta cimera Lenard (Johnny Galecki) i Šeldon (Jim Parsons) počinju uz Lenardovo insistiranje druženje sa njom. Peni devojka koja ima problem sa momcima, novcem i ličnom higijenom. Lenard eksperimentalni fizičar od koga je devojka pobegla na drugi kraj sveta.I naravno najači i najpametniji od svih teoretski fizičar Šeldon, ekscentrični, sveznali, nepodnošljivi čistunac.

Životi koji Lenard i Šeldon vode pod tačno određenim pravilima i redosledom menja se kada na Penino insistiranje odlaze da uzmu televizor od njenog bivšeg mišićavog i ne previše pametnog bivšeg dečka. Njihov smeo podvik završava se gubitkom pantalona. :)

U životima dvojice cimera pored Peni nalaze se i dvojica zaluđenika Hauvard (Simon Helberg) ružni,zagoreli i navodno ne doškolovani inženjer u Nasinom aeroinženjeringu kao i Ražeš (Kunal Nayyar) indijac i astrofizičar koji ne može da priča pred devojkama (Osim ako nije pijan). U određenim situacijama tu su i Šeldonova nemezica Lesli Vinkl, Bernadet konobarica i Hauvardova devojka, Ajmi Faler sveznala, frigidna i sterilna (kao)Šeldonova devojka.

Svakako bitan faktor u seriju nose roditelji glavnih protagonista pa pored Penijinog sasvim normalnog oca imamo Šeldonovu fanatičnu, ekscentričnu pobožnicu Meri Kuper, Lenardovu mamu Beverli koja život gleda kroz seriju naučnih eksperimenata, Hauvardova mama kao glas zle veštice i Ražašovi roditelji koji su uvek na dva klika preko Skajpa.

Morate pogledati ovu seriju likovi su neviđeni!!!

Priča dobro skrojena, veoma pametni tekstovi, radnja kao i dubina likova u seriji. Glumci su savršeno odabrani (pogotovo Šeldon). Posle gledanja samo nekoliko epizoda imaćete utisak da ih znate godinama. Ja sam gledao i umirao od smeha. Prosto urnebesni razgovori i situacije koji likovi doživljavaju su remek delo po meni jer u poslednje vreme komedija se u većini serija svela na prost govor, istrošene šale, psovanje i bljuvotine.

Ova serija je za mene pravo osveženje i prosto me je pomalo podsetila na dobre dane kada smo svi na Tv-u pratili Prijatelje i njihove avanture.

Možete pogledati ovu seriju ovde i podeliti posle vaše mišljenje u kometarima!

Pratite Filmetric preko RSS,Facebook-a ili Twiter-a !!!! Pozdrav!


«Prethodni   1 2 3

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric