Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Kraj Svetu Magije!

metric 17 Jul, 2011 18:00 Film, Drama, Avantura, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Harry Potter

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Harry

 

Hari Poter je siroče, čarobnjak, dete koje je preživelo i dobar prijatelj.

Kada pogledamo Harija realnim naočarima on je zlatna koka spisateljici J.K Rowling, izdavačima, filmskim studijima i zabavnom parku.

On je odličan fantastični svet u kome svako od nas može da odluta kad mu se prohte.

Najbitnije, on je ono ne savršeno zrno nade koje je tu da nas natera da se borimo kada je to najpotrebnije.

Ja se ovoga puta neću baviti previše analizom samog serijala jer smatram da bi mi trebalo jedno pet dana da sve što je vredno pomenem a da pritom nešto ne izostavim (a izostavio bih sigurno).  

Sam serijal ima sedam delova to jest osam pošto je poslednji deo podeljen u dva dela i o njima možete više saznati u detaljnom opisu na srpskom na Vikipediji.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2

 

Moje lično mišljenje kada je u pitanju kompletan utisak po završetku serijla jeste jedan veliki aplauz. To i nije tako čudno pošto je film veoma verno (koliko je bilo moguće) pratio radnju knjige i time zadovoljio prvobitne fanove a zatim i sve ostale.

Odlični specijalni efekti tu su ne da bi zapanjili i izazvali bum efekat već da bi stvorili atmosferu u čemu su uspeli.

Muzika sada već prepoznatljiva je tu da probudi sva čula izazove ježenje, strah, smeh i radost.

Glumci su svoje uloge odglumili verno i više nego posvećeno kada uzmete u obzir činjenicu da su likove tumačili deset godina.

Na kraju ću samo da napomenem da poslednji deo daje odličan zaključak. Da ne razočarava, već naprotiv ostavlja pozitivan utisak i dobru pouku svakome ko je traži.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Valdemolt

 

Prosto mi je sada čudno kada znam da je ovom stvetu gde vladaju čarobnjaci došao kraj. I dok će mnogi utehu naći gledajući sve delove iznova i izvova u medijima se spekuliše šta bi sada moglo da usledi.

Neki kažu da će spisateljica nastaviti serijal možda sa glavnim protagonistima možda sa sporednim i nastaviti snimanje serijala. Neki kažu da će se serijal za nekih desetak godina obući u novo ruhu sa nekim rimejkom. Neki kažu da je možda najbolje rešenje bilo da preće na male ekrane sa nekom visoko budžetnom serijom. I za kraj tu je i opcija da će Hari uvek biti prisutan kroz svoj zabavni park. Kako god ja se neću buniti (možda mi bude smetao taj rimejk)! 

Šta vi mislite? Hoće li vam nedostajati serijal o mladom čarobnjaku?! 

Poslednji film iz serijala Hari Poter i relikvije smrti možete pogledati u bioskopima SterKolosejDom sindikataRodaTuckwood i Arena.


Beastly Je Broj 4

metric 29 Jun, 2011 12:00 Film, Fantastika, Drama, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Beastly

Beastly

Moderna kopija bajke o lepotici i zver započinje tako što bogatog uobraženog momka Kajla (Alex Pettyfer) kažnjava školska "veštica" Kendra (Mary-Kate Olsen), kletvom ružnoće koja se može skinuti tek kada promeni svoju takozvanu ružnoću. Naravno misleći na unutrašnju. Kako bi dokazao da se promenio mora u roku od godinu dana da natera devojku da ga iskreno voli. Naravno kako priča nalaže tu uskače devojka po imenu Lindi (Vanessa Hudgens).

Film koji imitira klasičnu priču Lepotica i zver, mnogima poznatiju po Diznijevoj crtanoj ekranizaciji, pokušava da modernizuje i približi priču tinejdž publici, pogotovo malim devojčicama kojima je Hana Montana sve u životu. Iako film nije dosadan, radnja je više nego površno i traljavo urađena. I dok sam veliki ljubitelj bajki, smatram da klasike ne treba modernizovati, pogotovo ne ovako! Manjak hemije između glavnih glumaca, nedostatak harizme, dosadan tok priče i previše brz vremenski interval između početka i kraja filma ostaviće gledaoca nezadovoljnog. Izgled glavnog glumca koji bi trebao da tumači "zver", više liči na nekog tipa iz spota Lejdi Gage. Sve u svemu ovo će se svideti samo devojčicama od 9 do 16 godina.

Ocena 4/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima. 

 

I am number four

 Ja sam broj 4

On je jedan on devet vanzemaljaca koji nakon uništenja rodne planete dolazi na planetu Zemlju. Uz pomoć svojih čuvara, raštrkani po celoj planeti pokušavaju da pobegnu zlim Mogadorijima koji žele totalno uništenje Lorijanske rase. Saznanje da su ubili prva tri i da je on sledeći, Džon (Alex Pettyfer) pokušava da se sakrije u gradu pretvarajući se da je običan učenik. Dok pokušava da kontroliše svoje novootkrivene moći upoznaje devojku Saru (Dianna Agron) i dečka po imenu Sem (Callan McAuliffe). Taman kad je njegov život uhvatio normalan ritam Mogadorijani otkrivaju njegovu lokaciju. Kako bi se odbranio mora da počne da koristi svoje moći najbolje što ume, a tu mu naravno u pomoć pristiže sestra broj Šest.

Malo bolji nego što bi se dalo reći na prvi pogled (bar u mom slučaju), film ima radnju ali ne dovoljno dobro definisanu. Nekako traljav i nepotpun pregled stvari kao i obraćanje pažnje na nebitne stvari prosto rade protiv filma. Iako je film rađen po romanu, normalno je očekivati više nastavaka pa time i potpuniju priču ali nedostatak nekog uvodnog dela i kvalitetnije i obimnije razrade prosto kvari doživljaj. Glumačka postava u filmu dobro funkcioniše (možda je devojka koja tumači Saru mogla da poradi na više ekspresija lica). Specijalni efekti u filmu su dobri kao i kostimi (to jest maske) koje nose negativci. Ako se usude da rade nastavke preporučio bih da promene, kompletnu ekipu od scenarista do reditelja i porade malo kvalitetnije na priči.

Ocena 6.7/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.

 

Na meni je da predstavim a na vama da odlučite koji ćete film da pogledate. Uživajte!


Pravila Veridbe

metric 11 Jun, 2011 12:04 Film, Drama, Komedija, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Rules of Engagement

 

Pravila veridbe

Adam (Oliver Hudson) i Dženifer (Bianca Kajlich) su sveži par koji svoju vezu tek istražuje. Odri (Megyn Price) i Džef (Patrick Warburton) su par koji je već duže u braku i koji dobro poznaju navike drugog. Rasel (David Spade) je samac koga u životu interesuje samo jedno, da kresne što više žena. Kada počnu da se druže tako počinju da saznaju da ono što za jednu osobu funkcioniše za drugu to ne mora da bude slučaj.

Rules of Engagement

Nalazi se nekako ispod radara i prosto odaje utisak da se radi o ne tako interesantnoj priči, prvi su znaci koje gledalac može da dobije u susretu sa ovom serijom.

Priča o dva para i jednom samcu kako se epizode nižu tako postaje sve zanimnjivija. Stariji par koji je ne savršen i pomiren sa tom činjenicom, par koji je ne savršen a očajnički pokušava suprotno i švaler kojem je cilj da kresne što više žena deluje potpuno dovoljno za dobru seriju.

Likovi su dobro razvijeni sa svojim vrlinama i manama u odličnim situacijama i svakodnevnim neprilikama.

Generalno smatram da je problemne tako velike popularnosti serije u ne tako poznatoj glumačkoj ekipi osim možda Dejvida Spejda.

Neću više da vam odajem detalje. Dajte seriji šansu, možda vam se i svidi.

Ocena 8/10

Prvu epizodu serije možete pogledati ovde i ispoljiti vaše mišljenje u komentarima.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric