Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

SvemoćNi Tor I Njegov Super čEkić

metric 29 April, 2011 17:00 Film, Avantura, Fantazija, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Thor

 

Thor
 

Moćan, snažan i arogantan. Tor. Sin Odinov i brat Lokijev.

U nebeskom carstvu Asgardu, ceremonija krunisanja novog naslednika Odinovog (Anthony Hopkins) trona Tora (Chris Hemsworth) biva prekinuta od strane ledenih džinova koji sumnjivo probijaju sigurnosne sisteme tražeći magičnu kutiju koja im pripada. Iako su uljezi otkriveni i sprečeni u svojoj nameri uz pomoć metalnog stvorenja zvanog Razarač, Tor u pratnji svojih boraca i protiv očeve volje odlazi i napada Jutenhajm, grad ledenih džinova i njihovog vladara Fofija (Colm Feore).

Izazivajući rat među svetovima, sebičnost i neposlušnost Odin kažnjava Tora oduzimamu besmrtnost, moćni čekić i život u Asgardu.
Proteran na zemlju Tor izgubljen i pogubljen uz pomoć Džejn Foster (Natalie Portman) mora da pronađe svoj čekić i zasluženo se vrati u svet besmrtnika i otkrije ko se zaista krije iza napada na Asgard.

Loki  Džejn Foster  Hajmdal  Tor

Loki  Sif  Odin  Tor

Puno heroja u poslednje vreme. Teško je više biti originalan i ispričati priču dovoljno interesantnu, atraktivnu i vizuelno primamnjivu a da to ne liči na već brdo predhodnih ostvarenja iz žanrova o superherojima.

Verujte mi na reč da se Tor dosta ističe i da ga dve reči "veoma zanimljivo" opisuje savršeno.

Veoma neuobičajan uvod za ovakav tip filmova i odličan tok radnje, gledaoca uvlači u svet "bogova" i odlično mu zaokuplja pažnju na nekih dva sata. Glumačka ekipa publici dobro poznata i pored glavnog glumca (Chris Hemsworth) koji je više nego dobar za ulogu Tora (čovek ima sto kila mišićne mase) tu su po meni i odlične glumice Natalie Portman i Jaimie Alexander.

 

Odličan humor koji prati film po meni je definitivno pun pogodak. Za razliku od Iron Mena, čiji je humor onako malo agresivan i pozerski u ovom filmu humor je svakako ublažen, u pravom tajmingu i podseća na humor korišćen devedesetih godina.

Specijalni efekti više su nego dobri i prate film stvarajući odličnu iluziju bogovskog grada Asgarda. Ledeni džinovi, čudovišta, Razarač i munje ostaviće vam malo prostora za maštu svojim fantastičnim izgledom.Odsutnost 3D-a u domaćim bioskopima oduzeo je mogućnost da se ova priča doživi malo realističnije ali šta je tu je.

Za kraj bih napomenio da je Tor jedan od članova Osvetnika (The Avengers) i da će verovatno u budućnosti slediti nastavak koji ja čekam sa oduševljenjem.

Ocena 8.5/10 

Tora možete pogledati u domaćim bioskopima SterKolosejArena i Roda.


Kako Da Znaš ?

metric 29 Mart, 2011 20:15 Film, Drama, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Romantična drama i komedija bez drame ali i bez komedije!

How do you know

How do you know
Trejler

 

Uglađeni Džordž (Paul Rudd) koji biva izbačen iz očeve firme zbog optužbe da je radio sumnjive radnje i činjenicom da ga sadašnja devojka blago rečeno kulirala dobija ponudu da izađe na sastanak sa Lisom (Reese Witherspoon) upravo izbačenom igračicom bejzbola iz nacionalnog tima koja je u vezi sa poznatim sportistom, švalerom i narcisom Metom (Owen Wilson). Oboje u svojim problemima na sastanku se dogovaraju da prosto ne komuniciraju. Iako im je to obostrano prijalo nikako ne mogu da uspostave kontakt.

Kada Lisa shvati da ne zna šta će sa svojim životom posle bejzbola i da nikako ne može da uspostavi normalnu vezu i Džordž koji prosto izbegava komunikaciju sa ocem Čarlsom (Jack Nicholson) i rešavanje problema u firmi.

Reese Witherspoon    Owen Wilson    Paul Rudd    Jack Nicholson 

Ovaj film se može okarakterisati kao potpuna, veoma dosadna katastrofa.

Veoma dosadna radnja u kojoj se verovali ili ne skoro ništa ne dešava. Glumačka ekipa koja iako dobra prosto nema povezanost sa likovima koji su nekako bljutavi, ne dorađeni i previše plitki. Dijalozi u ovom filmu su najgora moguća stavka. Katastrofa. Dok pričaju iz usta im izlaze ne povezane gluposti koje nemaju veze sa vezom. Komunikacija, reči, pokreti nekako su potpuno nebitni, neljucki i veštački. Jedino što može da se pohvali u ovom filmu koji je posle svega lošeg potpuno nebitan je estetski izgled kadrova.

 

How do you know

 

Sve u svemu ne znam šta bi ovaj film trebao da pruži publici, šta je bila poenta i da li su uopšte svesni koliki je ovo promašaj od filma.

Ocena 3/10 


Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.


VečEra Za Gubitnike

metric 18 Februar, 2011 12:00 Film, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Oćete prosek? Odledajte ovaj film i nećete ništa izgubiti ali ni dobiti.

Dinner for Schmucks

Sve što Tim (Paul Rudd) želi jeste da najzad dobije unapređenje i veću kancelariju. Kada se se njegovom brilijantnom idejom da bogatašu prodaju lampe napravljene od polovnih bombi (raketa) ta ideja ostvari, jedino što mu preostaje kako bi zaključio posao jeste da na večeru njegovog šefa kao gosta dovede nekog unikatnog gubitnika.

Iako mu se ideja prvobitno nije svidela a ni njegovoj devojci, on pristaje. Kada mu se u nesreći osmehne sreća upoznaje čudnog Berija (Steve Carell) koji od mrtvih miševa pravi mala-velika remek dela. Kao pravi kandidat za večeru, Tim poziva Berija. Sve bi bilo kao u bajci da Beri nije iritantna, zaluđena, opsesivna i veoma navalentna karikatura od čoveka koja ima čudnu moć da stvori zrno sumnje u Tima koji postaje više nego paranoičan.

Ne može se reći da je film pravi pogodak ali ja lično ne mogu da kažem ni da je loš. Definitivno prosečan. Pomalo mi je čudno, iako je priča to jest kalup po kome je film pravljen dosta standardan priča ima dosta nekih unikatnih elemenata. Berijev lik je dosta produbljen što je dovelo do manjka posvećenosti ostalim likovima. Možda je nekim sporednim likovima trebalo više pažnje kako bi film bio malo smešniji. Ali pošto se film previše skoncentrisao na dva glavna lika postaje malo naporan. Svakako Berijav lik i odnos sa Timom dovodi do ludila. Ne pamtim da me je nešto toliko iznerviralo (dobro možda odnos kojota i ptice trkačice). Sve u svemu jedan prosečan film.

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.

Twitter,Facebook,RSS 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric