Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Urnebesne DeverušE :D

metric 04 Jul, 2011 10:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Neki kažu ovo je kao "Mamurluk"? Ne nije, ovo je bolje! :D 

Bridesmaids

 

Deveruše

 

Ani (Kristen Wiig) nije uspešna,nema posao, nema dobrog dečka, nema dobra stan. Sve je naglavače kako u njenoj glavi tako i u životu. Sve što ima je Lilijan (Maya Rudolph), najbolja drugarica, rame za plakanje i podrška.

Ali kada Lilijan iznenadno biva zaprošena, Ani kao njena glavna deveruša počinje da gubi ono malo razuma što joj je ostalo.

Aj što nema kinte da joj priušti normalano devojačko veče. Aj što nema pratioca. Nego mora da se uklopi sa još četiri deveruše od kojih joj pogotovo jedna zadaje muke.

 

 Bridesmaids

 

Najveća bojazn kad sam odlučio da odgledam ovaj film jeste bila da li je ovo Seks i grad kopija ili Mamurluk kopija? Ali kao što glasi moja prva rečenica ovo je u svakom smislu bolje.

I dok sam uvod u film ne daje utisak da se radi o jednoj dobro smišljenoj poenti, da se ljudi tokom života menjaju ali da deo onoga našeg istinskog uvek ostaje, ovo za mene iznenađenje od filma pakuje sve to u veoma dobar humor.

Priča tokom filma veoma dobro evoluira što će dovesti do toga da vam pažnja neće odlutati tokom istog. Interesantno mi je i to što sam se tokom filma smejao baš nekako ludački i nekako raspoređeno tokom celog filma. Prave i smešne scene pojavljuju se baš kad trebaju.

Glumcima to jest glumicama svaka pohvala.One su glavni adut ovog filma. Onaj ko ih je izabrao svaka mu čast (mogu da saznam ali me mrzi). Ani kao glavna protagoniskinja prosto je jedan psihički raspad i sa njom se raznim segmentima može poisvetiti svako, nebitno da li ste žensko ili ne.

Tu je naravno i njena suparnica Helen (Rose Byrne) koja prikazuje onu drugu stranu savršene, prelepe, bogate žene (naravno to se tako samo čini na prvi pogled). Tu su i Megan (Melissa McCarthy) prava drugarčina, uštogljena Beka (Ellie Kemper) i razuzdana majka Rita (Wendi McLendon) koje svaka sa svojim ličnostima dopunjuju družinu. Super mi je i to da je malo manje pažnje posvećeno Beki i Riti a možda i mladi, jer bi se tome moglo malo više pažnje posvetiti nastavku (ako ga bude, a biće).

 

 

Komične situacije, deluju veoma realistično ali čak i kad nisu realistične, deluju da jesu.O reakcijama likova da i ne govorim (pogotovo izrazima lica :D).

Prosto mi je drago da sam se posle dužeg vremena opustio uz komediju a da ta komedija nije kreveljenje ili pak preterano brutalan i over the top humor koji je na granici cenzure (npr. Hangover). Takođe nije nimalo svetlucav i savršen "sex i grad"!

Ocena 9/10 

Naravno da preporučujem da odgledate ovaj film! Što pre u bioskope SterKolosej i Arena!!! 

Naravno podelite vaše mišljenje pre ili posle filma! :D 


Budale

metric 13 Jun, 2011 12:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Jackass 3D i 3.5

Jackass 3.5

Oni su budale i oni su tu da nam pokažu kako izgleda kada vas ujede tropska kornjača, udari bik ili izujeda stotine pčela. Sve to nama možda izgleda ekstremno ali njima je to svakodnevnica.

Svoju avanturu u lomljenju, krljanju, povraćanju i ostalim ekstremnim vratolomijama započeli su 2000 godine na MTV-ju kao serija koja je trajala tri godine. Do danas Jackass je uz pomoć MTV-ja izdao tri bioskopska filma i stekao enormu popularnost. Pored bioskopskih ostvarenja tu su i dvd ostvarenja koja nam donose sve ono što nije stalo u film i što je možda neprikladno za veliko platno.

Jackass 

Glavni protagonisti ovog ludačko serijala su: Johny Knoxville, Bam Mrgera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn, Wee Man, Preston Lacy, Dave England, Ehren McGhehey i mnogi dugi.

Jackass 3D

Poslednje 3D ostvarenje je uspeo da osvoji puliku sa svojim preteranim šalama i vratolomijama i ostvario veliku zaradu čime je uspeo da nadmaši prethodna dva dela. I dok se naravno podrazumeva da vam preporučujem da ga odgledate, takođe bi vam preporučio i Jackass 3.5 dvd izdanje koje je po meni stvarno "pišanje" od smeha.

 

Filmove možete pogledati, naravno na vašu odgovornost ovde:

Jackass - The Movie; Jackass Number Two; Jackass 2.5; Jackass 3D; Jackass 3.5; Jackass The lost tapes.

Uživajte i ostavite komentar!!!


Pravila Veridbe

metric 11 Jun, 2011 12:04 Film, Drama, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Rules of Engagement

 

Pravila veridbe

Adam (Oliver Hudson) i Dženifer (Bianca Kajlich) su sveži par koji svoju vezu tek istražuje. Odri (Megyn Price) i Džef (Patrick Warburton) su par koji je već duže u braku i koji dobro poznaju navike drugog. Rasel (David Spade) je samac koga u životu interesuje samo jedno, da kresne što više žena. Kada počnu da se druže tako počinju da saznaju da ono što za jednu osobu funkcioniše za drugu to ne mora da bude slučaj.

Rules of Engagement

Nalazi se nekako ispod radara i prosto odaje utisak da se radi o ne tako interesantnoj priči, prvi su znaci koje gledalac može da dobije u susretu sa ovom serijom.

Priča o dva para i jednom samcu kako se epizode nižu tako postaje sve zanimnjivija. Stariji par koji je ne savršen i pomiren sa tom činjenicom, par koji je ne savršen a očajnički pokušava suprotno i švaler kojem je cilj da kresne što više žena deluje potpuno dovoljno za dobru seriju.

Likovi su dobro razvijeni sa svojim vrlinama i manama u odličnim situacijama i svakodnevnim neprilikama.

Generalno smatram da je problemne tako velike popularnosti serije u ne tako poznatoj glumačkoj ekipi osim možda Dejvida Spejda.

Neću više da vam odajem detalje. Dajte seriji šansu, možda vam se i svidi.

Ocena 8/10

Prvu epizodu serije možete pogledati ovde i ispoljiti vaše mišljenje u komentarima.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric