Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

The Smurfs 3D

metric 15 Avgust, 2011 10:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Štrumfovi (2011)

 

The Smurf

 

U magičnoj svetu, u čarobnoj šumi, u selu od pečuraka, zaštićeni činima nevidljivosti živeli su mali (svega tri jabuke visoki) plavi patuljci obučeni u belo, Šrumfovi.

Iako na prvi pogled svi deluju isto, pored njihovih imena razlikuju im i karakteri. Ima ih raznih! Ali oni svi žive u slozi, pomagajući jedni drugima i prihvatajući ih baš onakve kakvi su. 

Svi su oni različiti ali jedan je tu kao glas mudrosti i jedini štrumf u crvenom, Veliki Štrumf. I dok se selo sprema za posebnu i njima veoma bitnu proslavu praznika "plavog meseca", Veliki Štrumf se susreće sa neprijatnom vizijom u kojoj vidi da će selo biti porobljeno od strane ne najvećeg ali sigurno najpodlijeg čarobnjaka Gargamela i njegovog ljubimca i pomoćnika Azraela.

 

Veliki Štrumf    Šrumfeta   Trapa

 

Iz želje da pomogne Velikom Štrumfu u nabavci potrebnih sastojaka za njegove magične napitke, Trapa ne namero otkriva lokaciju sela Gargamelu koji napada selo u želji da se domogne štrumfova i od njih napravi najbolju magičnu esenciju.

Panika i haos tera štrumfove u beg. Ali uvek trapavi Trapa pogrešnim putem zaluta u nepoželja deo šume. Veliki Štrumf, Štrumfeta, Kefalo, Nebojša i Mrgud pristižu mu u pomoć ali praćeni od strane Gargamela upadaju u magični vodeni portal plavog meseca.

Ne znajući šta ih je snašlo otkrivaju da je njihova nova lokacija centar Njujorka. Sad sve što treba da urade jeste da nađu način da se vrate kući i naravno pobegnu od opasnih kandži Gargamela i Azraela. U tome će im pomoći čovek po imenu Patrik.

 

 

Naravno kao i većini starije publike, Šrtumfovi su bili sastavni deo odrastanja. Njihove avanture smo pratili svako veče, svaki vikend ali i kad god nam se pruži prilika. Saznanjem da će izaći "štrumfastično" animirano ostvarenje na veliko platno izazvalo je oduševljenje ali i sumnju da će ovo delo možda doživeti tragičnu sudbinu i bude prikazan u potpuno drugom svetlu.

Hvala bogu pa se to nije desilo!

U 3D-u ovo ostvarenje je pravi pogodak i svakako odličan predlog za svakog člana porodice.

Odlična avantura prosto vas uvodi u bajkoviti svet ali i moderni svet Njujorka sa odličnim prelazom ali potpuno fokusirano na život malih štrumfolikih plavih patuljaka.

Raznovrsan broj likova omogućiće da vas neki patuljak nasmeje, drugi razneži a treći pokaže šta jedan mali štrumf može da uradi kad ga situacija natera.

 

Kefalo    Nebojša   Mrgud

 

Pored veoma dobrih glumaca i naravno odličnih pozajmljenih glasova (mislim na sinhronizaciju i na originale) koji su pun pogodak moram napomenuti da je 3D prosto fenomenalan. Nekako prisutan ali ne previše napadan, dovodi vas do vizuelnog zadovoljstva vrednog velikog platna.

I dok film možete pogledati u 3D-u ili 2D-u isto tako film možete pogledati sa i bez titla. Ja sam se odlučio na sinhronizaciju. Iako svaki put postoji strah od toga kako je urađena sinhronizacija (zbog mnogo loših) ovoga puta određeno je veoma dobro i kvalitetno (kao i crtaću Ledeno Doba 3 i Rio).

Tu su Dragan Vujić Vujke kao Gargamel,Mina Lazarević kao Štrumpfeta, Slobodan Boda Ninković kao Veliki Štrumpf, Nebojša Milovanović dao je glas Patriku, Milan Antonić je Kefalo, Milan Tubić kao Licka i Gricka, glas Jadranke Bugarski kao Grejs, Marko Markovic je Nebojša, Slobodan Stefanović je Trapa, Nikola Bulatović je Mrgud i Dušica Novaković je pozajmila glas Odil.

Pogledajte ovu avanturu i podsetite se dobrih starih vremena sa Štrumfovima i njihovim štrumfastičnim malim-velikim životima.

Ocena 9.0/10

Film  možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej, Dom sindikata, Roda, Tuckwood i Arena.

Možete pogledati neke od sinhronizovanih epizoda crtane serije Štrumfovi na Jutjubu.


Svi Mrze Krisa

metric 26 Jul, 2011 16:00 Film, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Everybody hates Chris

 

Everybody hates Chris

 

 Svi mrze Krisa je komična serija inspirisana detinjstvom američkog komičara Chris Rock-a u kojoj i sam vrši funkciju naratora. I dok je sam naziv kontradikcija seriji Svi vole Rejmonda u kojoj je prikazana "savremena" i "uobičajna" američka bela porodica, Svi mrze Krisa je priča o crnačkoj porodici koja je sve samo ne "savremena" i "uobičajna".

 Rošel (Tichina Arnold) je majka troje dece u Bruklinu 1983. gde sa svojim mužem odgajala porodicu što je najbolje mogla. Iako drčna, agresivna, sebična i očigledni takozvani "geto snob", Rošel je brižna majka i supruga koja želi da svojoj deci podari najbolje moguće obrazovanje a mužu najbolju moguću ženu.

 Džulijus (Terry Crews) je otac ove po njemu rasipničke i bučne porodice. Dok je njegova najveća ljubav skupljanje kupona za sve moguće namene, tu je i njegova mogućnost da bilo koju stvar, uslugu ili delo preračuna u novcu. Iako često ne može da spava od svoje žene i normalno da uživa u porodičnim obrocima zbog čestih "uljeza", on je dobar otac koji je uvek tu da dobar savet.

 Kris (Tyler James Williams) je glavni protagonista, stariji sin i očigledno, iako veoma dobro dete "crna ovca" u porodici. Većina porodičnih obaveza je na njemu, gde mu najveći problem predstavlja čuvanje brata i sestre. Pored kuće i škole, Kris i radi u lokalnoj prodavnici gde ga nesreće takođe ne zaobilaze. Iako ga nesreće prate u stopu, dani mu lakše prolaze uz pomoć najboljeg druga Grega (Vincent Martella).

 Dru (Tequan Richmond) i Tanja (Imani Hakim) su Krisovi mlađi brat i sestra. Dru mlađi (a ipak viši) je dobar brat koji je u kraju veoma popularan zbog svoje lepote i šarma. Tanja je mala sestrica koja krešti, tužaka i uvek uvlači sve u nevolju kako bi došla do svog cilja.

 

Svi mrze Krisa

 

 Sa ovom serijom sam došao u kontakt još 2006 godine i od tada sam potpuno oduševljen ovakom vrstom komedije. Iako je serija bila veoma popularna i čak se davala na lokalnim televizijama (neki određeni broj epizoda), serija je doživela četriri sezone i završila se kako je sam narator žele, završetkom škole.

 Crno, brutalno, realistično a ipak preuveličano okruženje stvara odličnu atmosferu da svaki gledalac od 15 do 55 uživa u ovom sitkomu.

Dešavanja sredinom 80tih je propraćeno, što pravim događajima, što modifikacijom pravih. Serija je ulepšana i odličnim realističnim pejzažima, garderobom, muzikom i ličnostima koje su obeležile to vreme.

 Najkvalitetniji segment serije pored odličnih situacija, dijaloga i monologa jesu i glumci koji svako za sebe daje plus seriji. Ali po meni glumica Tichina Arnold prevazilazi sebe glumeći dobijenu ulogu u seriji.

 Takođe možete primetiti tokom gledanja serije da su tu i dobro razrađeni sporedni likovi poput školsog siledžije Korusoa, nastavnice Morelo pa sve do stanara gospodina Omara i komšinice Ta[e.

 

 

 Ako imate vremena a volite serije ova serija će biti pravi pogodak. Ako vam se na trenutak učini da bi vam četiri sezone i preko 80 epizoda bilo mnogo, neće verujete mi. Uz ovu seriju vreme samo leti.

Ocena 9.1/10

 Prvu epizodu serije možete pogledati ovde a mišljenje možete podeliti u komentarima!


Dylan Dog - Stripski Ponos, Filmska Sramota!

metric 06 Jul, 2011 12:00 Film, Fantastika, Komedija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Dylan Dog - Dead of the night

 

 Dylan Dog

 

Kao što je poznato Dilan Dog je lik iz italijanskog stripa, stvoren od strane pisca i novinara Ticijana Sklavija.

Neću pisati o tome koliko j popularan i kakvu armiju obožavaoca je uspeo da skupi od svog prvog izlaska 1986. Ono što sam ovime želeo samo da nagovestim jeste da kada su dela poput ovog u pitanju, mora se biti veoma pažljiv.

To očigledno nije znao reditelj Kevin Munroe, kada je rešio da "ubije" ovaj film! 

 

Dilan Dog

 

Radnja horor-komedije počinje kada se mladi privatni detektiv za super nadprirodne pojave Dilan DOg (Brandon Routh), posle takozvanog povlačenja iz detektivskog posla vraća u akciju kako bi pomogao Elizabeti (Anita Briem) čiji je otac preminuo u nepoznatim okolnostima.

Kako bi rešio misteriju potrebno je da se izbori sa vampirima, vukodlacima, čuvarima pakla i zombijima. Iako radi sam, pomoćnik Markus (Sam Huntington) mu se pridružuje. Ali Markus nije običan pomoćnik, on je zombi pomoćnik.

 

 

Katastrofa! Katastrofa! Katastrofa!

Mogu da nabrajam brdo reči koje bi opisale nezadovoljstvo koje osećam posle ovog filma ali neću. Radije ću da vam odmah kažem, nemojte da ga gledate!

Kao prvo, radnja film je poprilično "tunjava". Konfuznan, previše spor ritam i ne postojeća atmosfera učinili su da mi ovaj film bude najdužih sat i po vremena u životu od kako gledam filmove.

Kao drugo, glumci su više nego traljavo odradili svoj posao. Jedina zasluga ide glumcu Sam-u Huntington-u koji je popravio loš utisak. Pogotovo glavnog glumca koji iako fizički može da podseća na stripskog junaka, gluma mu se svodi na stojanje i gledanje.

Ko treće, muzika više nego ne zanimljiva, monotona i nimalo kreativna.

Ko četvrto, specijalni efekti iako generalno dobri, imaju neki "B produkcijski" osećaj. Pogotovo na kraju filma, kada bi upravo trebali da su najbolji.

Kad se sve na kraju sabere ovakav film obavezno treba preskočiti. Em što nije uhvaćena poenta ovog stripa, em što nije dobro preneta na platnu nego i svi prateći elementi koji utiču na film nikako mu ne idu u korist.

Ocena 2/10 

Dilane nadam se da ćeš jednog dana dobiti film koji zaslužuješ do tada ocena dva. (bila bi jedan da nije Markusa!) 

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima!

* ako želite možete pogledati jedan od brojeva stripa kod kolege Buki blog! :D Uživajte! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric