Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

NesvakidašNja BožIćNa PričA

metric 03 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Počašćeni smo sa još jednom ekranizacijom božićne priče Čarlsa Dikensa (Charles Dickens) o starom sebičnom gospodinu koji za Badnje veče doživljava malo prosvetljenje.

Božićna priča (Christmas Carol)

 

Ebenezer Skruč (Ebenezer Scrooge) je čovek koga Božić ni malo ne dotiče, naprotiv mrzi ga. Za njega se lepe reči ne mogu naći ali i što bi kad izrabljuje svog radnika Boba, ne ljubazan je i nikada ne pomaže ljudima koji su manje srećni nego što je on (iako ima sve on nimalo nije srećan). Na Badnje veče sve se menja kada mu duh Marlija (Marley) njegovog bivšeg partera saopštava da će ga tokom noći posetiti tri duha. Duh prošlosti, duh sadašnjosti i duh budućnosti pokazuju mu koje je sve loše stvari radio, šta radi i šta ga čeka za sva ta ne dela. Posećen od strane ludog, smešnog i strašnog duha Skruč se nalazi sa licem u lice sa odlukom hoće li ostati isti i umreti sam bez ikoga ili će se pokajati i iskupiti za svoje postupke.

Ovo je prva kompjuterska animirana verzija ove priče i iako je puno puta pričana ova je sigurno vredna gledanja. Veoma dobra animacija, sa dosta detalja, dobro skrojenom pričom i dobrim pozajmljenim glasovima od strane glumaca kao što su Jim Carrey,Gary Oldman, Colin Firth, Stiv Valentin. Interesanto je to da su glumci pozajmljivali glas više od jednog lika dok je pored pozajmljenog glasa glavnom junaku, Jim Carrey pozajmio svoj glas još sedam likova.

Božić nam se približava tako da ovu već dobro poznatu priču bi ste trebali da već imate pripremljenu za gledanje jer ako nemate pazite možda i vas posete duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!?


Za Praznike Niko Ne žEli Da Bude Sam U KućI!

metric 02 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Šta sve može da vam se desi dok se sticajem okolnosti nađete u kući sami za praznike a da ste pri tom još i maloletni možete pogledati u sledećem već dobro poznatom prazničnom ostvarenju.

Sam u kući (Home alone)

 

Velika porodica + Praznični odmor = Katastrofa

Velika porodica MekAlister Božić planiraju da provedu u Parizu. I dok se užurbano pakuju i spremaju za polazak velika porodica zaboravlja jednog od sinova dečaka po imenu Kevin (Macaulay Culkin). Shvativši da je sam on otkriva kako je dobro kada imaš slobodu, lični prostor, picu za večeru i naravno muziku odvrnutu do daske.

Ali sve se to menja kada otkriva da provalnici Hari (Joe Pesci) i Marv (Daniel Stern) planiraju da na Badnje veče opljačkaju njegov dom. Kevin odlučno po celoj kući postavlja zamke koje provalnike dovodi do ludila ali i ne izdrživog bola.

Ovaj film je pravo rešenje za jedno praznično jutro pogotovo ako u kući imate nekog mlađeg, jer ovaj porodičan film je smešan, zanimljiv i za većinu nas pravi put ka lepim sećanjima iz detinjstva. 


Nova Godina,Praznici I Filmovi Za Vas!

metric 01 Januar, 2011 12:00 Film, Drama, Avantura, Ljubavni, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

I eto još jedna godina je iza nas.

Kao što sam i obećao sad ćemo da brojimo dane do Božića!

Kao prvi dan nove godine moramo da uđemo u svet filma na velika vrata tako da ćemo ovog puta da se zabavimo sa tri filma koje treba da pogledate u vreme praznika ako već niste!

Four Rooms (Četiri sobe)

Hollywood mesto gde se očigledno dešavaju najluđe stvari!

Priča prati Teda potrčka u nekada slavnom a sada propalom hotelu koji počinje svoj radni odnos na novogodišnje veče. Sve bi trebalo da ide po planu što naravno neće biti slučaj. Priča filma podeljena je u četiri dela i u svakom od delova Ted se nalazi u situaciji u kojoj bi svako ko je imalo normalan završio sa nervnim slomom. Tu je klan veštica! (u kojem jednu od veštica glumi Madonna). Tu je par koji ima probleme sa poverenjem u kojem jadan Ted se nalazi u ulozi 'navodnog ljubavnika'. Pa onda tu je par koji ima mali problem sa decom iz 'pakla'. I kao završnica tu je poslednji sprat zgrade na kojoj se nalaze nepoznati i poznati ljudi koji od Teda traže da sudi u opkladi za novac koji nikako ne može da odbije.

Svaki put umirem od smeha kad ga gledam. Odličan film, odlična zabava, pomalo nesvakidašnji smisao za humor i gomila poznatih glumaca (Valeria Golino, Antonio Banderas, David Proval, Jennifer Beals, Salma Hayek, Kathy Griffin, Bruce Willis i dr.) 

The Holiday (Odmor)

Nešto mirniji film za one koje vole dobre ljucke priče.

Problemi sa muškarcima tera dve devojke (Cameron Diaz,Kate Winslet) na nesvakidašnji praznični aranžman. Jedna iz Amerike a druga iz Engleske menjaju svoje kuće na par dana kako bi se odmorile i povratile razum. Praznični odmor manja njihove poglede na svet kada upoznaju lokalne mladiće na koje nisu očekivale da nalete.

Dobar film,mirna praznična avanturica koja će vas podsetiti da u životu ne može sve da se isplanira.

Bean the Movie (Mister Bin)

Svakako unikatan, blesav, otkačen ili ti dete zarobljeno u telu odraslog čoveka.

Bin (Rowan Atkinson) se nalazi u prilici da ode kao čuvar i prezenter poznate umetničke slike u Ameriku. Ne shvatajući da odbor koji ga šalje radi to samo da bi ga se otarasio. Njegov dolazak u drugu kulturu deluje mu ne obično ali ne toliko koliko on deluje drugima. Dok prebiva u kući Davida (Peter MacNicol) Los Anđeleskog kuratora muzeja koji treba da premijerno prikaže sliku Bin njega i sebe dovodi u nezgodnu situaciju uništavanjem milionski vrene slike.

Mister Bin je uspeo da posle veoma uspešne serije pređe na veliko platno i pritom ne izneveri publiku. Klasičan engleski humor u američkom pakovanju. Ovaj film ima i svoj nastavak ali o njemu radije ne bih govorio jer po mojim kriterijumima i nije se nešto proslavio.

U današnjem izboru  filmova svako od vas može pronaći ono što mu se dopada.Uživajte u praznicima! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric