Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Super Heroji Na Sve Strane!

metric 13 Maj, 2011 15:00 Film, Fantastika, Animirani, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Kako su super heroji popularni već duže vreme (pogotovo na velikom ekranu), reših da vam predstavim jedan crtani koji je više nego zanimljiv.

The Incredibles

The Incredibles 

Super heroji su tu da štite i spašavaju nedužne! Ali šta se dešava kada ne žele da budu spašeni?

Svet super heroja se ruši kada čovek spašen od strane gospodina Neverovatnog, tuži sve super heroje, od optužbom da "nemaju prava da spašavaju ljude koji ne žele da budu spaseni"!

Država donosi zakon da su tajni životi super heroja gotovi i da svi moraju ili da otkriju svoj indetitet ili da prestanu sa herojstvom. Gospodin Neverovatni i gospođica Elastična sada već bračni par, primorani su da se skrase u predgađu i osnuju porodicu.

Sve bi bilo kao po loju da nemaju poteškoće u suzbijanju svojih super moći. Pogotovo gos. Neverovatni koji više od svih želi da mu se vrati deo života nekadašnjeg super heroja. Ni nesluti da će mu se za to upavo  pružiti prilika!

Bob Parr  Helen Parr  JackParr i Dashiell Parr

Već dosta godina je prošlo od kako se ovaj crtani pojavio na velikom platnu a njegov kvalitet i dopadljivost ne jenjava. Ideja da se super heroji trude da ne koriste svoje moći kako bi bili normalni (umesto obrnuto), prosto je fantastična. Tužiti heroja što te je spasao dok si pokušavao sebi da osuzmeš život, više je nego fenomenalna i poprilično ironična.

Odlična animacija oblikuje film poprilično simpatično. Likovi deluju ko da su od pastelina a izrazi lica i emocije su više nego dovoljne da vas nasmeju. Eksplozije, udarci i jurnjava prikazana je ko u najboljim akcionim filmovima. To ćete najbolje uvideti u laboratoriji gospođice Edne koja je po meni najbolji lik u crtaću.

Edna Mode    Boss   Incredibles   Syndrome   Frozone

Priča kao što sam rekao je više nego dobra i kompleksna. Lako se prati, nebitno da li ste dete ili odrastao. Avanturistički i porodični duh omogućiće da se brzo i zabavno povežete sa likovima a akcija i humor da dožvite super heroje u drugačijem svetlu. Interesanto je da jednostavne stvari kao što su posao, porodična večera, škola, kućni poslovi za ovu porodicu predstavlja veliki problem.

Sve u svemu odličan crtani i biće vam zadovoljstvo da odvojite sat i nešto vremena uz dobar, zanimljiv i smešan crtani o porodici u kojima su svi super heroji.

Ocena 9.1/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima. Uživajte!


Nemate Obaveze? Pogledajte "Bez Obaveza"!

metric 03 Maj, 2011 20:00 Film, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Imate li slobodnog vremena?

Imate!

Onda pogledajte "Bez Obaveza"!

 

No strings attached

 

Bez obaveza

 


Kada bivša devojka počne da mu se zabavlja sa ocem, Adam (Ashton Kutche) očajno vršlja po telefonu u nadi da će naći devojku koja hoće sa njime da provede noć. Rastojen i pijan završava u krevetu svoje nekadašnje prijateljice Eme (Natalie Portman), sa kojom uz međusoban dogovor započinje seksualnu vezu bez obaveza.

Iako je dogovor bio da se samo krešu kad im to odgovara, Adam počinje da oseća nešto više prema Emi. Nažalost ona ne želi ništa više od njega osim seksa.

 

 

Postoji mali milon filmova na ovu temu (ne baš identičnu ali). 

Uvod prosečan a radnja više nego jednostavna. Gluma manje-više traljavo urađena a hemija između glumaca ne postojeća. Neću reći da sam se patio dok sam gledao ali da sam uživao "nikako nisam!

Nemam šta više da kažem, poprilično sam bez nekog poštenog utiska.

Ocena 6/10

Film možete pogledati ovde a utisak ostaviti u komentarima. Uživajte!


South Park Gori Nego Ikad!

metric 02 Maj, 2011 10:00 Film, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Još od prvog emitovanja 13.Avgusta 1997 godine mali grad South Park pomera granice prozivanja,vređanja i humora iz toaleta. Iako vulgarni South Park ima legije obožavaoca (među kojima sam i ja).

Svakako poznati po blaćenju društvenih normi, ismejavanju ponašanja javnosti kao i tračarenju poznatih ličnosti, South Park je svoje mesto zabeležio u istoriji.

 

South Park
 

Već petnaest godina drže pažnju gledalaca i beleže veliku gledanost ali isto tako i tužbe isprozivanih i uvređenih ličnosti u epizodama koje umeju da budu i više nego kontraverzne.

Iako su kružile glasine da je kreatorima serije Treju Parkeru i Metu Stonu dosta šašavih četvrtaka to nikako nije bila istina. Sveži, grublji, gadniji i blesaviji vraćaju se sa novom petnaestom sezonom i epizodom pod nazivom HumancentiPad.

 

Cela epizoda

Kada Kartman zbog nemogućnosti njegove majke da mu kupi Ipad reši da ga dobije po svaku cenu, optužuje je da ga je zaj..la! U među vremenu Kajl zbog nesmotrenog prihvatanja prava korišćenja Ipad-a, upada u nepriliku u kojoj ga Stiv Džobs lično koristi zajedno sa još dvoje ljudi kao ljucka verzija najnovije verzije Ipad-a pod nazivom HumancentiPad.

 

HumancentiPad
Pored najnovije epizode na oficijalnom sajtu SouthParka možete pogledati sve epizode ukoliko ste neku propustili.

 

Još mnogo epizoda nas čeka u ovoj sezoni a sa njima i mnogo bolesnog humora!!! :D


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric