Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Uljez

metric 30 Mart, 2011 16:00 Film, Fantastika, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Pazite se uljeza!

Impostor (2001)

Pošto je zemlja zaratila sa vanzemaljskom rasom godinama odnosi dve rase eskaliraju. Kada zemlja postavi elektromagnetne štitove kako bi se zaštitila od raketnih napada i uvela zabranu prilasku svim većim državnim predstavnicima kako vanzemaljci ne bi izvršili antentat zemlja dolazi u kriznu situaciju.

   

Trejler 

Po saznanju da su vanzemaljci u mogućnosti da repliciraju savršenog klona sa sećanjima, osećanjima i osobinama originala kao zamenu, major Hetvej (Vincent D'Onofrio) opužuje državnog inžinjera za oružje Spenera Olhama (Gary Sinise) da je on klon. Objašnjavajući da je država presrela vanzemaljsku poruku u kojoj se objašnjava da je Spenser klon i da mu je cilj da po susretu sa državnom kancelarkom aktivira nuklearnu bombu koja se nalazi u njegovom srcu i koja je jedini dokaz da je on klon.

Kako bi spasao živu glavu Spenser uspeva da pobegne iz sobe za ispitivanje. Kako bi dokazao da je nedužan pokušava da kontaktira svoju ženu (Madeleine Stowe) koja mu može pomoći da se uvuče u državnu bolnicu i skenira svoje srce. Iako ima pomoć od vangrađanina Kejla (Mekhi Phifer) za petama mu je država na čelu sa Hetvejom.

Impostor 

Iako je film star više od 10 godina, pravo je osveženje čak i danas. Nema mnogo naučno fantastičnih filmova ove tematike. Dobra glumačka ekipa čini da se lako povežete sa likovima i uživate. Iako u nekim sitnim trenucima film može delovati malo B produkcija imajte u vidu koje je godine sniman. Odlični efekti kojih nema mnogo upotpunuju radnju koja je više nego dobra. Dobar uvod, pomalo dogačka razrada i više nego fenomenalan i neočekivan zaključak biće vam više nego dovoljan za uživanje. Još bih pohvalio muziku i glavnog glumca koji je odlično predstavio svoj lik.

Ocena 8/10


Film možete pogledati ovde i ne zaboravite da podelite vaše mišljenje dole u komentarima. Uživajte!


Agenti Sudbine

metric 25 Mart, 2011 23:45 Film, Drama, Ljubavni, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Šta učiniti kada sudbina nije u našim rukama?

The Adjustment Bureau

Agenti sudbine

Trejler

Dejvid (Matt Damon) upoznaje Elis (Emily Blunt) jedne večeri kada se susreću u toaletu zbog nervoze i kraha političke kapanje u kojoj se Dejvid angažovao. Kada ga Elis inspiriše dovoljno da napravi jedan od najboljih govora u kampanji on shvata da je ona žena za njega.

Iako te večeri nisu uspeli da razmene telefone, Dejvid susreće Elis u autobusu i Posle par reči i buđenja simpatija najzad razmenjuju kontakte. Sve bi bilo idilično da Dejvid ne završava izdžeparen. Kada dejvid shvata da to možda nije slučajnost i da su u priču uključeni sumljivi ljudi nazvani kao agenti sudbine.

Iako svestan i upozoren da mora da se drži podalje od Elis i prati uputsva agenata kako bi vrhovni plan bio ispunjen u Dejvidu budu potrebu da je pronađe i oseti se kompletnim i ispunjenim.

Matt Damon  Emily Blunt

Zahvaljujući Steru i dobrom društvu koje je izabralo ovaj film, odgledah ovo filmsko ostvarenje koje možda ne bih odgledao pred bioskopskim platnom. Najbitnije je da se nikako nisam pokajao, čak naprotiv film je poprilično gledljiv.

Jednostavnost radnje ne zahteva preveliko mozganje a glumačka postava je više nego zanimljiva. Element trilera je dosta slab i radnju je poprilično lako naslutiti, dok su glumci dobro odabrani i nose uloge sa lakoćom. Najbitniji element je da tokom film nema patetičnih scena koji bi gledaoca (pogotovo muškog) ugušili. Vizuelna estetika je u filmu veoma dobra, dok je muzička postava neprimetna.

TheAdjustmentBureau 

Kad dođemo do zaključka film je malo iznad proseka,zbog radnje koja je previše predvidiva ali lako glediva. Bioskopsko platno i dobro društvo učinili su da ovaj film ostane u lepom sećanju ali nikako u kolekciji "opet za gledati".

Ocena 7.4/10

Film možete pogledati u Ster Tuckwood Arena i ostalim bioskopima. Uživajte! 


Drugi žIvot

metric 23 Mart, 2011 12:00 Film, Fantastika, Drama, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Tri paralelne životne priče isprepletane smrću.

Hereafter

Mari (Cecile de France) - Srećna televizijska novinarka, voljena od muža i zadovoljna poslom doživljava traumatično iskustvo kada je na Tajlandu zahvati cunami i na kratko joj oduzme život.

Džordže (Matt Damon) - Američki radnik u fabrici koji u slobodno vreme odlazi na časove kuvanja. Tužan, neshvaćen i usamljen pokušava da se adaptira u normalni život iako ga njegov dar komuniciranja sa mrtvima u tome ometa.

Markus i Džejson (Frankie & George McLaren) - Blizanci iz Engleske koji pokušavaju da se izobre sa majkom alkoholičarkom i socijalnim radnicima koji im svakodnevno kucaju na vrata doma, nesluteći da će ih uskoro smrt rastaviti.

Tri priče, različite ali isto tako isprepletane nevidljivom niti, prate razvijanje, radoznalost, želju za krajem ali isto tako i početkom.Meri koja želi svoje iskustvo da podeli sa mnogima, George koji želi da njegovo iskustvo zauvek nestane i blizanci koji ne žele da se ništa promeni.

Clint Eastwood koji je režirao film i Steven Spielberg kao producent pokušali su da prikažu ovu dramu kao borbu i neprekidnu želju za životom i nemogućnošću da se čovek pomiri sa smrću kao i to da subina ponekad to jest budućnost ima plan za sve nas.

Da li su u tome uspeli. Eh!

Odlična ideja, odlična priča, atmosfera, celokupna zamisao ali nekako nešto fali.

Iako film počinje poprilično bombastično smrću glavne protagoniskinje, odjedanput drastično usporava i uspavljuje. Manjak malo jače drame i usporenost razvijanja priče kao i ne dovoljno jak kraj učinili su da se tokom filma poprilično uspavate. Previše posvećenosti pojedinačnom liku a ne njihovoj povezanosti prosto nikako ne ide u prilog priči. Odlični specijalni efekti kao i muzika izgledaju odlično. Gluma po mojim nekim procenama nije loša iako je moglo i bolje.

Sve u svemu imam osećaj da su ovake priče mnogo bolje na papiru nego na ekranu. Papir bi  dao mnogo više mašte i mogućnosti za razliku od filma koji po meni definitivno izostavlja mnogo toga. Iako sam ovaj film želeo sa velikom željom da odgledam, dobio sam samo deliće zadovoljstva. Ostao sam samo sa dobrom pričom to jest idejom.

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u kometarima.Uživajte!

Ocena 7.2/10

Twitter,Facebook,RSS 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric