Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Trnoviti Kralj

metric 21 Jul, 2011 15:00 Film, Fantastika, Fantazija, Animirani, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

King of Thorn

 

King of Thorn

 

Kao i većina japanskih anima i ovo ostvarenje je bazirano na popularnom manga serijalu. Vanzemaljski virus pod imenom "meduza" šireći se Japanom i pretvara zaražene žrtve u kamen. Kako je država u nemogućnosti da izleči virus, dolaze do rešenja da osobe sa niskim stepenom zaraženosti izoluju na ostrvu i stave ih u kriogene komore koje bi im omogućile da prožive dovoljno dugo dok ne pronađu lek.

Glavna protagoniskinja Kasumi, koja je sa dosta muke ušla u dubok san znajući da njena sestra bliznakinja nije, umesto da se probudi u vreme kada je lek protiv virusa pronađen, budi se u vreme kada su ptice čudovišta, krvoločni zmajevi i trnoviti živi pipci preuzeli vlast nad ostrvom.

I dok je samo šačica ljudi preživela taj katastrofalan napad čudovišta, jedini spas leži u  pokušavaju da pobegnu i pronađu pomoć. Dok pokušavaju da pronađu izlaz iz laboratorije i napuste ostrvo helikopterom, malo po malo otkrivaju nešto o sebi, nešto o čudovištima, nešto trnovitom zmaju a najviše o virusu. U centru te neverovatne i nerazjašnjene misterije leži Kasumi, devojka koja je spremna na sve kako bi pronašla svoju sestru identičnog lika.

 

King of Thorn

 

Veoma zanimljiva radnja i veoma neobična priča koja je satkana od Uspavane lepotica i Tuđina prosto odiše svežinom. Odličan triler i mešavina dva potpuno ne spojiva žanra bajke i teškog i krvoločnog sf-a iznenađujuće dobro funkcioniše.

Pomalo čudan uvod a kasnije i veoma brzi prelasci sa scene na scenu kao i rupe u priči umeju dosta da zasmetaju i poprilično remete harmoniju tok dešavanja.

Pošto je anima rađena po mangi bilo mi je dosta čudno da nijedan od likova nema neku posebnu ulogu osim Kasumi koja i sama nije nešto preterano kompleksa. Naravno kada sam pročačkao internet i pronašao mangu video sam da to nije slučaj u istoj. Kasumi je dosta kompleksnija i fabulu deli sa Amerikancom Marco Owen-om. Kroz njih je priča prikazana iz dva ugla. Iz ugla nevine i pogubljene devojčice i ugla američkog nemilosrdnog špijuna.

 

King of Thorn

 

Greška u rupama leži u režiseru Kazuyoshi Katayama-i koji je poprilično omanuo. Hteo je da prikaže i ispriča mnogo a to prosto nije bilo moguće u dva sata. Bolje bi bilo da je film podelio u dva dela a zatim detaljno i kvalitetno ispričao priču. Možda čak bi još bolje bila ideja o seriji od 12 ili 24 epizode.

 

 

 

Veliki plus ide odličnom crtežu koji deluje veoma kvalitetno (pogotovo ako ga gledate u velikoj HD rezoluciji). Detaljima je posvećena velika pažnja a pogotovo čudovištima koji izgledaju savršeno. 

Muzika iako je nema mnogo takođe dobro prati priču i više je tu da proprati akciju i dramu.

Za pohvalu su i odlični japanski glasovi koji su dosta raznovrsni i dobro podeljeni junacima.

Sve u svemu ovo je po meni dosta osvežavajuće delo za oči i mozak. Više za oči nego za mozak!

Ocena 6.4/10

Film možete pogledati ovde (1, 2) a ako vas interesuje nešto više o ovom ostvarenju možete saznati na sajtu BG-Anime pomoću kojeg ja dolazim do mnoštva anime ostvarenja.


Kraj Svetu Magije!

metric 17 Jul, 2011 18:00 Film, Drama, Avantura, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Harry Potter

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Harry

 

Hari Poter je siroče, čarobnjak, dete koje je preživelo i dobar prijatelj.

Kada pogledamo Harija realnim naočarima on je zlatna koka spisateljici J.K Rowling, izdavačima, filmskim studijima i zabavnom parku.

On je odličan fantastični svet u kome svako od nas može da odluta kad mu se prohte.

Najbitnije, on je ono ne savršeno zrno nade koje je tu da nas natera da se borimo kada je to najpotrebnije.

Ja se ovoga puta neću baviti previše analizom samog serijala jer smatram da bi mi trebalo jedno pet dana da sve što je vredno pomenem a da pritom nešto ne izostavim (a izostavio bih sigurno).  

Sam serijal ima sedam delova to jest osam pošto je poslednji deo podeljen u dva dela i o njima možete više saznati u detaljnom opisu na srpskom na Vikipediji.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2

 

Moje lično mišljenje kada je u pitanju kompletan utisak po završetku serijla jeste jedan veliki aplauz. To i nije tako čudno pošto je film veoma verno (koliko je bilo moguće) pratio radnju knjige i time zadovoljio prvobitne fanove a zatim i sve ostale.

Odlični specijalni efekti tu su ne da bi zapanjili i izazvali bum efekat već da bi stvorili atmosferu u čemu su uspeli.

Muzika sada već prepoznatljiva je tu da probudi sva čula izazove ježenje, strah, smeh i radost.

Glumci su svoje uloge odglumili verno i više nego posvećeno kada uzmete u obzir činjenicu da su likove tumačili deset godina.

Na kraju ću samo da napomenem da poslednji deo daje odličan zaključak. Da ne razočarava, već naprotiv ostavlja pozitivan utisak i dobru pouku svakome ko je traži.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Valdemolt

 

Prosto mi je sada čudno kada znam da je ovom stvetu gde vladaju čarobnjaci došao kraj. I dok će mnogi utehu naći gledajući sve delove iznova i izvova u medijima se spekuliše šta bi sada moglo da usledi.

Neki kažu da će spisateljica nastaviti serijal možda sa glavnim protagonistima možda sa sporednim i nastaviti snimanje serijala. Neki kažu da će se serijal za nekih desetak godina obući u novo ruhu sa nekim rimejkom. Neki kažu da je možda najbolje rešenje bilo da preće na male ekrane sa nekom visoko budžetnom serijom. I za kraj tu je i opcija da će Hari uvek biti prisutan kroz svoj zabavni park. Kako god ja se neću buniti (možda mi bude smetao taj rimejk)! 

Šta vi mislite? Hoće li vam nedostajati serijal o mladom čarobnjaku?! 

Poslednji film iz serijala Hari Poter i relikvije smrti možete pogledati u bioskopima SterKolosejDom sindikataRodaTuckwood i Arena.


Beastly Je Broj 4

metric 29 Jun, 2011 12:00 Film, Fantastika, Drama, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Beastly

Beastly

Moderna kopija bajke o lepotici i zver započinje tako što bogatog uobraženog momka Kajla (Alex Pettyfer) kažnjava školska "veštica" Kendra (Mary-Kate Olsen), kletvom ružnoće koja se može skinuti tek kada promeni svoju takozvanu ružnoću. Naravno misleći na unutrašnju. Kako bi dokazao da se promenio mora u roku od godinu dana da natera devojku da ga iskreno voli. Naravno kako priča nalaže tu uskače devojka po imenu Lindi (Vanessa Hudgens).

Film koji imitira klasičnu priču Lepotica i zver, mnogima poznatiju po Diznijevoj crtanoj ekranizaciji, pokušava da modernizuje i približi priču tinejdž publici, pogotovo malim devojčicama kojima je Hana Montana sve u životu. Iako film nije dosadan, radnja je više nego površno i traljavo urađena. I dok sam veliki ljubitelj bajki, smatram da klasike ne treba modernizovati, pogotovo ne ovako! Manjak hemije između glavnih glumaca, nedostatak harizme, dosadan tok priče i previše brz vremenski interval između početka i kraja filma ostaviće gledaoca nezadovoljnog. Izgled glavnog glumca koji bi trebao da tumači "zver", više liči na nekog tipa iz spota Lejdi Gage. Sve u svemu ovo će se svideti samo devojčicama od 9 do 16 godina.

Ocena 4/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima. 

 

I am number four

 Ja sam broj 4

On je jedan on devet vanzemaljaca koji nakon uništenja rodne planete dolazi na planetu Zemlju. Uz pomoć svojih čuvara, raštrkani po celoj planeti pokušavaju da pobegnu zlim Mogadorijima koji žele totalno uništenje Lorijanske rase. Saznanje da su ubili prva tri i da je on sledeći, Džon (Alex Pettyfer) pokušava da se sakrije u gradu pretvarajući se da je običan učenik. Dok pokušava da kontroliše svoje novootkrivene moći upoznaje devojku Saru (Dianna Agron) i dečka po imenu Sem (Callan McAuliffe). Taman kad je njegov život uhvatio normalan ritam Mogadorijani otkrivaju njegovu lokaciju. Kako bi se odbranio mora da počne da koristi svoje moći najbolje što ume, a tu mu naravno u pomoć pristiže sestra broj Šest.

Malo bolji nego što bi se dalo reći na prvi pogled (bar u mom slučaju), film ima radnju ali ne dovoljno dobro definisanu. Nekako traljav i nepotpun pregled stvari kao i obraćanje pažnje na nebitne stvari prosto rade protiv filma. Iako je film rađen po romanu, normalno je očekivati više nastavaka pa time i potpuniju priču ali nedostatak nekog uvodnog dela i kvalitetnije i obimnije razrade prosto kvari doživljaj. Glumačka postava u filmu dobro funkcioniše (možda je devojka koja tumači Saru mogla da poradi na više ekspresija lica). Specijalni efekti u filmu su dobri kao i kostimi (to jest maske) koje nose negativci. Ako se usude da rade nastavke preporučio bih da promene, kompletnu ekipu od scenarista do reditelja i porade malo kvalitetnije na priči.

Ocena 6.7/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.

 

Na meni je da predstavim a na vama da odlučite koji ćete film da pogledate. Uživajte!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric