Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Midnight Express

metric 13 Novembar, 2010 12:00 Film, Drama Permalink Trekbekovi (0)

Reč je o jednom starom filmu koji je jako težak za gledanje. Snimljen je 1978 godine po istinitim događajima,tj. po knjizi Williama Hazesa amerikanca koji je nakon ''pada'' sa neštom većom količinom hasisa u Turskoj 1970. godine završio u tamošnjem zatvoru. Turska vlast odlučuje da im on posluži za primer i umesto prve presude od tri godine zatvora, kazna se kasnije u desetostručuje i iznosi trideset godina. Od trenutka kada biva uhapšen njegov život počinje da ide sve dublje i dublje u propast a ophođenje čuvara prema njemu ali i ostalim zatvorenicima ga dovodi do ludila. Jedini izlaz mu je bekstvo...

Režiser ovog filma je Alan Parker a glavne uloge u filmu igraju Brad Davis(William Hayes), Randy Quaid, John Hurt, Bo Hopkins, Paolo Bonacelli.

Film poseduje sirovu i okrutnu atmosferu i sigurno da će biti odbojan ženskom delu publike, ali ga ipak preporučujem svima da stisnu malo zube i pogledaju film.

Zoran N.


ŠTa Za Gledati? Killers Ili Knight And Day?

metric 01 Novembar, 2010 12:00 Film, Drama, Ljubavni, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Ako imate ovu nedoumicu, želeo bih da vam pomognem u odlučivanju.

 

Killers 

 

 

Ashton Kutcher i Katherine Heigl glume glavne uloge u filmu u kome Jen na odmoru upoznaje Spencer-a a zatim se ubrzo i venčaju. Pri povratku kući tu idilu pokušava da sruši saznanje da su im komšije ubice koje pokušavaju da ubiju srećan par. Moram priznati da za ovaj film i nemam šta preterano reći nije toliko loš ali nikako nije dobar. Film je veoma predvidljiv i krajnje nezanimnjiv. Loša gluma, manjak akcije i humora ovom filmu su oduzeli sve što bi upravo i trebao da sadrži.

Knight and Day  

 

 

U jednostavnom životu June(Cameron Diaz) iznenadno se pojavljuje  tajni agent(Tom Cruise) koji shvativši da nije trebao da preživi svoju poslednju misiju beži po celom svetu pokušavajuci da shvati šta da radi pritom štiteći June i sebe. Ovaj film sad odgledao iz čiste dosade u udobnosti svog kreveta i na kraju ostadoh pod dobrim utiskom. Film je prepun akcije, ima dobrih i šaljivih fora ali i gluma je na zavidnom nivou. Tom Cruise je svakako poneo ovaj film na svojim leđima i pružio publici zabavu na sat i po.

 

Ova dva filma su žanrovski slična ali ja da sam na vašem mestu radije bih izabrao opciju dva, osim ako ne želite da se smorite do besvesti. :) 


The Hours

metric 31 Oktobar, 2010 12:00 Film, Drama Permalink Trekbekovi (0)

 Želeo sam da pišem o jednom po meni najboljih filmova iz žanra drame.

 

 

 

 The Hours je izašao još 2002 godine i možda vam je poznat pošto je te godine osvojio brdo oskara. Ali ja sam ovaj film odgledao mnogo pre svih priznanja i ostao potpuno pod utiskom svega što ovaj film nudi. Radnja filma se vrti oko tri junakinje Laure Brown, Virginie Woolf i Clarisse Vaughan. One sa svojim problemima pričaju svoju priču tokom filma pritom stvarajući nevidljivu vezu u njihovim metaforički sličnim životima. I dok ne dozvoljam sebi da vam ispričam nešto više o ovom filmu zbog publike koja ovaj film tek želi da odgleda, preporučujem ga svima koji žele da sebi pruže jednu priču koja je iako teška prisutna u našim zivotima na jedan ili drugi način.


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric