Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Dnevna StražA

metric 16 Januar, 2011 15:00 Film, Fantazija, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Rat dobrog i zla u Moskvi se nastavlja.

Day Watch (Dnevnoi dozor)

Dve godine nakon dešavanja iz prvog dela Noćne straže naš junak Anton (Konstantin Khabenskiy) se nalazi u mogućem konfliktu između Tamnih i Svetlih koji mora da spreči. Iako primirje i dalje vlada on i njegova parnerka Svetlana (Mariya Poroshina) sa kojom je u vezi pokušavaju da da spreče da dođe do eskalacije. Njegov sin Yegor (Dmitriy Martynov) nalazi se na strani zla i Anton pokušava da sakrije i uništi dokaze koji potvrđuju da je Yegor vršio napade na obične ljude. Njegovo zataškavanje i uništavanje dokaza nedozvoljava Noćnoj straži da ga optuži.

I dok Anton pokušava da pronađe magičnu kredu sudbine koja jedina ima moć da promeni prošlost i spreči ga da ode kod veštice vračare, vladar Tamnih Zavulon (Viktor Verzhbitskiy) sprema se za Yegorov rođendan na kojem će dečak postati Najbolji od Ostalih i time dozvoliti da moć prevagne na stranu Tamnih.

Ako vam se svidela Noćna straža kao meni verujem da će vam se svideti i drugi deo jer radnja se nekako tečno nastavlja i ne gubi se osećaj povezanosti sa predhodnim delom. Moćićete da vidite kraj dešavanja ove fantazijske priče u još tamnom, zamršenom i apokaliptičnom svetu Ostalih.

Film možete pogledati ovde. Kao i u predhodnom delu uživajte. 


NoćNa StražA

metric 15 Januar, 2011 12:00 Film, Fantazija, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Rat dobra i zla u Moskvi!

Noćna straža (Night watch - Nochnoy dozor)

Fantazijski triler iz 2004 jedan je od zapaženijih filmova u Evropi a da nije Američke produkcije.

Dve zaraćene strane dobra i zla 1342 godine posle borbe na smrt reše da sklope primirje kako bi prekinuli sa krvoprolićem i time najzad došli do prosperiteta obe strane. Podeljeni na Tamne i Svetle Ostale određeni ljudi imaju specijalne moći i u mogućnosti su da se kreću između našeg i sveta Gloom-a (koji je nešto kao paralelni svet). Oni uspostavljaju mir i dok su jedni noćni stražari drugi su dnevni. Njihova je dužnost da ne dozvole kršenje primirja i da zaštite ljude od magije.

Kada 1992 godine Anton ode kod vračareu nadi da će mu pomoći da se vrati bivšoj ženi saznaje da je ona sa drugim i da je trudna. Kako bi ih rastavio on mora da prihvati greh nedužnog ne rođenog deteta na sebe. Pre nego što uspe da završi vradžbinu biva sprečena od strane noćne straže. Uplašen Anton ih pita ko su i oni ostaju zapanjeni jer navodno niko ne može da vidi Ostale.

Dvanaest godina kasnije dečak Jegor biva pozvan telekinetički od strane vampira koji su otkrili da je on Mračni na Antonu koji je postao jedan od stražara je da spreči ostale da ga se dočepaju.

Ostalo vam neću reći jer bi ste trebali da pogledate ovo ostvarenje ruskog režisera Timura Bekmambetova.

Film je veoma dobar,dobra radnja, dobri specijalni efekti, mračna atmosfera čine ovo jedno od boljih filmova ovog žanra, jedina zamerka koju mogu da izdvojim je pomalo haotično i ne baš jasno kretanje kroz radnju filma.

Pogledajte film ovde i uživajte. 


Prokletnici!

metric 29 Decembar, 2010 12:00 Film, Drama, Avantura, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Okrutno,reačistično,smešno da to može samo Quentin Tarantino.

Inglourious Basterds 

 

U vreme nacističke okupacije za vreme drugog sveckog rata u Francuskoj devojka po imenu Šošana (Shosanna) koja uspeva da pobegne od Hans Landa nemačkog kapetana koji joj je pobio celu porodicu.Par godina kasnije Šošana zaklite da će da se osveti uzima novi indetitet i počinje da radi u bioskopu u Parizu.Tu upoznaje Nacističkog heroja nacije Frederika Colera (Fredrick Zoller) koji odma počinje da gaji emocije prema njoj.Na njen nagovor da održi svoj novi film u bioskopu za sve velike nacističe ljude najzad joj daje šansu za osvetu.U njenu osvetu postaje zainteresovana Engleska koja šalje svog čoveka Archie Hicox-a.Takođe zainteresovani za dešavanja u Pariskom bioskopu je družina poznata kao Inglourious Basterds čije metode borbe protiv nacista stvaraju od njih legende.Pored Bred Pitt-a,Melanie Laurent,Christoph Waltz možete videti Eli Roth,Diane Kruger i Til Schweiger-a.

 

Svakako jedan od boljih filmova koje sam pogledao početkom godine.Dobra radnja,dobri glumci čine ovaj film svakako kvalitetnim uživanjem na dva sata.Pogledajte ga jer iako je u nekim scenama potreban malo jači želudac svakako ga je vredno ispratiti zbog neuobičajne radnje i pristupa ovakoj tematici.Svakako je sigurno da Tarantino zna šta treba da pruži publici a da pritom zadrži originalnost,autentičnost i kvalitet. 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric