Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Oni Se VraćAju - Mappet Show!

metric 31 Maj, 2011 15:00 Film, Avantura, Novosti, Komedija, Uskoro Permalink Trekbekovi (0)

Na veliko platno nam se vraćaju Mapetovci! Jači, veći i bolji nego ikada.

The Muppets

Kada se Mapetov najveći fan Volter koji uz pomoć Meri (Amy Adams) i Garija (Jason Segel) putuje u Los Anđeles kako bi otišao u Mapetovo pozorište. Po saznanju da će pozorište biti srušeno od strane teksaškog tajkuna, koji planira da tu gradi izvorište nafte, Volter pravi plan kako bi sprečio rušenje i povratio pozorištu nekadašnji sjaj. Najveća prepreka na putu je činjenica da nekadašnji članovi Mapet družine više ne komunicira i da su svaki otišli svojim putem u potrazi za svojim interesovanjima.

U filmu možemo očekivati gomilu poznatih ličnosti od kojih su za sada tu Zach Galifianakis, Emily Blunt, Selena Gomez, Jack Black, Danny Trejo, Katy Perry, Whoopi Goldberg, Liza Minnelli, Wanda Sykes, Kathy Griffin i mnogi drugi.

Film možemo očekivati od 23 novembra a do tada uživajte u trejlerima.

Pogledajte trejler za film "Zelen od zavisti" u kome su Mapetovci malo zalutali?!

 

 

Kao i trejler za "Fazijev tim"u kome Mapeti komično ismevaju film Hangover!

 

 

Puno pozdrava od Filmetric-a i Mapetovaca! :D


Svi Mi Koji Volimo Muppet Show!

metric 31 Maj, 2011 14:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Novosti, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Oni su glasni, smešni, pomalo ludi. Oni su dobri ali ponekad i loši. Oni su nesvakidašnje lutke. Oni su Mapetovci!

Muppets

Kada su Mapetovci u pitanju nema potrebe mnogo govoriti, svi znaju za njih. Ono što je interesantno jeste da se iz kompletne serije nije izdvojio jedan ili dva lika, nego ceo jedan asambl likova. Ti likovi su pored samog uspeha koji su doneli seriji, uspeli i da unovče uspeh što kroz reklame, crtaće, filmove, lutke i razne druge aktivnosti.

Svakako najpoznatiji članovi ovog ludog sveta lutaka jestu Žabac Kermit, Gospođica Prasica, Gonzo i Medved Fozi. Naravno ima i drugih nama dragih likova kao što su Skuter, kokoška Kamila, kuvar, pas Rolf, pacov Rizo i mnogi drugi.

Kada su u pitanu glavni protagonisti imamo Kermita koji je tu uvek da kontroliše, smiri i vodi šou (kao i družinu.). Prasicu koja je umišljena i arogantna diva željna slave ali i Kermitove ljubavi. Gonzo je neustrašivi umetnik i nepreza za svakakvim akrobacijama koje su na ivici bezbednosti ili ne bezbednosti. I na kraju imamo Fozija, medveda ne tako talentovanog komičara koji je Kermitova desna ruka.

 

Kermit  Gonzo  Fozi  Piggy 

Svakako jedni od najomiljeniji pogotovo malo starijim gledaocima jesu Statler i Valdorf koji po mnogima treba da imaju svoj šou jer uvek sarkastično sa njihovog balkona komentarišu sve što ima padne na pamet. 

Statler and Waldorf

Mapetovci su uspeli da svojim šaljivim humorom, simpatičnim i neuobičajnim izgledom kao i konstantnim poznatim gostima privuku i zadrže mase gledalaca. Većina nas je sa oduševljenjem pratila Mapetovce i njihove avanture. Nešto mlađi gledaoci kojima nije bilo dosta da uživaju u originalnoj lutkarskoj verziji, mogla je da pari oči sa animiranom serijom u kome su umesto odraslih mogli videti bebe Mapetovce.

Pored lutkarske serije i animirane mogli smo pogledati dosta specijala kao i dobro gledanih dugometražnih igranih filmova od kojih su najpoznatiji : The Muppet Movie, The Muppets take Manhattan i Muppets from space. 

Mapetovci

Svi smo uživali kao deca u Mapetovim ludorijama i uživaćemo još!

Prvu epizodu Mapetovih Beba možete pogledati ovde.

A neke od filmova ovde :

Mapet - Dugometražni film

Mapetov Božić - Pisma deda Mrazu

Uživajte u avanturama Mapetovaca a vaše mišljenje podelite u komentarima!


Prljavi DžO

metric 20 Maj, 2011 14:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Joe Dirt (2001)

Džo (David Spade) radi kao domar na radio stanici. Pošto izgleda poprilično kao brđanin često je na meti zadirkivanja. Sve se menja kada ga zamole da ispriča svoju priču zašto je takav kakav je u direktnom prenosu radio emisije. Kada započne svoju priču o tome kako su ga roditelji zaboravili kao osmogodišnjaka u kanti za smeće i da mu je perika zalepljena za glavu jer je rođen bez vrha glave, sve više slušalaca počinje da bude uključeno u njegovu životnu priču.

Joe Dirt 

Dobra komedija bazirana na pričanju priče koju smo mogli da vidimo u filmu Forest Gamp.

Iako na trenutke može delovati površno, priča generalno nije loša. Dejvid Spejd je definitivno smešan kao sama pojava ali sa ovom perikom i pokretima tela prosto ima da vas nasmeje do suza. Što se tiče ostalih glumaca ima interesantnih likova. Izdvojio bih glumicu Jaime Pressly kao i glumca Christopher Walken-a.

Interesantne scene u koje upada kao i rekviziti koje ćete imati priliku da vidite tokom filma skroz su šašavi. 

Iako nije sve kako treba i možda nešto niže produkcije nego Forest Gamp, film o Prljavom Džou će definitivno biti dobar izbor za gledanje jer mami osmeh na lice.

Ocena 8.4/10

Film možete pogledati ovde i podeliti mišljenje u komentarima. Uživajte!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric