Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Zlatokosa

metric 23 Januar, 2011 10:00 Film, Avantura, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

U domaćim bioskopima došla nam je Diznijeva klasična priča o Zlatokosi.

Tangled (Zlatokosa i razbojnik)

Kad se trudna kraljica razbolela celo kraljevstvo krenulo je u potragu za čudotvornim cvetom koji leči sve bolesti. Ali majka Gothel zla, sebična i okrutna ženica cvet je koristila samo za sebe. Njenom nepažnjom kraljevski vojnici pronalaze cvet i uspešno leče bolesnu kraljicu. Iste večeri kraljica rađa malu devojčicu zlatne kose. Ali majka Gothel jedne večeri krade devojčicu kako bi njena magična kosa mogla večito da je učini mladom i lepom. Jedino što treba jeste da peva posebnu pesmu koja budi čaroliju.

Kada posle mnogo godina na svoj rođendan Zlatokosa dobije želju i hrabrost da pobegne iz kule u kojoj je Gothel sebično čuvala od očiju javnosti u priču nam dolazi razbojnik Flin koji zajedno sa Zlatokosom odlazi u avanturu koja će im omogućiti da saznaju razlog letećih lampiona iz kraljevskog dvora.

Zla Gotel uradiće sve kako bi vratila Zlatokosu u kulu i učinila sebe mladom zauvek. A na šta su spremni Zlatokosa i razbojnik možete pogledati u domaćim bioskopima.

Po meni je ovo jedna od najzanimljivijih bajki koje sam u poslednje vreme pogledao. Još jedan klasik iz Diznija za decu i odrasle. 

 


Kako Ukrasti BožIć?

metric 06 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura Permalink Trekbekovi (0)

Da biste uspeli da ukradete Božić morate biti zeleni, dlakavi i ogorčeni!

Kako je Grinč ukrao Božić? (How the Grinch stole Christmas)

 

Baziran na knjizi dr.Seuss-a Grinčova (Jim Carrey) priča počinje u malom magičnom i pomalo otkačenom gradu Huvilu koji se nalazi unutar snežne pahuljice. Kada ga kao bebu vetar pogrešno dovede na vrata dve sestre koje reše da ga odgajaju. Istraumiran, zadirkivan i ne poželjan jer je drugačiji od ostalih on odlazi na planinu Krumpit i počinje svoju osvetu sa psom Max-om. Njegov đavolski plan sastoji se od toga da ukrade sve poklone iz kuća Huvilaca i tako ih spreči da proslave Božić u sreći i veselju. Njegov plan uspešno se razvija sve dok u njegov plan neplanirano dolazi devojčica Sindi Lou (Taylor Momsen).

 

Pre tačno deset godina moja draga sestra iznajmila mi je kao iznenađenje kasetu ovog filma iz video kluba i veoma me usrećila. Šta znam možda se nekome ne svidi film ali meni je mnogo drag. Jim kao Grinč prosto je savršeni spoj. Priča prava praznična. Šta dete više da poželi.

Srećan Badnji dan i Badnje veče! 


Voz Za Severni Pol.

metric 05 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Da li verujete u Deda Mraza?

Ovo pitanje važi samo za odrasle, jer kod dece ovo pitanje ima samo jedan pravi odgovor. Da!

Polarni Ekspres (The Polar Express)

 

Na Badnje veče sumnjičavi dečak dovodi u pitanje postojanje Deda Mraza. I dok se nada da će čuti zvukove Deda Mrazovih sanki kada bude dolazio da postavi poklone ispod njegove jelke i ne sluti da će dobiti mnogo više.

Veliki voz staje ispred njegove kuće i on pristaje na putovanje na severni pol kako bi posetio starca u crvenom. U vozu punom dece upoznaje malu devojčicu pametnicu, konduktera, ložača, mašinistu kao i propalicu koji živi na krovu voza. Na njihovom putovanju sreću se sa raznim izazovima,magičnim i čudesnim bežanjem karte za voz, prelazak preko zaleđenih šina i gubitak jednog zvončića sa Mrazovih sanki. Kako putovanje izmiče dečak se pita da li će vratiti poverenje u Božić, dali će uspeti da se sigurno vrati kući i dali će upoznati Deda Mraza?

Dobra priča rađena po knjizi Chris Van Allsbur-a, glumačka ekipa koja je pozajmila lik i glas ovom ostvarenju (Tom Hanks, Leslie Zemeckis, Peter Scolari i dr.), dobra animacija i posvećenost pravim i iskrenim ljuckim emocijama, sumnjama i željama učinili su da ovaj film od svog prvog prikazivanja 2004 godine oduševljava publiku. Inače o popularnosti ovog filma govori i činjenica da se svake naredne godine ovaj film za vreme Božica reprizirao u bioskopima širom Amerike u 3D-u sve do danas. 

Mislim da je pitanje da li verujete u Deda Mraza veoma važno i da je ovaj film dobro preneo tu poruku. Nije bitno da li je to pitanje to jest ogovor realnost ili fantazija. Ono određuje da li ste pesimista ili optimista, da li ste maštoviti i da li ste izgubili dete u sebi?

Pogledajte film ovde i podelite vaše mišljenje u komentarima!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric