Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

The Smurfs 3D

metric 15 Avgust, 2011 10:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Štrumfovi (2011)

 

The Smurf

 

U magičnoj svetu, u čarobnoj šumi, u selu od pečuraka, zaštićeni činima nevidljivosti živeli su mali (svega tri jabuke visoki) plavi patuljci obučeni u belo, Šrumfovi.

Iako na prvi pogled svi deluju isto, pored njihovih imena razlikuju im i karakteri. Ima ih raznih! Ali oni svi žive u slozi, pomagajući jedni drugima i prihvatajući ih baš onakve kakvi su. 

Svi su oni različiti ali jedan je tu kao glas mudrosti i jedini štrumf u crvenom, Veliki Štrumf. I dok se selo sprema za posebnu i njima veoma bitnu proslavu praznika "plavog meseca", Veliki Štrumf se susreće sa neprijatnom vizijom u kojoj vidi da će selo biti porobljeno od strane ne najvećeg ali sigurno najpodlijeg čarobnjaka Gargamela i njegovog ljubimca i pomoćnika Azraela.

 

Veliki Štrumf    Šrumfeta   Trapa

 

Iz želje da pomogne Velikom Štrumfu u nabavci potrebnih sastojaka za njegove magične napitke, Trapa ne namero otkriva lokaciju sela Gargamelu koji napada selo u želji da se domogne štrumfova i od njih napravi najbolju magičnu esenciju.

Panika i haos tera štrumfove u beg. Ali uvek trapavi Trapa pogrešnim putem zaluta u nepoželja deo šume. Veliki Štrumf, Štrumfeta, Kefalo, Nebojša i Mrgud pristižu mu u pomoć ali praćeni od strane Gargamela upadaju u magični vodeni portal plavog meseca.

Ne znajući šta ih je snašlo otkrivaju da je njihova nova lokacija centar Njujorka. Sad sve što treba da urade jeste da nađu način da se vrate kući i naravno pobegnu od opasnih kandži Gargamela i Azraela. U tome će im pomoći čovek po imenu Patrik.

 

 

Naravno kao i većini starije publike, Šrtumfovi su bili sastavni deo odrastanja. Njihove avanture smo pratili svako veče, svaki vikend ali i kad god nam se pruži prilika. Saznanjem da će izaći "štrumfastično" animirano ostvarenje na veliko platno izazvalo je oduševljenje ali i sumnju da će ovo delo možda doživeti tragičnu sudbinu i bude prikazan u potpuno drugom svetlu.

Hvala bogu pa se to nije desilo!

U 3D-u ovo ostvarenje je pravi pogodak i svakako odličan predlog za svakog člana porodice.

Odlična avantura prosto vas uvodi u bajkoviti svet ali i moderni svet Njujorka sa odličnim prelazom ali potpuno fokusirano na život malih štrumfolikih plavih patuljaka.

Raznovrsan broj likova omogućiće da vas neki patuljak nasmeje, drugi razneži a treći pokaže šta jedan mali štrumf može da uradi kad ga situacija natera.

 

Kefalo    Nebojša   Mrgud

 

Pored veoma dobrih glumaca i naravno odličnih pozajmljenih glasova (mislim na sinhronizaciju i na originale) koji su pun pogodak moram napomenuti da je 3D prosto fenomenalan. Nekako prisutan ali ne previše napadan, dovodi vas do vizuelnog zadovoljstva vrednog velikog platna.

I dok film možete pogledati u 3D-u ili 2D-u isto tako film možete pogledati sa i bez titla. Ja sam se odlučio na sinhronizaciju. Iako svaki put postoji strah od toga kako je urađena sinhronizacija (zbog mnogo loših) ovoga puta određeno je veoma dobro i kvalitetno (kao i crtaću Ledeno Doba 3 i Rio).

Tu su Dragan Vujić Vujke kao Gargamel,Mina Lazarević kao Štrumpfeta, Slobodan Boda Ninković kao Veliki Štrumpf, Nebojša Milovanović dao je glas Patriku, Milan Antonić je Kefalo, Milan Tubić kao Licka i Gricka, glas Jadranke Bugarski kao Grejs, Marko Markovic je Nebojša, Slobodan Stefanović je Trapa, Nikola Bulatović je Mrgud i Dušica Novaković je pozajmila glas Odil.

Pogledajte ovu avanturu i podsetite se dobrih starih vremena sa Štrumfovima i njihovim štrumfastičnim malim-velikim životima.

Ocena 9.0/10

Film  možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej, Dom sindikata, Roda, Tuckwood i Arena.

Možete pogledati neke od sinhronizovanih epizoda crtane serije Štrumfovi na Jutjubu.


Kapetan Amerika: Prvi Osvetnik

metric 29 Jul, 2011 10:00 Film, Fantastika, Avantura, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Captain America: The first avenger

 

Captain America The First Avenger

 

 Američki mladić  iz Bruklina, Stiv (Chris Evans) koji nikad ne beži od nevolje i jačih od sebe želi da se priključi vojsci kako bi pomogao nacistički okupiranoj Evropi 1942 godine. Iako sićušan, bolešljiv i ne tipičan vojni materijal dobija priliku zahvaljujući svojoj unutrašnjoj dobroti kao naučni eksperiment koji bi mu pomoću specijalnog seruma podario snagu.

 Kada po završenom eksperimentu nemački špijun pokuša da se domogne seruma, Stiv ga u toj nameri sprečava sa svojom novostečenom snagom. Iako mu je namera bila samo da uhvati špijuna koji je kriv za smrt njegovog prijatelja dr.Abrahama (Stanley Tucci) koji je osmislio serum, sada već proglašeni kapetan Amerika dobija herojski status u narodu a pogotovo u štampi.

 I dok ga je popularnost odvela u drugi smer, njegov brat Baki (Sebastian Stan) biva zarobljen od strane nacističke grupacije pod imenom "Hidra". Uz pomoć Pegi Karter (Hayley Atwell), Stiv uzima stvari u svoje ruke i kreće u napad.

 Kada se domogne neprijateljske baze i locira zarobljenike pored spasilačke misije dolazi do saznanja da vođa Hidre, Johan Šmit (Hugo Weaving) ima plan da uz pomoć Odinovog artefakta dođe doneverovatne moći koja bi pokorila svet.

Uz pomoć Pegi, Hauvarda Starka (Dominic Cooper), narednika Filipsa (Tommy Lee Jones), Bakija i njegovog tima, Kapetan Amerika kreće da sa svojim štitom pokori neprijateljsku vojsku Crvene lobanje.

 

Kapetan Amerika: Prvi osvetnik 

 

 Kao ikona američkog stripa i kao lider Marvelovog univerzuma, Kapetan Amerika je poslednji u nizu heroja koji su se već okupili u stripskom, animiranom i filmskom izdanju a sledeće godine će to učiti i u vidu super-tima na velikom ekranu u vidu osvetnika (The Avengers).

 I dok će početna ali i završna scena filma odati samu svhu ovoga filma, tu je i mnoštvo detalja koji su namenski ubačeni kako bi film stvorio vezu ali i pripremio gledaoce. Sama činjenica da glavni predmet iz filma potiče iz Odinove riznice mističnih i magičnih predmeta (Koju ste imali prilike da vidite u filmu Thor).

 

 

 Sam film kao ideja je bila za očekivati. Radnja priče o "američkom heroju" takođe je bila dosta očekivana i sa dozom američkog herojstva, patriotizma i spasilačkog duha. I dok to neće zasmetati većini gledalaca (meni nije) ima scena koje ne da će zasmetati nego ćete imati osećaj da vas bodu iglama u oči.

 Kako je sam film zaradio veliku količinu novca prvim vikendom prikazivanja, što dobrim marketingom, što činjenicom da se radi o junaku sa već postojećom publikom po meni ovaj film svoju zaradu nema čime da opravda nego prostom još jednom epizodom koju moramo da ogledamo kako bi smo došli do velikog finala (ovog puta "Osvetnika").

 Kapetan Amerika je poprilično gledljiv, čak šta više interesantan ali ako ga uporedim sa ostalim super herojskom filmovima i nije za neku pohvalu.

 Tok priče se kreće relativno dobrim tokom uvod, razrada, zaključak. Ali to nije sve. Početak (ako izuzmemo uvodnu sekvencu) je dosta onako interesantan (zbog fizičkog izgleda junaka to jest glumca) ali prelaz sa uvoda na razradu je ne vidljiv i kada dođete do kraja to jest zaključka shvatite koliko je razrada dugačka i nebitna a zaključak kratak i skoro nepostojeći.

 Nekako previše su se bazirali na posle nego na sad. Bitnije im je bilo da pričaju priču o budućem osvetniku, nego o sadašnjem to jest tadašnjem heroju.

 Specijalni efekti su odlično odrađeni, dosta suptilno ali sa odličnim rezultatima. Film izgleda dosta prirodno i nije bombardovan suvišnim efektima koji bi kvarili atmosferu. Kostimi su odrađeni sa velikom pažnjom što se može videti tokom celog filma, pogotovo po samom Kapetanu Americi ali i Crvenoj lobanji.

 Isto važi i za muziku koja je veoma originalna i podseća na muziku 40tih i 50tih. 

 I dok je film kao što sam rekao glediv po meni je više bio interesantan Tor, tako da se više odlučujem za njega! :D

Ocena 8.0/10

 Film možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej i Arena. Uživajte!


Kraj Svetu Magije!

metric 17 Jul, 2011 18:00 Film, Drama, Avantura, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Harry Potter

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Harry

 

Hari Poter je siroče, čarobnjak, dete koje je preživelo i dobar prijatelj.

Kada pogledamo Harija realnim naočarima on je zlatna koka spisateljici J.K Rowling, izdavačima, filmskim studijima i zabavnom parku.

On je odličan fantastični svet u kome svako od nas može da odluta kad mu se prohte.

Najbitnije, on je ono ne savršeno zrno nade koje je tu da nas natera da se borimo kada je to najpotrebnije.

Ja se ovoga puta neću baviti previše analizom samog serijala jer smatram da bi mi trebalo jedno pet dana da sve što je vredno pomenem a da pritom nešto ne izostavim (a izostavio bih sigurno).  

Sam serijal ima sedam delova to jest osam pošto je poslednji deo podeljen u dva dela i o njima možete više saznati u detaljnom opisu na srpskom na Vikipediji.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2

 

Moje lično mišljenje kada je u pitanju kompletan utisak po završetku serijla jeste jedan veliki aplauz. To i nije tako čudno pošto je film veoma verno (koliko je bilo moguće) pratio radnju knjige i time zadovoljio prvobitne fanove a zatim i sve ostale.

Odlični specijalni efekti tu su ne da bi zapanjili i izazvali bum efekat već da bi stvorili atmosferu u čemu su uspeli.

Muzika sada već prepoznatljiva je tu da probudi sva čula izazove ježenje, strah, smeh i radost.

Glumci su svoje uloge odglumili verno i više nego posvećeno kada uzmete u obzir činjenicu da su likove tumačili deset godina.

Na kraju ću samo da napomenem da poslednji deo daje odličan zaključak. Da ne razočarava, već naprotiv ostavlja pozitivan utisak i dobru pouku svakome ko je traži.

 

HarryPotterandtheDeathlyHallowsPart2-Valdemolt

 

Prosto mi je sada čudno kada znam da je ovom stvetu gde vladaju čarobnjaci došao kraj. I dok će mnogi utehu naći gledajući sve delove iznova i izvova u medijima se spekuliše šta bi sada moglo da usledi.

Neki kažu da će spisateljica nastaviti serijal možda sa glavnim protagonistima možda sa sporednim i nastaviti snimanje serijala. Neki kažu da će se serijal za nekih desetak godina obući u novo ruhu sa nekim rimejkom. Neki kažu da je možda najbolje rešenje bilo da preće na male ekrane sa nekom visoko budžetnom serijom. I za kraj tu je i opcija da će Hari uvek biti prisutan kroz svoj zabavni park. Kako god ja se neću buniti (možda mi bude smetao taj rimejk)! 

Šta vi mislite? Hoće li vam nedostajati serijal o mladom čarobnjaku?! 

Poslednji film iz serijala Hari Poter i relikvije smrti možete pogledati u bioskopima SterKolosejDom sindikataRodaTuckwood i Arena.


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric