Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Howl's Moving Castle (Hauru No Ugoku Shiro)

metric 13 Decembar, 2010 19:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

I dok nisam imao vremena da zadnja tri dana pišem na blogu evo sada ću vam nešto više reći o jednom odličnom ostvarenju kuće Ghibli koji se zove Howl's Moving Castle.

Sophie je mlada,povučena i veoma kreativna devojka koja većinu svojih dana provodi praveći šešire u očevoj radnji.I dok joj se dani utapaju jedan u drugi tu životnu monotoniju joj razbija jedna popodnevna šetnja dok ide kod svoje sestre Lettie koja radi u lokalnoj pekari.I dok biva spasena od dva navalentna vojnika od strane čarobnjaka po imenu Howl ona biva uvučena u njegov misteriozan,haotičan i nesvakidašnji život.Taj njen susret sa njim okreće se protiv nje kada zla veštica koja želi Howl-ovo srce baca čini koje mladu devojku pretvaraju u staru baku.Dok tako stara ali ne i nemoćna odlazi od kuće u nadi da će naći način da skine kletvu sa sebe pronalazi pokretni zamak uz pomoć začaranog strašila u kojem se nalaze njen mladi poznanik Howl,njegov asistent Mark i vatreni demon Calcifer.

Ovo animirano remek delo sam odgledao pre par godina i ostao totalno oduševljen ovim ne svakidašnim prilazom ovakoj priči koja je sve samo ne standarna.Vizuelno odiše najkvalitetnijim crtežom i u prvim kadrovima to dolazi do izražaja svakom gledaocu.Glasovi su odlični i na japanskom i na engleskom u zavisnosti koju verziju gledate.Najbolji deo ovog ostvarenja je to da se likovi veoma dobro razvijaju tokom filma i da prosto imate utisak da ih znate što bi se reklo u dušu.Priča se odvija odlično tokom filma i prosto će vam biti uživanje da ga gledate i uživate u avanturi,akciji,humoru i drami koji nudi ovaj dugometražni crtani.

Ovaj crtani ste mogli da kupite legalno i u Srbiji sa srpskom titlom i sinhronizacijom a za sad možete pogledati ovaj crtani direktno preko Googla na ovom linku.Uživajte i vidimo se i čitamo sutra!

 

 


Twilight?

metric 20 Novembar, 2010 12:00 Film, Drama, Fantazija, Ljubavni Permalink Trekbekovi (0)

Svako od nas ko ima Internet, tv, radio ili novine morao je makar jednom da se susretne sa Twilight fenomenom!

Devojka Bella pomalo usamljena, nesocijalizovana i pomalo čudna odlazi u grad Forks da živi neko vreme sa svojim ocem. U tom mirnom i tihom gradu gde ima svega osim sunca otkriva tajnu jedne porodice koji za sebe kažu da su vampiri vegeterijanci. U toj porodici ona nalazi svoju ljubav Edward-a.

Moram priznati da mi se prvi deo ove fransiže (koji inace ima pet delova a do sad je izašlo tri) svideo ne toliko zbog radnje koliko zbog ambijenta i muzičke podloge pošto volim tako neku tihu instrumentalnu podlogu ali posle prvog dela svaki sledeći po meni tone sve dublje u film kreiran za uspaljene devojčice koje svoje ne ispunjene fantazije dopunjuju sa glavnim glumcem Robert-om Pattinson-om.

 

Twilight

 

I kad mi je palo na pamet ideja o blogovanju ovog filma rešio sam da pitam ljude kako je njihovo gledište?

Jer ovaj film ili voliš ili ne! Nema sredine!

 

U životu ne bih pogledala taj film, niti bilo koji sa tom tematikom. Fuj! Jelena

Ja zapravo volim filmove sa vampirima ali imam neki osećaj pošto nisam gledao ovaj film da je baš bezveze... radije bih preporučio Underworld :) Zoki

Film je dobar i prvi i drugi deo, treći tek treba da odgledam! Mlađa

Od filma sa ovakom tematikom očekivao bih više 'strašnih' scena... Miloš

Ne gotivim da gledam ovakve filmove bzv! Bojan

Jedina svrha ovakvih filmova je da natera devojčice u plač i natera ih da potroše svoj džeparac na razne stvari vezane za ovu franšizu. Dušan

Glupost... Mislim vampir sa šljokicama nije vampir! :) Tina

Jedan od boljih filmova je Twilight. Gledala sam sve dosadašnje delove! Ivana

Podelite vaše mišljenje o ovom filmu pa da vidimo kojih je više! :)


The Wizard Of Oz

metric 07 Novembar, 2010 12:00 Film, Filmovi iz detinjstva, Fantazija, Mjuzikl Permalink Trekbekovi (0)

U svakome od nas postoji neograničena količina mašte, tu maštu samo treba probuditi.

 

 

Čarobnjak iz Oza film snimljen još 1939 godine spada u jedan od omiljenih filmova mog detinjstva. Kao dete gledajući ga navijao sam da glavni protagonisti dođu do svog cilja dok sam se radovao svakome neuspehu zle veštice sa Zapada. Ovaj film spada u remek dela Holivuda i u vreme kada je snimljen smatrao se najsavremenijim filmom do tada. Pokušavajući da dočara fantastičnu zemlju Oz režiser je svaki deo priče u ovom magičnom svetu prikazao u boji a ostatak u crno-beloj slici. I dok će glumica Judy Garland ostati upamćena po ovoj ulozi tu su i ostali glumci koji su doprineli popularnosti ovog filma Margaret Hamilton, Frank Morgan, Jack Haley i dr.

Ovaj film će sigurno mnogima od vas da budi lepa osećanja zato oni koji ga nisu odgledali neka ga pogledaju a koji jesu neka se prisete filma njihovog detinjstva. 


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric