Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

SirotišTe

metric 02 Avgust, 2011 17:15 Film, Drama, Triler, Misterija Permalink Trekbekovi (0)

The Orphanage

 

The Orphanage

 

Laura (Belén Rueda) je nekadašnje dete iz sirotišta koja iz svoje ne sebičnosti želi da u svoj nekadašnji dom dovede svoju porodicu i tu ostvari želju da pomaže bolesnoj i hendikepiranoj deci.

Ona i njen muž Karlos (Fernando Cayo) provode dane restaurirajući novi dom i provodeći bezbrižne dane sa njihovim sinom Simonom (Roger Príncep). Kako Simon ima naviku da se druži sa "nevidljivim prijateljima, Laura tu naviku prepisuje njegovoj bujnoj mašti i ne pridaje joj mnogo značaja. Ali kada u žaru igre sa sinom otkrije da njen sin zna strogo čuvanu tajnu da je usvojen i da boluje od AIDS-a, Laura biva zapanjena.

Održavajući malu zabavu u znak skorašnjeg otvaranja sirotišta, zabava uzima čudan osvrt kada odbijajući da vidi malu kućicu njegovog nevidljivog prijatelja Simon nestaje a Laura biva progonjena od strane jezivog i čudnog deteta sa maskom.

I dok Laura počinje da uviđa sumnjive a do sad nevidljive tragove, njen muž je siguran da jedini način da prebrode nestanak deteta jeste da se odsele.

 

Sirotište

 

Kao Špansko-Meksički film ovo ostvarenje je pravi, kvalitetni i neočekivani uspeh režisera Juan A. Bayona. I dok je uz pomoć Guillermo del Toro-a (koji je producent filma) uspeo da duplira budžet ali i produži trajanje filma to se pokazalo kao pun pogodak i za njihi za sam film.

The Orphanage je osvojio mnoge nagrade i bio pohvaljen od strane evropske kritike i gledalaca. Svoju popularnost doživeo je i u americi ali zbog velike odbojnosti (što zbog nepismenosti, što zbog debilizma) odlučili su se da tamošnjoj široj publici ne prikazuju film nego da urade rimejk koji je sad u procesu snimanja.

Ja mogu reći da je film veoma tečan (što je po meni najbitnija stavka kada je ovakva vrsta trilera u pitanju) i da je veoma zanimnjiv. Već na početku ćete primetiti da vas neće gnjavit inebitnim stvarima, nego da se vremenom uočava da je svaki snimnjeni kadar bitan za priču.

Takođe mi se veoma svideo sam zaplet koji je po meni na trenutke izgledao kao očigledan ali po samom završetku priče ispostavilo se da nisam u pravu. I dok je potreban element misterije u filmu ponekad nisam imao utisak u kom smeru film ide (a to može da bude i dobro i loše).

 

 

Jeziva atmosfera je odlično satkana u film, što vizualno, što kroz emocije glumaca ali i muzike.

U filmu deca čine takav neki jeziv momenat da vas prosto tera da ih gledate sa strahom (Pogotovo dete sa bolesnom maskom).

Kao što sam rekao glumci i muzika imaju odličan efekat u samom filmu. Muzika nije uvek prisutna ali je sigurno tu da začini već dobru atmosferu. Glumci odlično glume ali je zamerka da pored glavne glumice drugi glumci ne dolaze do izražaja.

Posle dužeg vremena ostao sam pod dobrim utiskom gledajući ovakav jedan film. Sigurno je da je danas teško iznenaditi publiku i da je teško biti inovativan ali ovaj film je pokazao suprotno. Siguran sam da će većina vas koja je odgledala ili će ga odgledati svrstati ga u koš sa velikanima ovog žanra poput The Others i Changeling.

Ocena 8.5/10

FIlm možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarim.


Filmske Vesti

metric 30 Jul, 2011 19:30 Film, Novosti, Uskoro Permalink Trekbekovi (0)
Premijere filmova u Avgustu

5.avgust: The Whistleblower; Rise of the planet of the apes; Change-up.

12.avgust: 30 Minuters or less; The Help; Final Destination 5; Glee 3D Concert.

19.avgust: One day; Fright Night; Conan the Barbarian; Spy kids 4D.

26.avgust: Our Idiot brother; Don't Be Afraid of the Dark; Colombiana; Circumstances.

 

Filmovi u domaćim bioskopima

Kapetan Amerika, Harry Potter 8, Vini Pu, Transformersi 3, Deveruše, Sevdah za Karima, Život u jednom danu, Super 8, Hana, Matursko, X-Men : Prva klasa, Kung Fu Panda, Godine ljubavi, Cena istine, Mamurluk u Bankoku, Pirati sa Kariba 4, Tuđe slađe, O Gringo, Paklene ulice 5, Beli lavovi, Crvenkapa, Osam minuta, Rio3D.

 

Uskoro u domaćim bioskopima

28.jul: Kapetan Amerika;

4.avgust: Green Lantern 3D, Planeta majmuna:Početak;

11.avgust:  Kauboji i vanzemaljci, Štrumfovi;

25.avgust: Pingvini moga tate, Čuvar zoološkog vrta;

29.septembar: Svi moji bivši;

3.novembar: Avanture Tin Tin-a;

Uskoro: Kako se rešiti svog šefa, Automobili 2.

 

Ster Tuckwood Roda 2  Kolosej

Kinoteka  Arena Akademija 28 Dom sindikata

 

Box Office: Captain America: The First Avenger (65mil.$); Harry Poter 8 (47mil.$); Friends with benefits (19mil.$)

 

INFO: U bioskopu Kinoteka možete tokom avgusta pogledati filmov: Ubistvo u Orient Ekspresu (VB 1974), Takva vrsta žena (SAD 1959), Jutro posle (SAD 1986), Zemlja je žedna (SSSR 1930), Marija iz Pentagije (GR 1926) i dr.

 

Filmske Novosti

Kada vanzemaljski napad zapreti Zemlji, veliki roboti kojima pilotiraju ljudi staju odbranu. U pitanju je novi film Guillermo del Toro-a pod nazivom Pacific Rim. Možemo ga očekivati tokom 2013. a evo i prve slike.

Pacific Rim 

Producentska kuća 20th Century Fox će 17tog maja 2013 godine na velike ekrane izbaciti animirano ostvarenje Čovek list (Leaf Men) rađen po dečijoj knjizi Čovek list i hrabre dobre bube (The Leaf Men and the Brave Good Bugs). Režiser će biti Chris Wedge poznat po filmovima Roboti i Ledeno doba.

Trejler za film Battleship. Uloge: Liam Neeson, Alexander Skarsgård i Taylor Kitsch.

Trejler za film The Ides of March. Uloge: Paul Giamatti, George Clooney, Philip Seymour Hoffman i Ryan Gosling.

Posteri za filmove Twilight: Breaking Dawn part1 i The Muppets.

The Twilight Saga - Breaking Dawn - Part1    The Muppets

Pogledajte poslednju scenu u filmu Kapetan America i najavu za film o timu heroja pod nazivom Osvetnici (The Avengers).

Klip za film o žestokoj osvetnici Kolumbijani (Colombiana). Uloge: Zoe Saldana, Michael Vartan i Callum Blue. 

Posteri za filmove Immortals,  The Hunger games i *Raven (*koji je inače sniman u Srbiji).

Immortals    Hunger games   Raven

MegaCom Film nam donosi na velike ekrane Uspon planete majmuna (The Rise of the planet of Apes). Kako nam ova kuća saopštava efekti u samom filmu unapređeni su u odnosu na film Avatar. U specijalu (3, 5 min) o studiju WETA i radu na novoj „Planeti majmuna“ stručnjaci i filmska ekipa otkrivaju tajne kompjuterskog generisanja likova. Pogledajte klip!

Trejler za film Bel Ami. Uloge: Robert Pattinson, Natalia Tena, Christina Ricci i Uma Thurman. 

Promo posteri za film In Time.

In time-Justin    In time-Amanda   In time

Film G.I. Joe 2 će početi sa prikazivanjem 29.Juna 2012. Ovaj datum je bio zakazan za nastavak Zvezdanih staza ali ono je pomereno za šest meseci kasnije.

Trejler za Neverovatnog čoveka pauka (The Amazing Spider-man). Uloge: Andrew Garfield, Irrfan Khan,Denis Leary i Emma Stone.

Trejler za prošlogodišnji Francuski film Point Blank. Uloge: Gilles Lellouche, Roschdy Zem i Gérard Lanvin.

Posteri za filmove Trespass, Tower Heist i TTSS.

Trespass    Tower Heist   Tinker Tailor Soldier Spy

Uskoro će početi snimanje još jedne knjige pisca Dan-a Brown-a poznatog po delima Davinčijev kod i Anđeli i demoni. U pitanju je Izgubljeni simbol (The lost symbol) i iako nije potvrđeno Tom Hanks bi trebao da reprizira svoju ulogu.

Trejler za veoma uspešni američki nisko budžetni film Bezobrazna devojka (Dirty girl). Uloge: Juno Temple, Jeremy Dozier i Milla Jovovich.

Trejler za komičnu sf avanturu o opasnim vitezovima (The Knights of Badassom). Uloge: Peter Dinklage, Ryan Kwanten i Summer Glau.

Posteri za filmove The Ides of March, Son of no One i Contagion.

The Ides of March    Son of no one   Contagion

Muzičar Elton John želi da sa režiserom animiranog filma Gnome i Julija Kelly Asbur-om snimi animirani film o hrabrom vilenjaku kauboju Vulu Galousu (Will Gallows and the Snake-Bellied Troll) koji je junak iz veoma popularne dečije novele. 

Trejler za film o "opasnim brđanima" Crvena država (Red State). Uloge: Michael Parks, Melissa Leo i John Goodman. 

Trejler za prošlogodišnji čudni i mračan španski film Poslednji cirkus (The Last Circus - Balada triste de trompeta). Uloge: Carlos Areces, Antonio de la Torre i Carolina Bang.

Posteri za filmove The Muppets, The Pirates i Happy Feet Two.

Sam the eagle as Captain America    The Pirates   Happy Feet 2

Počelo je snimanje filma Oz: Veliki i moćni. Uloge: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff and Joey King. Bioskopska premijera je zakazana za 8.Mart 2013.

Trejler za crno-humoristički film Taker i Dejv protiv zla (Tucker and Dave vs. Evil). Uloge: Tyler Labine, Alan Tudyk i Katrina Bowden.

Posteri za filmove The Amazing Spider-man i Battleship.

The Amazing Spiderman    The Amazing Spider-man   Battleship


Kapetan Amerika: Prvi Osvetnik

metric 29 Jul, 2011 10:00 Film, Fantastika, Avantura, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Captain America: The first avenger

 

Captain America The First Avenger

 

 Američki mladić  iz Bruklina, Stiv (Chris Evans) koji nikad ne beži od nevolje i jačih od sebe želi da se priključi vojsci kako bi pomogao nacistički okupiranoj Evropi 1942 godine. Iako sićušan, bolešljiv i ne tipičan vojni materijal dobija priliku zahvaljujući svojoj unutrašnjoj dobroti kao naučni eksperiment koji bi mu pomoću specijalnog seruma podario snagu.

 Kada po završenom eksperimentu nemački špijun pokuša da se domogne seruma, Stiv ga u toj nameri sprečava sa svojom novostečenom snagom. Iako mu je namera bila samo da uhvati špijuna koji je kriv za smrt njegovog prijatelja dr.Abrahama (Stanley Tucci) koji je osmislio serum, sada već proglašeni kapetan Amerika dobija herojski status u narodu a pogotovo u štampi.

 I dok ga je popularnost odvela u drugi smer, njegov brat Baki (Sebastian Stan) biva zarobljen od strane nacističke grupacije pod imenom "Hidra". Uz pomoć Pegi Karter (Hayley Atwell), Stiv uzima stvari u svoje ruke i kreće u napad.

 Kada se domogne neprijateljske baze i locira zarobljenike pored spasilačke misije dolazi do saznanja da vođa Hidre, Johan Šmit (Hugo Weaving) ima plan da uz pomoć Odinovog artefakta dođe doneverovatne moći koja bi pokorila svet.

Uz pomoć Pegi, Hauvarda Starka (Dominic Cooper), narednika Filipsa (Tommy Lee Jones), Bakija i njegovog tima, Kapetan Amerika kreće da sa svojim štitom pokori neprijateljsku vojsku Crvene lobanje.

 

Kapetan Amerika: Prvi osvetnik 

 

 Kao ikona američkog stripa i kao lider Marvelovog univerzuma, Kapetan Amerika je poslednji u nizu heroja koji su se već okupili u stripskom, animiranom i filmskom izdanju a sledeće godine će to učiti i u vidu super-tima na velikom ekranu u vidu osvetnika (The Avengers).

 I dok će početna ali i završna scena filma odati samu svhu ovoga filma, tu je i mnoštvo detalja koji su namenski ubačeni kako bi film stvorio vezu ali i pripremio gledaoce. Sama činjenica da glavni predmet iz filma potiče iz Odinove riznice mističnih i magičnih predmeta (Koju ste imali prilike da vidite u filmu Thor).

 

 

 Sam film kao ideja je bila za očekivati. Radnja priče o "američkom heroju" takođe je bila dosta očekivana i sa dozom američkog herojstva, patriotizma i spasilačkog duha. I dok to neće zasmetati većini gledalaca (meni nije) ima scena koje ne da će zasmetati nego ćete imati osećaj da vas bodu iglama u oči.

 Kako je sam film zaradio veliku količinu novca prvim vikendom prikazivanja, što dobrim marketingom, što činjenicom da se radi o junaku sa već postojećom publikom po meni ovaj film svoju zaradu nema čime da opravda nego prostom još jednom epizodom koju moramo da ogledamo kako bi smo došli do velikog finala (ovog puta "Osvetnika").

 Kapetan Amerika je poprilično gledljiv, čak šta više interesantan ali ako ga uporedim sa ostalim super herojskom filmovima i nije za neku pohvalu.

 Tok priče se kreće relativno dobrim tokom uvod, razrada, zaključak. Ali to nije sve. Početak (ako izuzmemo uvodnu sekvencu) je dosta onako interesantan (zbog fizičkog izgleda junaka to jest glumca) ali prelaz sa uvoda na razradu je ne vidljiv i kada dođete do kraja to jest zaključka shvatite koliko je razrada dugačka i nebitna a zaključak kratak i skoro nepostojeći.

 Nekako previše su se bazirali na posle nego na sad. Bitnije im je bilo da pričaju priču o budućem osvetniku, nego o sadašnjem to jest tadašnjem heroju.

 Specijalni efekti su odlično odrađeni, dosta suptilno ali sa odličnim rezultatima. Film izgleda dosta prirodno i nije bombardovan suvišnim efektima koji bi kvarili atmosferu. Kostimi su odrađeni sa velikom pažnjom što se može videti tokom celog filma, pogotovo po samom Kapetanu Americi ali i Crvenoj lobanji.

 Isto važi i za muziku koja je veoma originalna i podseća na muziku 40tih i 50tih. 

 I dok je film kao što sam rekao glediv po meni je više bio interesantan Tor, tako da se više odlučujem za njega! :D

Ocena 8.0/10

 Film možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej i Arena. Uživajte!


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 58 59 60  Sledeći»

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric