Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Svi Mi Koji Volimo Muppet Show!

metric 31 Maj, 2011 14:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Novosti, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Oni su glasni, smešni, pomalo ludi. Oni su dobri ali ponekad i loši. Oni su nesvakidašnje lutke. Oni su Mapetovci!

Muppets

Kada su Mapetovci u pitanju nema potrebe mnogo govoriti, svi znaju za njih. Ono što je interesantno jeste da se iz kompletne serije nije izdvojio jedan ili dva lika, nego ceo jedan asambl likova. Ti likovi su pored samog uspeha koji su doneli seriji, uspeli i da unovče uspeh što kroz reklame, crtaće, filmove, lutke i razne druge aktivnosti.

Svakako najpoznatiji članovi ovog ludog sveta lutaka jestu Žabac Kermit, Gospođica Prasica, Gonzo i Medved Fozi. Naravno ima i drugih nama dragih likova kao što su Skuter, kokoška Kamila, kuvar, pas Rolf, pacov Rizo i mnogi drugi.

Kada su u pitanu glavni protagonisti imamo Kermita koji je tu uvek da kontroliše, smiri i vodi šou (kao i družinu.). Prasicu koja je umišljena i arogantna diva željna slave ali i Kermitove ljubavi. Gonzo je neustrašivi umetnik i nepreza za svakakvim akrobacijama koje su na ivici bezbednosti ili ne bezbednosti. I na kraju imamo Fozija, medveda ne tako talentovanog komičara koji je Kermitova desna ruka.

 

Kermit  Gonzo  Fozi  Piggy 

Svakako jedni od najomiljeniji pogotovo malo starijim gledaocima jesu Statler i Valdorf koji po mnogima treba da imaju svoj šou jer uvek sarkastično sa njihovog balkona komentarišu sve što ima padne na pamet. 

Statler and Waldorf

Mapetovci su uspeli da svojim šaljivim humorom, simpatičnim i neuobičajnim izgledom kao i konstantnim poznatim gostima privuku i zadrže mase gledalaca. Većina nas je sa oduševljenjem pratila Mapetovce i njihove avanture. Nešto mlađi gledaoci kojima nije bilo dosta da uživaju u originalnoj lutkarskoj verziji, mogla je da pari oči sa animiranom serijom u kome su umesto odraslih mogli videti bebe Mapetovce.

Pored lutkarske serije i animirane mogli smo pogledati dosta specijala kao i dobro gledanih dugometražnih igranih filmova od kojih su najpoznatiji : The Muppet Movie, The Muppets take Manhattan i Muppets from space. 

Mapetovci

Svi smo uživali kao deca u Mapetovim ludorijama i uživaćemo još!

Prvu epizodu Mapetovih Beba možete pogledati ovde.

A neke od filmova ovde :

Mapet - Dugometražni film

Mapetov Božić - Pisma deda Mrazu

Uživajte u avanturama Mapetovaca a vaše mišljenje podelite u komentarima!


Učitava se...

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric