Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Super Heroji Na Sve Strane!

metric 13 Maj, 2011 15:00 Film, Fantastika, Animirani, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Kako su super heroji popularni već duže vreme (pogotovo na velikom ekranu), reših da vam predstavim jedan crtani koji je više nego zanimljiv.

The Incredibles

The Incredibles 

Super heroji su tu da štite i spašavaju nedužne! Ali šta se dešava kada ne žele da budu spašeni?

Svet super heroja se ruši kada čovek spašen od strane gospodina Neverovatnog, tuži sve super heroje, od optužbom da "nemaju prava da spašavaju ljude koji ne žele da budu spaseni"!

Država donosi zakon da su tajni životi super heroja gotovi i da svi moraju ili da otkriju svoj indetitet ili da prestanu sa herojstvom. Gospodin Neverovatni i gospođica Elastična sada već bračni par, primorani su da se skrase u predgađu i osnuju porodicu.

Sve bi bilo kao po loju da nemaju poteškoće u suzbijanju svojih super moći. Pogotovo gos. Neverovatni koji više od svih želi da mu se vrati deo života nekadašnjeg super heroja. Ni nesluti da će mu se za to upavo  pružiti prilika!

Bob Parr  Helen Parr  JackParr i Dashiell Parr

Već dosta godina je prošlo od kako se ovaj crtani pojavio na velikom platnu a njegov kvalitet i dopadljivost ne jenjava. Ideja da se super heroji trude da ne koriste svoje moći kako bi bili normalni (umesto obrnuto), prosto je fantastična. Tužiti heroja što te je spasao dok si pokušavao sebi da osuzmeš život, više je nego fenomenalna i poprilično ironična.

Odlična animacija oblikuje film poprilično simpatično. Likovi deluju ko da su od pastelina a izrazi lica i emocije su više nego dovoljne da vas nasmeju. Eksplozije, udarci i jurnjava prikazana je ko u najboljim akcionim filmovima. To ćete najbolje uvideti u laboratoriji gospođice Edne koja je po meni najbolji lik u crtaću.

Edna Mode    Boss   Incredibles   Syndrome   Frozone

Priča kao što sam rekao je više nego dobra i kompleksna. Lako se prati, nebitno da li ste dete ili odrastao. Avanturistički i porodični duh omogućiće da se brzo i zabavno povežete sa likovima a akcija i humor da dožvite super heroje u drugačijem svetlu. Interesanto je da jednostavne stvari kao što su posao, porodična večera, škola, kućni poslovi za ovu porodicu predstavlja veliki problem.

Sve u svemu odličan crtani i biće vam zadovoljstvo da odvojite sat i nešto vremena uz dobar, zanimljiv i smešan crtani o porodici u kojima su svi super heroji.

Ocena 9.1/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima. Uživajte!


Brzi I Besni !!!

metric 11 Maj, 2011 11:00 Film, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Kao što znate utorak je dan za studente u Ster-u, pa rekoh da potrošim malo vremena na brzu vožnju!

Fast Five

 

FastFive

 

Posle svega što su prošli u svojim brzim životima, Dominik (Vin Diesel), Brajan(Paul Walker) i Mija (Jordana Brewster) vraćaju se kako bi odradili posao koji će mi omogućiti da se obogate i penzionišu.

Rio grad greha, sirotinje ali i debelih bogataša. Sve što Dominikova novo formirana ekipa treba da uradi jeste da pokupi sav novac od najvećeg bosa u Riu, Hernana Rejasa (Joaquim de Almeida). Lako zar ne. :D

Teška situacija postaje još teža kada im na grbaču dolazi poternica i poručnik Hobs (Dwayne Johnson) koji nikad ne odustaje!

 

Fast5
 

 

Po peti put na velikim ekranima. Imali smo prilike mnogo toga da vidimo ali očigledno ne dovoljno. Voleli ili ne ali ovaj film rasturi američke blagajne sa 86mil.$ prvog vikenda prikazivanja.

Dobra ideja i priča idu filmu na ruku, pogotovo posle poslednja dva dela koja su više nego bezlična i tupava.

Akcija je definitivno nešto čega u ovom filmu nema manjka. Pucnjava, eksplozije, sudari na sve strane. Adrenlin gledalaca puca baš kao i nitro u besnim kolima.

Gluma već dobro poznata sa Vin Dizelom, šta reći čovek uvek glumi opasnog baju. Ono što je vredno pažnje jeste raznovrsna i šaljiva prateća ekipa sa akcentom na Tyrese Gibson, Tego Calderon i Don Omar.

Dosta brzih kola i napucanih devojaka nema da fali i svakako gledaocu daje šansu da dobro napari oči.

Ono što vas definitivno izbacuje iz kolovoza jesu nerealne scene vožnji, skokova, pucnjave. Početak filma je više nego smešan (ne zbog komičara nego zbog preterane nerealnosti). Kola koja mogu sve i vozači koju mogu sve, iako su deo ove franšize, definitivno mogu da vas iznerviraju.

 


 

Volite kola, dobre ženske i opasne momke onda je ovo za vas! 

Znam da postoji mnogo ljubitelja ovih filmova tako da sa sigurnošću tvrdim da je ovo film po vašoj meri sa svim vrlinama i manama.

Pravo u bioskop na jednu brzu i paklenu vožnju!

Film možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej i Arena.


SvemoćNi Tor I Njegov Super čEkić

metric 29 April, 2011 17:00 Film, Avantura, Fantazija, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Thor

 

Thor
 

Moćan, snažan i arogantan. Tor. Sin Odinov i brat Lokijev.

U nebeskom carstvu Asgardu, ceremonija krunisanja novog naslednika Odinovog (Anthony Hopkins) trona Tora (Chris Hemsworth) biva prekinuta od strane ledenih džinova koji sumnjivo probijaju sigurnosne sisteme tražeći magičnu kutiju koja im pripada. Iako su uljezi otkriveni i sprečeni u svojoj nameri uz pomoć metalnog stvorenja zvanog Razarač, Tor u pratnji svojih boraca i protiv očeve volje odlazi i napada Jutenhajm, grad ledenih džinova i njihovog vladara Fofija (Colm Feore).

Izazivajući rat među svetovima, sebičnost i neposlušnost Odin kažnjava Tora oduzimamu besmrtnost, moćni čekić i život u Asgardu.
Proteran na zemlju Tor izgubljen i pogubljen uz pomoć Džejn Foster (Natalie Portman) mora da pronađe svoj čekić i zasluženo se vrati u svet besmrtnika i otkrije ko se zaista krije iza napada na Asgard.

Loki  Džejn Foster  Hajmdal  Tor

Loki  Sif  Odin  Tor

Puno heroja u poslednje vreme. Teško je više biti originalan i ispričati priču dovoljno interesantnu, atraktivnu i vizuelno primamnjivu a da to ne liči na već brdo predhodnih ostvarenja iz žanrova o superherojima.

Verujte mi na reč da se Tor dosta ističe i da ga dve reči "veoma zanimljivo" opisuje savršeno.

Veoma neuobičajan uvod za ovakav tip filmova i odličan tok radnje, gledaoca uvlači u svet "bogova" i odlično mu zaokuplja pažnju na nekih dva sata. Glumačka ekipa publici dobro poznata i pored glavnog glumca (Chris Hemsworth) koji je više nego dobar za ulogu Tora (čovek ima sto kila mišićne mase) tu su po meni i odlične glumice Natalie Portman i Jaimie Alexander.

 

Odličan humor koji prati film po meni je definitivno pun pogodak. Za razliku od Iron Mena, čiji je humor onako malo agresivan i pozerski u ovom filmu humor je svakako ublažen, u pravom tajmingu i podseća na humor korišćen devedesetih godina.

Specijalni efekti više su nego dobri i prate film stvarajući odličnu iluziju bogovskog grada Asgarda. Ledeni džinovi, čudovišta, Razarač i munje ostaviće vam malo prostora za maštu svojim fantastičnim izgledom.Odsutnost 3D-a u domaćim bioskopima oduzeo je mogućnost da se ova priča doživi malo realističnije ali šta je tu je.

Za kraj bih napomenio da je Tor jedan od članova Osvetnika (The Avengers) i da će verovatno u budućnosti slediti nastavak koji ja čekam sa oduševljenjem.

Ocena 8.5/10 

Tora možete pogledati u domaćim bioskopima SterKolosejArena i Roda.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric