Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Invazija Sveta: Bitka Los AnđEles

metric 05 April, 2011 10:00 Film, Fantastika, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Pazite se invazija počinje..............

Battle:Los Angeles

 

Battle Los Angeles

Trejler

Kada neočekivano umesto očekivane meteorske kiše na zemlju padne kiša vanzemaljskih brodova i letelica, prvo pogođena plaža Los Anđelesa biva masakrirana.

Američka vojska stupa u akciju kako bi evakuisala civile i onesposobila vanzemaljske napade. Marinac Majkl Nantc (Aaron Eckhart) koji se povlači iz vojske, sa novom četom i nadređenim poručnikom Martinezom biva poslat da izvuku civile iz grada opkoljeni vanzemaljskim trupama.

Postavljeni uslov od tri sata koji imaju pre nego što vazdušne sile bombarduju grad dodatno im otežava već beznadežnu situaciju. Kada podlegnu teškim brojčanim gubicima, malobrojna četa susreće se sa tehničkom jedinicom na čelu sa Elenom Santos (Michelle Rodriguez) sa kojom uspevaju da otkriju slabe tačke vanzemaljskih sila.

 

Bitka Los Anđeles
 

 

E sad imam mnogo toga da kažem o ovom filmu i dok sam razmišljao o tome da budem što više objektivan, shvatio sam da sve što mislim, misli i većina ljudi koja je samnom gledala film.

Kao prvo trejler za film daje možda malo drugačiji utisak (barem sa moje tačke gledišta). Kao drugo izluđuje me ne centrirana i nestabilna fora sa kamerama. Ok shvatili smo Cloverfield je odlično to uradio ali ne znači da svaki treći film treba da radi tu foru.

Početak filma je ok, a zatim film prelazi u deo koji je treba da nas poveže sa marincima i njihovim životima naravno u tome nije uspeo. Strašno dosadne,predvidljive i klasično američke priče prosto su me smorile (a generalno mi to ne smeta). Evo primera ulaze u "Američku" "Los Anđelesku" bolnicu i viču "Ima li koga mi smo američki marinci" ....daaaaaaaaaa logično!

Za pohvalu su stvarno veoma dobre borbe, skrivanja, raznošenja u vazduh i veoma realna umiranja u kome nema nekih presedana nego čisto dobra kvalitetna pucačina na sto načina. Takođe veoma dobre,realistične i nikako upadljivo kompjuterske letelice i vanzemaljci odlično idu u korist filmu i priči. Zvučni efekti u bioskopskoj sali prosto će vas naterati da se tresete od adrenalina kao i bojazni da ćete možda iskrvariti na uši kada vam eksplodiraju bubne opne :D

Još jedna zamerka je da za razliku od scena borbi, scene "ne" borbi nekao ne povezane, pomalo naporne i svakako nepotrebno patetične. Takođe moram priznati da sam očekivao da će malo više pokazivati vanzemaljce, kao i njihove taktične i strateške poteze ali nažalost od toga ništa. Jedino što sam video jesu ne inteligentna stvorenja koja pucaju na sve što se kreće.

Sve u svemu film nije mnogo loš ali ima dosta toga na čemu je moglo više da se poradi ali šta je tu je.

Ocena 7.5/10 

Na vama ostaje da pogledate ovaj film u bioskopu SterAkademija 28TuckwoodRoda i Arena a zatim podelite vaše iskustvo u komentarima. 


Prava Legenda

metric 04 April, 2011 14:00 Film, Akcija, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Pisao sam vam o prvom Ruskom 3D filmu Mračni svet,e pa sad je došao na red prvi Azijski 3D film!

True Legend (Su Qi-Er)

True Legend

Trejler 

Kada uspešno spasi princa zarobljenog u planinama od strane neprijatelja general Su dobija ponuda da postane guverner. Kako je više zainteresovan da ostvori školu borilačkih veština i osnuje porodicu Su moli princa da mesto guvernera ponudi njegovom polubratu Yuanu. Iako mu princ napominje da je Yuan neoziran i ljubomoran, Su i dalje stoji pred svojom reči.

Pet godina kasnije kada je uspešno osnovao porodicu sa Ying, Yuanomvom sestrom i sprema se da otvori svoju izgrađenu školu. Saznanje da se Yuan vraća u rodno selo i strah o saznanju da je Suov otac ubio Yuanovog oca kada je počeo gubiti razum stavlja ga u poziciju da brine za opštu bezbednost svoje porodice. Iako su se nadali da Yuan neće prenagliti on upravo to čini. Ubija Suovog oca kao i većinu šire porodice a Ying i njenog sina uzima kao zarobljenike njegove opsesije. Kada Su pokuša da odbrani svoju porodicu saznaje da je Yuan ovladao tehnikom koja ga čini mašinom za ubijanje. Iako uporan i snažan ne uspeva da savlada Yuanovu tehniku Pet otrovnih šaka. Bačen u reku da se udavi, Ying skače spremna da žrtvuje sopstveni život kako bi ga spasla. Nasukani na obali umorni, ranjeni i bespomoćni u pomoć im dolazi travarka Yu. U nadi da će se skoro izlečiti i ojačati Su moli Wu Shu boga da ga trenira na planinama. Svakodnevni trening čini Sua jačim i njegova žena dobija nadu da će se uskoro vratiti svome sinu ali kada joj travarka Yu saopšti da je njen muž poludeo i da nema nikakvog boga koji trenira njenog muža Ying preuzima stvari u svoje ruke.

Su   Ying   Su

Ovo azijsko ostvarenje je veoma zabavno ali ima dosta grešaka. Radnja filma nije posebno složena i sa velikom lakoćom i bez previše razmišljanja ju je lako pratiti. Puno poznatih glumaca možete sresti u ovom ostvarenju kao što je glumica Michelle Yeoh ali i preminuli glumac David Carradine kome je ovo poslednji snimljeni film. Scene borbi su vrhunski dobre i bude adrenalin kao i scene u kojima se nije štedelo sa krvlju, isecanjem, presecanjem, udaranjem i odrubljivanjem raznih delova tela. Velika mana je to što je radnja mogla biti složenija i što film ume konfuzno da prelazi sa scene na scenu. Ali ono što najviše može da zasmeta jeste utisak da se film završava malo pre osamdesetog minuta. Radnja filma se nastavlja i stvara se utisak da je taj deo film usiljen i da nije bilo potrebe za njim.

Yuan   Yu   Ma 

Iako ovaj film nismo u mogućnosti da vidimo u 3D kroz film se mogu naslutiti scene koje zaista izgledaju dobro. Sve u svemu ovoj film izgleda poprilično dobro, pogotovo za ljude koji uživaju u borilačkim veštinama i dobroj akciji.

Ocena 6.5/10 

Film možete pogledati ovde i ostaviti vaše mišljenje o njemu u komentarima.


Uljez

metric 30 Mart, 2011 16:00 Film, Fantastika, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Pazite se uljeza!

Impostor (2001)

Pošto je zemlja zaratila sa vanzemaljskom rasom godinama odnosi dve rase eskaliraju. Kada zemlja postavi elektromagnetne štitove kako bi se zaštitila od raketnih napada i uvela zabranu prilasku svim većim državnim predstavnicima kako vanzemaljci ne bi izvršili antentat zemlja dolazi u kriznu situaciju.

   

Trejler 

Po saznanju da su vanzemaljci u mogućnosti da repliciraju savršenog klona sa sećanjima, osećanjima i osobinama originala kao zamenu, major Hetvej (Vincent D'Onofrio) opužuje državnog inžinjera za oružje Spenera Olhama (Gary Sinise) da je on klon. Objašnjavajući da je država presrela vanzemaljsku poruku u kojoj se objašnjava da je Spenser klon i da mu je cilj da po susretu sa državnom kancelarkom aktivira nuklearnu bombu koja se nalazi u njegovom srcu i koja je jedini dokaz da je on klon.

Kako bi spasao živu glavu Spenser uspeva da pobegne iz sobe za ispitivanje. Kako bi dokazao da je nedužan pokušava da kontaktira svoju ženu (Madeleine Stowe) koja mu može pomoći da se uvuče u državnu bolnicu i skenira svoje srce. Iako ima pomoć od vangrađanina Kejla (Mekhi Phifer) za petama mu je država na čelu sa Hetvejom.

Impostor 

Iako je film star više od 10 godina, pravo je osveženje čak i danas. Nema mnogo naučno fantastičnih filmova ove tematike. Dobra glumačka ekipa čini da se lako povežete sa likovima i uživate. Iako u nekim sitnim trenucima film može delovati malo B produkcija imajte u vidu koje je godine sniman. Odlični efekti kojih nema mnogo upotpunuju radnju koja je više nego dobra. Dobar uvod, pomalo dogačka razrada i više nego fenomenalan i neočekivan zaključak biće vam više nego dovoljan za uživanje. Još bih pohvalio muziku i glavnog glumca koji je odlično predstavio svoj lik.

Ocena 8/10


Film možete pogledati ovde i ne zaboravite da podelite vaše mišljenje dole u komentarima. Uživajte!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric