Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

MračNi Svet

metric 22 Februar, 2011 12:00 Film, Fantazija Permalink Trekbekovi (0)

Pre izvesnog vremena pisao sam vam o ruskom filmu Noćna straža i o nastavku Dnevna straža. Ovoga puta predstavljam vam prvi ruski 3D film.

Temniy Mir (Dark world)

Par studenata sa svojim profesorom odlazi na izlet kako bi se upoznali sa ruskim predelima i običajima. Umesto da se zabave oni bude staru rusku zlu magičnu kletvu koja se nalazi na začaranom starom meteorskom štitu. Kada rat dobra i zla krene da kulja između panonskih veštica i zlog čarobnjaka studenti u među vatri pokušavaju da izvuku živu glavu. Spas leži u Marini (Svetlana Ivanova) u kojoj čuči jedna od najmoćnijih veštica.

Sigurno je da se ovaj film plasira kao prvi ruski film ali nažalost to je sve.

Iako je priča imala potencijal to se nije iskoristilo. Pomalo haotična i prosta priča borbe dobra i zla u ovom filmu deluje besmisleno. Pokušaj da se stvori ruska verzija Twilight-a više je nego tragična. Glavna glumica nesposobna je da glumi a isto važi i za ostatak ekipe isključujući glumaca Sergeia Ugryumova u ulozi zlog Koste. Iako glavni negativac malo razbija ustajalu atmosferu tokom filma to nikako nije bilo dovoljno. Specijalni efekti iako dobro urađeni ostavljaju utisak da su ponekad nedovršeni to jest nekako finalni efekat deluje ponekad amaterski i ne uklapa se sa ostatkom filma.

Bilo je interesantno videti ovakav novi ruski film koji je pokušao da se teškom komercijalom i Twilight efektom nadoknadi velike promašaje u priči, glumi, muzici i atmosferi.

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.

Twitter,Facebook,RSS


Lovac Na Trolove

metric 12 Februar, 2011 12:00 Film, Fantazija, Triler, Horor Permalink Trekbekovi (0)

Norveška najveće skrivana tajna biće otkrivena! 

Trolljegeren (The Troll hunter)

Troje studenata rešivši da snime dokumentarni film o nelegalnom ubijanju medveda u Norveškoj prati navodnog lovokradicu Hansa u nadi za istinom i intervjuem. Iako im još po prvom susretu govori da ga se klone i ostave na miru oni ga odlučno prate.

Tvrdoglavi i uporni završavaju u šumi okruženi srušenim drvećem, čudnim svetlom i još čudnijim urlicima koji nimalo nepodsećaju na urlike medveda. Iznenada Hans protrčava pored njih vikajući "Trol". Uplašeni i zatečeni beže spasavajući glavu ali kada uvide da su im kola skršena nepreostaje im ništa nego da sa Hansom krenu u lov na trolove.

Njihov susret sa prvim i to još troglavim trolom završava se umalo tragično, jer po Hansu trolovi mogu da namiriši hrišćansku krv na šta on besno reaguje. Kada ga ubede da niko od članova tima nije hrišćanin i da je razlog za bes trola krivac neki drugi razlog oni uspevaju da zaustave trola i krenu u otkrivanje vela tajni koje okružuje postojanje istih.

Norveški film koji je urađen (kao) dokumentarac je po meni potpuno osveženje. Iako se ne može reći da je inovativan zbog filmova ko što su odlični Cloverfield i The Blear Witch Project ovaj film nekako odvažno odudara. Dobra zamisao, navodna istinitost priče, dobri predeli, ne previše iscenirani monolozi i super specijalni efekti dodaju samo pozitivan utisak ovom filmu.

I dok se može zameriti u ovakim filmovima preveliko teturanje kamere koje bi trebalo da stvori utisak dokumentarca ponekad ume dosta da iritira ako se previše upotrebi ali u ovom filmu to nije slučaj. Pokušaj da se objasni postojanje trolova kao i skrivanje istih je po meni dobro urađeno. Isto bih pohvalio i izgled samih trolova, njihovo ponašanje i interakcija koji dosta realni (ako je to moguće). Zamerku koju imam na film je dosta duge pauze (obično dok putuju sa lokacije na lokaciju) koje negativno utiču na koncentraciju i zainteresovanost gledaoca.

Sve u svemu dosta interesantan film,pogotovo za ljubitelje ovakih pričica. Preporučio bih ga svima što zbog veoma dobrog pokušaja evropskog filma da napravi nešto moderno i kvalitetno (u čemu je i uspeo) nego i zbog bajkovite a ujedno i realistične priče.

(Napomenuo bih da iako se čini da je u tekstu previše otkriveno, nije.Trudio sam se da samo dam naznake najbitnijeg i najinteresantnijeg ostavljajući potencijalnom gledaocu dovoljno želje kako bi pogledao ostalo.)

Film možete pogledati ovde i podelite vaše mišljenje sa nama u komentarima.

Twitter,Facebook,RSS


DelimičNo OblačNo!

metric 01 Februar, 2011 17:00 Film, Fantazija, Animirani, Kratki Permalink Trekbekovi (0)

Morate pogledati kratki petominutni Pixar-ov animirani crtani Partly Cloudy!

Ovaj divni crtani film će vam pokazati odakle rode donose bebe mladim mama ljudi i životinja.

Isto tako možete videti koliko roda mora da bude jaka i snalažljiva u svom poslu!

Kvalitetniji snimak možete pogledati ovde!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric