Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Moja Nazovi žEna

metric 10 Jun, 2011 12:00 Film, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Just go with it

Moja nazovi žena

Uz pomoć moći venčane burme Deni (Adam Sandler) plastični hirurg uspeo je da smuva mnoštvo devojaka. Kada po prvi put skine prsten sreće devojku Palmer (Brooklyn Decker) koja je ona prava. Ali saznanje da ima burmu i da je oženjen ruši svaku nadu za srećnu vezu. Kada pokuša da joj objasni u čemu je fora, zarobljava sebe u laži da se razvodi.

Njegova laž poprima oblik u Katarini (Jennifer Aniston) asistenkinji u ordinaciji, koja mu pomaže u prevari pretvarajući da mu je žena. I dok je sve trebalo da prođe brzo i jednostavno, stvari se komplikuju kada njena deca Megi i Majkl na prevaru nateraju da svi kolektivno odu na odmor na Havaje.

Just go with it

Adam Sendler, glumac koji se proslavio upravo ovakvom vrstom filmova romantične komedije, uspeo je da se sa glumicom Dženifer Aniston vrati na osrednja vrata i publici da ono što je kod njega najviše volela.

U filmu ima određene doze originalnosti iako pretežno preferira klasični stil filmova ove branše. Radnja filma iako banalna poprilično je dobro osmišljena i nije dosadna zahvaljujući pratećoj glumačkoj ekipi.

Lik Denija koji tumači Sendler deluje ne tako zabavno ali zato lik Katarine koji tumači Anistonova poprilično je komičan (šta reći žena je spremna i decu da da za dobru odeću i odmor). Tu su naravno Megi, Majkl, Edi i Devlin (Nicole Kidman) koji imaju odlične i smešne uloge.

 

Većih zamerki u filmu nema pošto se radi o filmu kojem je teško da se izdigne iz mora sličnih. Simpatična romantična komedijica za simpatičnu, romantičnu i komičnu publiku.

Ocena 8.8/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima. 


Gnomeo I Julija VS. Rango

metric 08 Jun, 2011 13:00 Film, Avantura, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Gnomeo & Juliet 

Gnomeo & Juliet

Kako bi ostali zajedno Gnomeo (McAvoy) i Julija (Emily Blunt) moraju da pronađu način kako bi rešili i sprečili nesuglasice između dva zaraćena dvorišta i njihovih gipsanih stanovnika. Dvorištu plavih i dvorištu crvenih patuljaka nema pomoći sve dok se u priču ne umešaju rozi filamingos i super strašna kosilica za travu. Ali dali će nedužni stradati pre nego što konflikt uspe da se reši? 

Gnomeo and Juliet

Kako se Gnomeo i Julija baziraju na već postojećoj priči Romea i Julije (logično!), tako se i može doći do zaključka da u crtaću nema originalnosti. Greška!

Smešten u svet malih gipsanih ukrasa za dvorište, animirano ostvarenje puno kolora i patuljaka ostavlja dobar utisak. Ismejavajući upravo kliše o Romeu i Juliji uz smešne patuljke i ratu plavog i crvenog dvorišta, animirano ostvarenje ostavlja dobar utisak. I dok pohvale idu žabi Nanet (Ashley Jensen, pelikanu Federstounu i malim gipsanim zečevima kao i odličnoj glumačkoj postavi koja pozajmljuje glasove. Zamerke upućujem glasu glavne protagoniskinje Emily Blunt čiji glas prosto ne odgovara liku. Zamerka takođe ide i možda nedovoljno razređenosti radnje iako je po mom mišljenu za to bilo i mesta i mogućnosti.

Ocena 8.0/10

 

Rango

Rango

Rango (Johnny Depp) je sićušni kameleon koji nesrećno završava u gradu Prljavštine, gradu koje je očajnički pored vode potreban i novi šerif. Iako pored toga što je sav čudan, šeprtljav i hvalisav, Rangosa sa velikom željom i hrabrošću pokušava da nađe način na koji će stanovnicima grada obezbediti vodu koja im je očajnički potrebna.

Rango

Jedna od najboljih i najoriginalnijih animacija koju sam video do sad u crtaćima. Odlični glavni protagonista kao i svi prateći likovi. Dobri pozajmljeni glasovi i odlična priča ali ...  Nešto tu neštima!

U delovima crtaća bilo mi je na trenutke poprilično dosadno, što je i najveći problem. Šale poneke loše, poneke dobre i ne linearno i pomalo vrljavo pričanje priče prosto ne funkcioniše. Iako ima mane film poprilično u svemu ostalom daje dobar osećaj.

Ocena 8.2/10


Svaki crtani ima svoju neku manu i vrlinu. Rango jeste kvalitetniji ali je Gnomeo i Julija zanimljiviji. Na vama je u zavisnosti od vašeg ukusa i vaših želja da se odlučite za onaj koji preferirate.

Filmove pogledajte ovde: Gnomeo & Juliet i Rango.

Uživajte i podelite vaše utiske u komentarima!


Mamurluk U Bankoku

metric 03 Jun, 2011 15:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Ludaci, kreteni i tranvestiti!

Hangover part II

Hangover 2 

Stju (Ed Helms) se ženi! Rešenost da izbegne sve neprilike koje su ga na Dagovoj (Justin Bartha) momačkoj večeri zatekle, na venčanje ne poziva Alana (Zack Galifianakis) i ne pravi momačko veče. Ali kada na nagovor svog dobrog prijatelja Fila (Bradley Cooper) pozove Alana na venčanje i želje njegove buduće neveste da sa drugovima popije jedno piće na plaži priča o nestašlucima vučijeg pakta dobija reprizu.

Fil   Alan   Stju

O bože šta sve može nekim ljudima da se desi. E u ovom filmu definitivno to prelazi svaku granicu normale. Siguran sam da onima kojima se svideo prvi deo Mamurluka u Vegasu da će im se isto toliko ako ne i više svideti nastavak u Bankoku.

Kao prvo napomenuo bih da priča o nestašlucima vučijeg pakta ima radnju koja je skoro pa preslikana iz prvog dela. Stim da je radnja premeštena u odvratni, prljavi i štrokav Bankok. Stara glumačka ekipa dovoljna je da održi istu harmoniju (to jest haos)koji je potreban da bi se imao osećaj nastavka.

Interesantno je to da je u ovom delu malo više prostora dato liku kao što je Mr.Čao, koji po meni legenda. Svakako i lik Alana, koji tumači Zack Galifianakis doprinosi humoru i scenama gde njegov lik prosto želite da zadavite golim rukama.

Dag    Mr.Čao

Napomenuću da prvi nastavak mamurluka na mene nije ostavio posebno veliki utisak. Čak naprotiv mislim da je bio poprilično prosečan. I dok sam nastavak gledao čisto iz znatiželje uočio sam da je nastavak napredovao ali i nazadovao.

Klip1   Klip2   Klip3

Ono što me je dosta iznenadilo jeste da nema cenzure. Sve što su hteli da prikažu, prikazali su. Humor dosta ide ka granici bolesnog, što je po meni pun pogodak. Likovima je definitivno data velika sloboda i to se dosta vidi kroz sve nezgode koje ih zadese tokom filma. Možda previše agresivnosti, golotinje i "ne" cenzure može odvratiti deo gledalaca mislim da ljubitelje prvog dela to neće previše dotaći.

Najveća zamerka ide potpuno istom stilu pričanja priče i svakako zaostatku delova filma koje je po meni moglo da bude isto tako zanimljivo ako ne i zanimljivije. Da su se potrudili da malo razrade priču i otkrivaju deo po deo rupa u pamćenju a ne da se na samom kraju u odjavnoj špici prikažu slike.

Sve u svemu iako nisam preterano  ljubitelj "Mamurluka, film zaista deluje komično!

Ocena 8.2/10

Film možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej, Dom sindikata, Roda, Tuckwood i Arena.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric