Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Svi Mrze Krisa

metric 26 Jul, 2011 16:00 Film, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Everybody hates Chris

 

Everybody hates Chris

 

 Svi mrze Krisa je komična serija inspirisana detinjstvom američkog komičara Chris Rock-a u kojoj i sam vrši funkciju naratora. I dok je sam naziv kontradikcija seriji Svi vole Rejmonda u kojoj je prikazana "savremena" i "uobičajna" američka bela porodica, Svi mrze Krisa je priča o crnačkoj porodici koja je sve samo ne "savremena" i "uobičajna".

 Rošel (Tichina Arnold) je majka troje dece u Bruklinu 1983. gde sa svojim mužem odgajala porodicu što je najbolje mogla. Iako drčna, agresivna, sebična i očigledni takozvani "geto snob", Rošel je brižna majka i supruga koja želi da svojoj deci podari najbolje moguće obrazovanje a mužu najbolju moguću ženu.

 Džulijus (Terry Crews) je otac ove po njemu rasipničke i bučne porodice. Dok je njegova najveća ljubav skupljanje kupona za sve moguće namene, tu je i njegova mogućnost da bilo koju stvar, uslugu ili delo preračuna u novcu. Iako često ne može da spava od svoje žene i normalno da uživa u porodičnim obrocima zbog čestih "uljeza", on je dobar otac koji je uvek tu da dobar savet.

 Kris (Tyler James Williams) je glavni protagonista, stariji sin i očigledno, iako veoma dobro dete "crna ovca" u porodici. Većina porodičnih obaveza je na njemu, gde mu najveći problem predstavlja čuvanje brata i sestre. Pored kuće i škole, Kris i radi u lokalnoj prodavnici gde ga nesreće takođe ne zaobilaze. Iako ga nesreće prate u stopu, dani mu lakše prolaze uz pomoć najboljeg druga Grega (Vincent Martella).

 Dru (Tequan Richmond) i Tanja (Imani Hakim) su Krisovi mlađi brat i sestra. Dru mlađi (a ipak viši) je dobar brat koji je u kraju veoma popularan zbog svoje lepote i šarma. Tanja je mala sestrica koja krešti, tužaka i uvek uvlači sve u nevolju kako bi došla do svog cilja.

 

Svi mrze Krisa

 

 Sa ovom serijom sam došao u kontakt još 2006 godine i od tada sam potpuno oduševljen ovakom vrstom komedije. Iako je serija bila veoma popularna i čak se davala na lokalnim televizijama (neki određeni broj epizoda), serija je doživela četriri sezone i završila se kako je sam narator žele, završetkom škole.

 Crno, brutalno, realistično a ipak preuveličano okruženje stvara odličnu atmosferu da svaki gledalac od 15 do 55 uživa u ovom sitkomu.

Dešavanja sredinom 80tih je propraćeno, što pravim događajima, što modifikacijom pravih. Serija je ulepšana i odličnim realističnim pejzažima, garderobom, muzikom i ličnostima koje su obeležile to vreme.

 Najkvalitetniji segment serije pored odličnih situacija, dijaloga i monologa jesu i glumci koji svako za sebe daje plus seriji. Ali po meni glumica Tichina Arnold prevazilazi sebe glumeći dobijenu ulogu u seriji.

 Takođe možete primetiti tokom gledanja serije da su tu i dobro razrađeni sporedni likovi poput školsog siledžije Korusoa, nastavnice Morelo pa sve do stanara gospodina Omara i komšinice Ta[e.

 

 

 Ako imate vremena a volite serije ova serija će biti pravi pogodak. Ako vam se na trenutak učini da bi vam četiri sezone i preko 80 epizoda bilo mnogo, neće verujete mi. Uz ovu seriju vreme samo leti.

Ocena 9.1/10

 Prvu epizodu serije možete pogledati ovde a mišljenje možete podeliti u komentarima!


Učitava se...

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric