Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

NoćNa StražA

metric 15 Januar, 2011 12:00 Film, Fantazija, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Rat dobra i zla u Moskvi!

Noćna straža (Night watch - Nochnoy dozor)

Fantazijski triler iz 2004 jedan je od zapaženijih filmova u Evropi a da nije Američke produkcije.

Dve zaraćene strane dobra i zla 1342 godine posle borbe na smrt reše da sklope primirje kako bi prekinuli sa krvoprolićem i time najzad došli do prosperiteta obe strane. Podeljeni na Tamne i Svetle Ostale određeni ljudi imaju specijalne moći i u mogućnosti su da se kreću između našeg i sveta Gloom-a (koji je nešto kao paralelni svet). Oni uspostavljaju mir i dok su jedni noćni stražari drugi su dnevni. Njihova je dužnost da ne dozvole kršenje primirja i da zaštite ljude od magije.

Kada 1992 godine Anton ode kod vračareu nadi da će mu pomoći da se vrati bivšoj ženi saznaje da je ona sa drugim i da je trudna. Kako bi ih rastavio on mora da prihvati greh nedužnog ne rođenog deteta na sebe. Pre nego što uspe da završi vradžbinu biva sprečena od strane noćne straže. Uplašen Anton ih pita ko su i oni ostaju zapanjeni jer navodno niko ne može da vidi Ostale.

Dvanaest godina kasnije dečak Jegor biva pozvan telekinetički od strane vampira koji su otkrili da je on Mračni na Antonu koji je postao jedan od stražara je da spreči ostale da ga se dočepaju.

Ostalo vam neću reći jer bi ste trebali da pogledate ovo ostvarenje ruskog režisera Timura Bekmambetova.

Film je veoma dobar,dobra radnja, dobri specijalni efekti, mračna atmosfera čine ovo jedno od boljih filmova ovog žanra, jedina zamerka koju mogu da izdvojim je pomalo haotično i ne baš jasno kretanje kroz radnju filma.

Pogledajte film ovde i uživajte. 


Strava U Ulici Brestova

metric 10 Januar, 2011 12:00 Film, Triler, Horor Permalink Trekbekovi (0)

Šta sve može da vam se desi kada odete na spavanje?

Očigledno mnogo gore stvari nego kad ste budni!

A nightmare in Elm street (Strava u ulici Brestova)

Svakako jedan od filmova koji od 80tih godina stvara najgore noćne more (pored Majkla Majersa) je bivši stanovnik ulice Brestova, Fredi Kruger (Freddy Krueger).

 

Kada Dean oduzme sebi život u lokalnom restoranu, životi tinejdžera koji su ga poznavali počinju da se pretvaraju u pravu noćnu moru. Kris, Nancy, Jesse i Quentin shvativši da je Dean oduzeo sebi život u snu, počinju da tragaju za razlogom. Otkrivši da ih misteriozni ubica Freddy progoni u snovima i da u njima može da ih povredi oni počinju borbu sa pospanošću, opstankom i načinom kako da ga se reše.

Režiser Samuel Bayer se potrudio da rimejk ovog filma iz 1984 godine doslovno postane dosadna, nepovezana i prazana kopija fantastičnog originala.Pokušavši da se vrati samom korenu Fredijevog postojanja režiser je potpuno zalutao. Koncentrisao se na manje bitne stvari kao što su specijalni efekti ali i netalentovana mlada glumačka ekipa umesto da se pozabavio psihološkom delu koji je mogao da ostvari sa Krugerovom,kao i napetim scenama koje u ovom filmu to nikako nisu.

Potpuno razočarenje sa moje strane ali šta ćeš danas je to dosta često kada su horor rimejk filmovi u pitanju! Film možete pogledati ovde!


Zakopan žIv

metric 09 Januar, 2011 15:00 Film, Drama, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Šta biste uradili kada biste se probudili par metara ispod zemlje u drvenom kovčegu sa mobilnim telefonom i upaljačem?

Zakopan živ (Buried)

Kada se Paul probudi u kovčegu, zakopan ispod zemlje počinje da shvata da sa mobilnim telefonom i upaljačem u ruci počinje njegova trka sa vremenom. Kao američki vozač kamiona napadnut od strane lokalnih Iračana on shvata da jedini način kako bi se izvukao iz nastale situacije jeste da se osloni na sebe. On pokušava da kontaktira Američku vladu, firmu za koju radi i svoju porodicu. Kada shvati da situacija nije kakva se čini on upada u očaj. Pošto boluje od napada panike on pokušava sebe da smiri kako ne bi izgubio razum ali i vazduh koji mu ponestaje. Ali to mu neće poći za rukom kada ga pozove čovek koji ga je smestio u kovčeg. Baterija se prazni kao i upaljač, vazduha ponestaje a situacija se ne rešava. Kako li će se Paul izvući?

Ryan Reynolds tumači lik Paula i moram priznati veoma dobro. Psihološki triler u klaustofobičnoj atmosferi sa veoma dobrom pričom učinio je da se meni ovaj film poprilično svidi. Tokom filma imate osećaj kao da se vi nalazite sa njim i proživljavate njegovu situaciju i sve strahove koje idi sa time. Moram priznati da je situacija pravi pakao.

Napomenuo bih da ako planirate da gledate ovaj film da ga gledate u nešto kasnijim satima u mraku jer film je dosta mračan pa mislim da bi svetlost dosta uticala na atmosferu. Budite strpljivi prvih dvadeset minuta ne zato što je dosadno nego možete imati utisak da ne kapirate ništa i da se ništa ne događa (što naravno nije slučaj) i treće u filmu se događa mnogo više nego što sam vam ja napisao jer ne mogu da vam napišem ništa više jer imam osećaj da ću vam pokvariti gledanje.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric