Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

BezgraničNo

metric 05 Jul, 2011 13:00 Film, Fantastika, Akcija, Triler Permalink Trekbekovi (0)

Ako hoćeš da budeš "baš" pametan moraš da počneš da se drogiraš!

Limitless

 

Bezgranično

 

Pisac koji se navukao na drogu koja omogućava da koristi totalni kapacitet svoga mozga, kreće u akciju. Edi (Bradley Cooper) je propali pisac koga, što zbog toga što je sav aljkav, što zbog toga što nema prebijene pare ostavlja devojka.

Tužan i pomalo izgubljen naleće na brata bivše devojke koji mu nudi drogu koja će mu promenuti život. Iako se droge batalio još u davnim danima, uzima tableticu i tu počinje otkriće da je u pitanju eksperimentalna droga koja potpomaže otvaranju potunog kapaciteta mozga.

Polako shvatajući šta ovo može učiniti za njega i šta sve može da postigne, droga ne dolazi bez svojih posledica. Gubitci u memoriji, pretnja od ostalih korisnika iste droge i zavisnost učiniće da dobro razmisli da li je tableta vredna svega toga.

 

Limitless

 

Dugo mi je trebalo da se nakanem da odgledm ovaj film. Da li sam bio u pravu što sam bio skeptičan. Da, jesam!

Film počinje nekako čudno i potpuno nebitno ali aj i to se može oprostiti. Kada radnja filma počne da se malo više komplikuje tu se mogu videti interesantne stvari ali ogromni prekidi i ne zanimljivi delovi prosto ubijaju film.

 

 

O glumcima ne bih previše da polemišem. Bradley je ok odgumeo ulogu ali ona perika koju nosi, više je nego smešna. Robert DeNiro-va uloga u filmu mi je nekako potpuno bezvezna. Čovek je tu i to je to, ništa spektakularno. Ostali glumci podjednako nebitni.

Specijalni efekti u filmu su veoma dobri, interesantni i nekako dobro utempirani. Nisu se previše iživljavali, a kada je ovakav film u pitanju to je uvek plus. Isto važi i za odličnu prateću muziku. 

Pored toga što smatram da film iako podseća na neke filmove je poprilično ok, ima veoma velike greške. Iako bi trebao da je pametniji od prosečnog čoveka, njegovim akcijama se to u filmu nekad prosto ne vidi. Što se tiče kraja film. O Bože, ima li veće gluposti.

Ocena 6.5/10 

Film možete pogledati ovde a mišljenje podeliti u komentarima! 


Cimer

metric 07 Maj, 2011 13:00 Film, Drama, Triler Permalink Trekbekovi (0)

The Roommate

Cimer

Sara (Minka Kelly) je novopečeni student, spremna da uloži mnogo kako bi naučila i postigla sve što želi u životu. Useljava se u studentski dom i počinje da deli sobu sa povučenom devojkom Rebekom (Leighton Meester). Prijateljstvo se brzo stvara i iako je Rebeka pomalo opsesivna i zaštitnični najstojena Sara uživa u njenom društvu. Kada Sara shvati da je svi prijatelji izbegavaju a da sve osobe koje su joj na neki način naudili, platili za to počinje da shvata da je Rebekina opsesivnost počela da bude zabrinjavajuća!

 

Jednostavan, predvidljiv i solidno interesantan film. Radnja filma koja nema skoro pa nikakav zaplet i jednostvanost toka priče koji je više nego pravolinijski. Nikakve oscilacije u priči ponekad deluju strašno dosadno. Prelepa glumica Minka Kelly je više nego simpatična ali gluma .... no comment. Ostala postavka zasniva se takođe na pozerskoj i površnoj glumi.

Iako je film plitak i nezahteva nikakvu preteranu uključenost gledaoca, ostavlja solidan utisak. Mogu reći da posle gledanja filma nisam ostao razočaran (nikako zadovoljan ali) jer nekako ne zamara. Lepe glumice i jednostavnost poprilično su mi odmorile male sive ćelije. 

Posle ovog filma jedno je sigurno! Hvala bogu da nemam cimera! :D

Ocena 6.7/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje (dobro ili loše) podeliti u komentarima. Uživajte!


Rat Krvopija!!!

metric 30 April, 2011 14:00 Drama, Fantazija, Ljubavni, Triler, Horor, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Ako živite na planeti Zemlji onda vam je definitivno poznato da se u poslednje vreme na malim ekranima isto koliko i na velikim, vodi žestok rat među vampirima.

Imamo Twilight sagu koja "kakvo god mišljenje imali o njoj" razvaljuje blagajne širom sveta. Voljeni, popularni i sa velikim budžetom već par godina naplaćuju dobro svoj uspeh i stvaraju armije fanova koji uvek žele još.

Ono što je meni interesantno jeste da čim je ovaj film doživeo uspeh, televizijske stanice nikako nisu želele da im novac iz ruku nestaje pa ko brže ko bolje traži i snimaj sve što ima vampira u sebi.

Tri veoma popularne serije koje sam pogledao i o kojima ću da vam piše jesu serije koje ne da imaju vampire nego i više od toga.

 

Being Human (E 2008 i A 2010)

 

Being Human
Prva epizoda

 

Serija Biti čovek je serija engleskog porekla koja se od skora daje i u američkoj verziji.

Priča prati vampira Ejdana (Samuel Witwer) i vukodlaka Džoša (Sam Huntington) koji proklinjući dan kada su postali neljucka bića, pronalaze stan u kome bi živeli zajedno i uspešno pomagali jedan drugom da sakriju sve životinjske porive koje imaju. Kako bi situacija bila još čudnija u stanu u kome borave živi duh. Sali (Meaghan Rath) je devojka koja zbog tragične smrti ne može da napusti ovaj svet. Kako su primorani da trpe jedni druge, tako pronalaze utehu i saputnike u svakako čudnom životu.

 

 

Ovu seriju sam slučajno uhvatio na netu i rešio da pogledam šta nudi. Iako postoji engleska verzija još od 2008 godine, rešio sam da se pozabavim svežijom i komercijalnijom američkom. Nije loše ali definitivno može bolje. Malo niža produkcija i budžet kao i priča koja je definitivno neuobičajna pokušava da se izdvoji iz kalupa ostalih serija. Da li je u tome uspela (televizija SyFy odobrila drugu sezonu) videćemo kako vreme bude prolazilo.

 

The Vampire Diaries (2009)

 

The Vampire diaries
 Prva epizoda

 

Mistični vodopad, mali grad u Virdžiniji prepun nadprirodnih bića i raznih kletvi.

Elena Gilbert (Nina Dobrev) je školarka koja dane provodi sa drugaricom Boni (Katerina Graham) i Kerolajn (Candice Accola) ni nesluti da grad u kome boravi ima mračne tajne. Kada upozna momka po imenu Stefan (Paul Wesley) i njegovog brata Demijana (Ian Somerhalder) uliće se u ljubavni trouguo. Saznanje da su njih dvojica vampiri dovodi je unezavidnu situaciju kada njihova bivša ljubav pokuša da je ubije. Jedino ko može da joj pomogne da ostane prisebna i preživi napade vampirke Katarin, koja je njena dvojnica, jeste drugarica Boni koja je novootkrivena veštica.

 

 

Ovu seriju sam pogledao na nagovor drugarice (koja je inače okoreli fan Twilighta) i moram priznati da je serija totalno ne po mom ukusu. Previše patetike, previše romantike i previše haotično za gledati. Serija je buhvalno televizijska ekranizacija Twilighta sa malo više veštica i malo višekrvopija i vukodlaka. Ubeđen da ova serija mnogima predstavlja veliko uživanje kao zamena Džejkoba i Edvarda i da im je to sasvim dovoljno. Meni nije!

 

True Blood (2008)

 

True Blood
Prava epizoda

 

Od kako su japanci izmislili sintetičku krv, vampiri nemaju razlog da se kriju od očiju javnosti.

Mlada konobarica Suki (Anna Paquin) jednog dana po prvi put u kafani u kojoj radi ima priliku da usluži vampira po imenu Bil (Stephen Moyer). Kako nema da mu ponudi sintetičku krv pod nazivom "prava krv"ona mu na prvi pogled zaljubljena daje čašu vina kako bi imao razloga da se zadrži i popriča sa njom. Iako su vampiri postali sastavni deo života ljudi, ima onih koji love vampire kako bi im vadili krv koju bi koristili kao opijat. Kada mu spasi život od krvokradica Bil u Suki pronalazi životnog saputnika. A suki u Bulu po prvi put pronalazi osobu kojoj ne može da pročita misli. Jer Suki nije običan čovek ona je telepata.

 

 

Ljubav između Suki i Bila je jedina stvar koju bi gledalac mogao da poveže sa ostalim interpretacijama vampira. Suki je telepata koja čini šta joj je na umu a vampiri su nastrane, izopačene i agresivne ubice. Pun pogodak. Bez cenzure i bez patetike ova serija sa direktnim napadom prenosi vam sliku sveta u kome vampiri nisu tajna (a nemaju ni šljokice). Ovu seriju sam odgledao sa zadovoljstvom i mogu reći da sa isčekivanjem očekujem sledeću sezonu.

Uživajte, komentarišite i odaberite vampirsku seruju po vašem ukusu. Do sledećeg puta!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric