Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Trnoviti Kralj

metric 21 Jul, 2011 15:00 Film, Fantastika, Fantazija, Animirani, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

King of Thorn

 

King of Thorn

 

Kao i većina japanskih anima i ovo ostvarenje je bazirano na popularnom manga serijalu. Vanzemaljski virus pod imenom "meduza" šireći se Japanom i pretvara zaražene žrtve u kamen. Kako je država u nemogućnosti da izleči virus, dolaze do rešenja da osobe sa niskim stepenom zaraženosti izoluju na ostrvu i stave ih u kriogene komore koje bi im omogućile da prožive dovoljno dugo dok ne pronađu lek.

Glavna protagoniskinja Kasumi, koja je sa dosta muke ušla u dubok san znajući da njena sestra bliznakinja nije, umesto da se probudi u vreme kada je lek protiv virusa pronađen, budi se u vreme kada su ptice čudovišta, krvoločni zmajevi i trnoviti živi pipci preuzeli vlast nad ostrvom.

I dok je samo šačica ljudi preživela taj katastrofalan napad čudovišta, jedini spas leži u  pokušavaju da pobegnu i pronađu pomoć. Dok pokušavaju da pronađu izlaz iz laboratorije i napuste ostrvo helikopterom, malo po malo otkrivaju nešto o sebi, nešto o čudovištima, nešto trnovitom zmaju a najviše o virusu. U centru te neverovatne i nerazjašnjene misterije leži Kasumi, devojka koja je spremna na sve kako bi pronašla svoju sestru identičnog lika.

 

King of Thorn

 

Veoma zanimljiva radnja i veoma neobična priča koja je satkana od Uspavane lepotica i Tuđina prosto odiše svežinom. Odličan triler i mešavina dva potpuno ne spojiva žanra bajke i teškog i krvoločnog sf-a iznenađujuće dobro funkcioniše.

Pomalo čudan uvod a kasnije i veoma brzi prelasci sa scene na scenu kao i rupe u priči umeju dosta da zasmetaju i poprilično remete harmoniju tok dešavanja.

Pošto je anima rađena po mangi bilo mi je dosta čudno da nijedan od likova nema neku posebnu ulogu osim Kasumi koja i sama nije nešto preterano kompleksa. Naravno kada sam pročačkao internet i pronašao mangu video sam da to nije slučaj u istoj. Kasumi je dosta kompleksnija i fabulu deli sa Amerikancom Marco Owen-om. Kroz njih je priča prikazana iz dva ugla. Iz ugla nevine i pogubljene devojčice i ugla američkog nemilosrdnog špijuna.

 

King of Thorn

 

Greška u rupama leži u režiseru Kazuyoshi Katayama-i koji je poprilično omanuo. Hteo je da prikaže i ispriča mnogo a to prosto nije bilo moguće u dva sata. Bolje bi bilo da je film podelio u dva dela a zatim detaljno i kvalitetno ispričao priču. Možda čak bi još bolje bila ideja o seriji od 12 ili 24 epizode.

 

 

 

Veliki plus ide odličnom crtežu koji deluje veoma kvalitetno (pogotovo ako ga gledate u velikoj HD rezoluciji). Detaljima je posvećena velika pažnja a pogotovo čudovištima koji izgledaju savršeno. 

Muzika iako je nema mnogo takođe dobro prati priču i više je tu da proprati akciju i dramu.

Za pohvalu su i odlični japanski glasovi koji su dosta raznovrsni i dobro podeljeni junacima.

Sve u svemu ovo je po meni dosta osvežavajuće delo za oči i mozak. Više za oči nego za mozak!

Ocena 6.4/10

Film možete pogledati ovde (1, 2) a ako vas interesuje nešto više o ovom ostvarenju možete saznati na sajtu BG-Anime pomoću kojeg ja dolazim do mnoštva anime ostvarenja.


Kraj Svetu Magije!

metric 17 Jul, 2011 18:00 Film, Drama, Avantura, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Harry Potter

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Harry

 

Hari Poter je siroče, čarobnjak, dete koje je preživelo i dobar prijatelj.

Kada pogledamo Harija realnim naočarima on je zlatna koka spisateljici J.K Rowling, izdavačima, filmskim studijima i zabavnom parku.

On je odličan fantastični svet u kome svako od nas može da odluta kad mu se prohte.

Najbitnije, on je ono ne savršeno zrno nade koje je tu da nas natera da se borimo kada je to najpotrebnije.

Ja se ovoga puta neću baviti previše analizom samog serijala jer smatram da bi mi trebalo jedno pet dana da sve što je vredno pomenem a da pritom nešto ne izostavim (a izostavio bih sigurno).  

Sam serijal ima sedam delova to jest osam pošto je poslednji deo podeljen u dva dela i o njima možete više saznati u detaljnom opisu na srpskom na Vikipediji.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2

 

Moje lično mišljenje kada je u pitanju kompletan utisak po završetku serijla jeste jedan veliki aplauz. To i nije tako čudno pošto je film veoma verno (koliko je bilo moguće) pratio radnju knjige i time zadovoljio prvobitne fanove a zatim i sve ostale.

Odlični specijalni efekti tu su ne da bi zapanjili i izazvali bum efekat već da bi stvorili atmosferu u čemu su uspeli.

Muzika sada već prepoznatljiva je tu da probudi sva čula izazove ježenje, strah, smeh i radost.

Glumci su svoje uloge odglumili verno i više nego posvećeno kada uzmete u obzir činjenicu da su likove tumačili deset godina.

Na kraju ću samo da napomenem da poslednji deo daje odličan zaključak. Da ne razočarava, već naprotiv ostavlja pozitivan utisak i dobru pouku svakome ko je traži.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Valdemolt

 

Prosto mi je sada čudno kada znam da je ovom stvetu gde vladaju čarobnjaci došao kraj. I dok će mnogi utehu naći gledajući sve delove iznova i izvova u medijima se spekuliše šta bi sada moglo da usledi.

Neki kažu da će spisateljica nastaviti serijal možda sa glavnim protagonistima možda sa sporednim i nastaviti snimanje serijala. Neki kažu da će se serijal za nekih desetak godina obući u novo ruhu sa nekim rimejkom. Neki kažu da je možda najbolje rešenje bilo da preće na male ekrane sa nekom visoko budžetnom serijom. I za kraj tu je i opcija da će Hari uvek biti prisutan kroz svoj zabavni park. Kako god ja se neću buniti (možda mi bude smetao taj rimejk)! 

Šta vi mislite? Hoće li vam nedostajati serijal o mladom čarobnjaku?! 

Poslednji film iz serijala Hari Poter i relikvije smrti možete pogledati u bioskopima SterKolosejDom sindikataRodaTuckwood i Arena.


BezgraničNo

metric 05 Jul, 2011 13:00 Film, Fantastika, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Ako hoćeš da budeš "baš" pametan moraš da počneš da se drogiraš!

Limitless

 

Bezgranično

 

Pisac koji se navukao na drogu koja omogućava da koristi totalni kapacitet svoga mozga, kreće u akciju. Edi (Bradley Cooper) je propali pisac koga, što zbog toga što je sav aljkav, što zbog toga što nema prebijene pare ostavlja devojka.

Tužan i pomalo izgubljen naleće na brata bivše devojke koji mu nudi drogu koja će mu promenuti život. Iako se droge batalio još u davnim danima, uzima tableticu i tu počinje otkriće da je u pitanju eksperimentalna droga koja potpomaže otvaranju potunog kapaciteta mozga.

Polako shvatajući šta ovo može učiniti za njega i šta sve može da postigne, droga ne dolazi bez svojih posledica. Gubitci u memoriji, pretnja od ostalih korisnika iste droge i zavisnost učiniće da dobro razmisli da li je tableta vredna svega toga.

 

Limitless

 

Dugo mi je trebalo da se nakanem da odgledm ovaj film. Da li sam bio u pravu što sam bio skeptičan. Da, jesam!

Film počinje nekako čudno i potpuno nebitno ali aj i to se može oprostiti. Kada radnja filma počne da se malo više komplikuje tu se mogu videti interesantne stvari ali ogromni prekidi i ne zanimljivi delovi prosto ubijaju film.

 

 

O glumcima ne bih previše da polemišem. Bradley je ok odgumeo ulogu ali ona perika koju nosi, više je nego smešna. Robert DeNiro-va uloga u filmu mi je nekako potpuno bezvezna. Čovek je tu i to je to, ništa spektakularno. Ostali glumci podjednako nebitni.

Specijalni efekti u filmu su veoma dobri, interesantni i nekako dobro utempirani. Nisu se previše iživljavali, a kada je ovakav film u pitanju to je uvek plus. Isto važi i za odličnu prateću muziku. 

Pored toga što smatram da film iako podseća na neke filmove je poprilično ok, ima veoma velike greške. Iako bi trebao da je pametniji od prosečnog čoveka, njegovim akcijama se to u filmu nekad prosto ne vidi. Što se tiče kraja film. O Bože, ima li veće gluposti.

Ocena 6.5/10 

Film možete pogledati ovde a mišljenje podeliti u komentarima! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric