Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Pusti Pravog Da UđE

metric 17 Januar, 2011 10:00 Film, Drama, Fantazija, Horor Permalink Trekbekovi (0)

U malom hladnom gradiću pokrivenom snegom živi dečak po imenu Owen.

Pusti pravog da uđe (Let me in)

Maltretiran od strane par vršnjaka iz njegove škole, on postaje otuđen, uplašen i pomalo poremećen. Dok mu se roditelji razvode on postaje prepun nekakvog gneva, straha i nesigurnosti. Provodi dane na igralištu ispred svoje zgrade jedući slatkiše i noći špijunirajući svoje komšije. Kada se u stan pored njegovog doseli čovek i bosonoga devojčica, on dobija novu prijateljicu. Dok Owen (Kodi Smitt Mc-Phee) dobija novu prijateljicu Abby (Chloe Moretz),grad dobija gomilu ubistava u kojima su žrtve izmasakrirane i unakažene.

Stvari se okreću neočekivano kada čovek koji se doselio sa devojčicom gine u bolnici sa desetog sprata. Jedino što preostaje čudnovatnoj devojčici koja je sve ali ne i nevina je da utehu nađe u Owenu. Ali kada on sazna da Abby nije devojčica i da joj je policajac koji traga za zločincem ovih monstruoznih ubistava na tragu, on postaje njen saučesnik.

I dok se veza između njih dvoje produbljuje oni počinju da shvataju da su potrebni jedan drugome mnogo više nego što su mislili.

Ovaj film je rađen po knjizi i istoimenom filmu Let the right one in Šveckog pisca John A Lindqvist to jest režisera Tomas Alfredsona.

Ovaj film sam pogledao sa dosta znatiželje. Očekivao sam dosta, dobio nešto ali ne možda dovoljno. Svakako bih vam prvo nagovestio da iako kažu za film da je horor, nije. Ovo je više nekako romantičan psihološki film. I nekako je poprilično mračan, tih, jednostavan i svakako izopačen. Pogotovo odnos između Owena i Abby. Dok su mladi glumci odlični filmu nekako fali neka pokretačka snaga koja bi gledaoca malo više zainteresovala. Film je dosta predvidljiv ali to i nije tako bitno jer u tome i nije poenta. Film gradi svoju težinu u mentalnom i fizičkom odnosu između dečaka, devojčice i žrtava koje ih okružuju.

Film možete pogledati ovde. Ostavite vaš komentar i obavezno se prijavite preko rss-a.


Zakopan žIv

metric 09 Januar, 2011 15:00 Film, Drama, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Šta biste uradili kada biste se probudili par metara ispod zemlje u drvenom kovčegu sa mobilnim telefonom i upaljačem?

Zakopan živ (Buried)

Kada se Paul probudi u kovčegu, zakopan ispod zemlje počinje da shvata da sa mobilnim telefonom i upaljačem u ruci počinje njegova trka sa vremenom. Kao američki vozač kamiona napadnut od strane lokalnih Iračana on shvata da jedini način kako bi se izvukao iz nastale situacije jeste da se osloni na sebe. On pokušava da kontaktira Američku vladu, firmu za koju radi i svoju porodicu. Kada shvati da situacija nije kakva se čini on upada u očaj. Pošto boluje od napada panike on pokušava sebe da smiri kako ne bi izgubio razum ali i vazduh koji mu ponestaje. Ali to mu neće poći za rukom kada ga pozove čovek koji ga je smestio u kovčeg. Baterija se prazni kao i upaljač, vazduha ponestaje a situacija se ne rešava. Kako li će se Paul izvući?

Ryan Reynolds tumači lik Paula i moram priznati veoma dobro. Psihološki triler u klaustofobičnoj atmosferi sa veoma dobrom pričom učinio je da se meni ovaj film poprilično svidi. Tokom filma imate osećaj kao da se vi nalazite sa njim i proživljavate njegovu situaciju i sve strahove koje idi sa time. Moram priznati da je situacija pravi pakao.

Napomenuo bih da ako planirate da gledate ovaj film da ga gledate u nešto kasnijim satima u mraku jer film je dosta mračan pa mislim da bi svetlost dosta uticala na atmosferu. Budite strpljivi prvih dvadeset minuta ne zato što je dosadno nego možete imati utisak da ne kapirate ništa i da se ništa ne događa (što naravno nije slučaj) i treće u filmu se događa mnogo više nego što sam vam ja napisao jer ne mogu da vam napišem ništa više jer imam osećaj da ću vam pokvariti gledanje.


ČEtiri BožIćA

metric 04 Januar, 2011 12:00 Film, Drama, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Nemojte da lažete, jer u lažu su kratke noge!!!

Četiri Božića (Four Christmases)

Kejt (Reese Witherspoon) i Bred (Vince Vaughn) se zabavljaju tri godine. Vole se, zabavno im je,putuju, uspešni su. Iako nemaju decu a ni ne planiraju brak svi im ide kao po loju, zadovoljni su sobom i vezom koju imaju.

Svake godine oni da bi izbegli neprijatne Božićne praznike sa razvedenim roditeljima smišljaju izgovore kako pomažu manje srećnima. Ovoga puta izgovor je da idu na Fiji kako bi pomogli siromašnima iako idu kako bi se provodili. Uhvaćeni u prevari oni u znak izvinjenja odlaze kod svakog roditelja pojedinačno u nadi da će se sve to što pre završiti. Ali naravno to im se odbija od glavu i u njima se bude njihove nesigurnosti, traume iz detinjstva, (ne)želja za decom, brakom i porodičnim životom.

O ovom filmu pišem na osnovu utiska ljudi sa kojima sam komentarisao o ovom filmu jer se meni lično nije svideo. Oni kažu baš im je lep i dobroćudan, topao i praznični. Ali meni iako je glumačka ekipa ok, film mi je bio mnogo dosadan, retko kad smešan, dosta uprošćen i generičan. Šta ću imam i ja dušu ne mora sve da mi se svidi. To što se meni nije svideo ne znači da vi ne treba da ga gledate.

Pogledajte pa dajte svoj komentar. Možda se složite samnom a možda i ne! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric