Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Pusti Pravog Da UđE

metric 17 Januar, 2011 10:00 Film, Drama, Fantazija, Horor Permalink Trekbekovi (0)

U malom hladnom gradiću pokrivenom snegom živi dečak po imenu Owen.

Pusti pravog da uđe (Let me in)

Maltretiran od strane par vršnjaka iz njegove škole, on postaje otuđen, uplašen i pomalo poremećen. Dok mu se roditelji razvode on postaje prepun nekakvog gneva, straha i nesigurnosti. Provodi dane na igralištu ispred svoje zgrade jedući slatkiše i noći špijunirajući svoje komšije. Kada se u stan pored njegovog doseli čovek i bosonoga devojčica, on dobija novu prijateljicu. Dok Owen (Kodi Smitt Mc-Phee) dobija novu prijateljicu Abby (Chloe Moretz),grad dobija gomilu ubistava u kojima su žrtve izmasakrirane i unakažene.

Stvari se okreću neočekivano kada čovek koji se doselio sa devojčicom gine u bolnici sa desetog sprata. Jedino što preostaje čudnovatnoj devojčici koja je sve ali ne i nevina je da utehu nađe u Owenu. Ali kada on sazna da Abby nije devojčica i da joj je policajac koji traga za zločincem ovih monstruoznih ubistava na tragu, on postaje njen saučesnik.

I dok se veza između njih dvoje produbljuje oni počinju da shvataju da su potrebni jedan drugome mnogo više nego što su mislili.

Ovaj film je rađen po knjizi i istoimenom filmu Let the right one in Šveckog pisca John A Lindqvist to jest režisera Tomas Alfredsona.

Ovaj film sam pogledao sa dosta znatiželje. Očekivao sam dosta, dobio nešto ali ne možda dovoljno. Svakako bih vam prvo nagovestio da iako kažu za film da je horor, nije. Ovo je više nekako romantičan psihološki film. I nekako je poprilično mračan, tih, jednostavan i svakako izopačen. Pogotovo odnos između Owena i Abby. Dok su mladi glumci odlični filmu nekako fali neka pokretačka snaga koja bi gledaoca malo više zainteresovala. Film je dosta predvidljiv ali to i nije tako bitno jer u tome i nije poenta. Film gradi svoju težinu u mentalnom i fizičkom odnosu između dečaka, devojčice i žrtava koje ih okružuju.

Film možete pogledati ovde. Ostavite vaš komentar i obavezno se prijavite preko rss-a.


Dnevna StražA

metric 16 Januar, 2011 15:00 Film, Fantazija, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Rat dobrog i zla u Moskvi se nastavlja.

Day Watch (Dnevnoi dozor)

Dve godine nakon dešavanja iz prvog dela Noćne straže naš junak Anton (Konstantin Khabenskiy) se nalazi u mogućem konfliktu između Tamnih i Svetlih koji mora da spreči. Iako primirje i dalje vlada on i njegova parnerka Svetlana (Mariya Poroshina) sa kojom je u vezi pokušavaju da da spreče da dođe do eskalacije. Njegov sin Yegor (Dmitriy Martynov) nalazi se na strani zla i Anton pokušava da sakrije i uništi dokaze koji potvrđuju da je Yegor vršio napade na obične ljude. Njegovo zataškavanje i uništavanje dokaza nedozvoljava Noćnoj straži da ga optuži.

I dok Anton pokušava da pronađe magičnu kredu sudbine koja jedina ima moć da promeni prošlost i spreči ga da ode kod veštice vračare, vladar Tamnih Zavulon (Viktor Verzhbitskiy) sprema se za Yegorov rođendan na kojem će dečak postati Najbolji od Ostalih i time dozvoliti da moć prevagne na stranu Tamnih.

Ako vam se svidela Noćna straža kao meni verujem da će vam se svideti i drugi deo jer radnja se nekako tečno nastavlja i ne gubi se osećaj povezanosti sa predhodnim delom. Moćićete da vidite kraj dešavanja ove fantazijske priče u još tamnom, zamršenom i apokaliptičnom svetu Ostalih.

Film možete pogledati ovde. Kao i u predhodnom delu uživajte. 


NoćNa StražA

metric 15 Januar, 2011 12:00 Film, Fantazija, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Rat dobra i zla u Moskvi!

Noćna straža (Night watch - Nochnoy dozor)

Fantazijski triler iz 2004 jedan je od zapaženijih filmova u Evropi a da nije Američke produkcije.

Dve zaraćene strane dobra i zla 1342 godine posle borbe na smrt reše da sklope primirje kako bi prekinuli sa krvoprolićem i time najzad došli do prosperiteta obe strane. Podeljeni na Tamne i Svetle Ostale određeni ljudi imaju specijalne moći i u mogućnosti su da se kreću između našeg i sveta Gloom-a (koji je nešto kao paralelni svet). Oni uspostavljaju mir i dok su jedni noćni stražari drugi su dnevni. Njihova je dužnost da ne dozvole kršenje primirja i da zaštite ljude od magije.

Kada 1992 godine Anton ode kod vračareu nadi da će mu pomoći da se vrati bivšoj ženi saznaje da je ona sa drugim i da je trudna. Kako bi ih rastavio on mora da prihvati greh nedužnog ne rođenog deteta na sebe. Pre nego što uspe da završi vradžbinu biva sprečena od strane noćne straže. Uplašen Anton ih pita ko su i oni ostaju zapanjeni jer navodno niko ne može da vidi Ostale.

Dvanaest godina kasnije dečak Jegor biva pozvan telekinetički od strane vampira koji su otkrili da je on Mračni na Antonu koji je postao jedan od stražara je da spreči ostale da ga se dočepaju.

Ostalo vam neću reći jer bi ste trebali da pogledate ovo ostvarenje ruskog režisera Timura Bekmambetova.

Film je veoma dobar,dobra radnja, dobri specijalni efekti, mračna atmosfera čine ovo jedno od boljih filmova ovog žanra, jedina zamerka koju mogu da izdvojim je pomalo haotično i ne baš jasno kretanje kroz radnju filma.

Pogledajte film ovde i uživajte. 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric