Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Video Sam đAvola

metric 14 Maj, 2011 14:30 Film, Horor, Azijski Permalink Trekbekovi (0)

Bolestan, izopačen, surov i zao!

I saw the devil

 

Video sam đavola

 

On ubija iz zadovoljstva. Bolestan i izopačen psihopata koji je brutalno počinio serijal ubistava. Njegovo ime je Kjang-Čul (Min-sik Choi). Dok policija pokušava da ga uhvati njegove žrtve se ređaju. Da li su žene ili deca, ne predstavlja problem.

U njegovom poremećenom životu se sve menja kada ubije trudnu verenicu mladog agenta Kim So-Hjion (Byung-hun Lee) i ćerku bivšeg šefa policije.

Pun gneva i želje za osvetom zaklinje se da će ga pronaći i krvnički mu se osvetiti. Kada ga pronađe poremećeni Kjang-Čul ni nesluti da je njegovo mučenje od strane mladog agenta tek počinje i da se neće tako lako završiti. Osveta bi bila slatka da se stvari odvijaju kako treba ali to nije uvek slučaj. So-Hjion će to osetiti na ličnoj koži.

 

I saw the Devil

 

Po preporuci i sa dosta entuzijazma sam pogledao ovaj film . Mnogo sam očekivao i film se potrudio da očekivanja budu ispunjena!

Pre svega bih naglasio da je ovo korejanski film i da za razliku od evropskih i američkih filmova nema problema sa prikazivanjem scenama brutalnog nasilja i seksa i krvi.

Priča je ono što ovaj film čini posebnim. Apsulutno dobro isplanirana i detaljna prosto čini film kvalitetnijim, sadržejnijim i gledljivijim. Veoma miran, psihološki prilaz tematici seriskih ubica, njihovom razmišljanju, njihovoj izopačenoj psihi i načinu na koji se ophode i ubijaju svoje žrtve zainteresovaće svakog gledaoca.

 

Moram priznati da su scene nasilja dovedene do maksimuma i da se čak i meni koji imam poprilično veliki želudac za takve scene, na trenutke činilo mučno. 

Film na trenutke tokom gledanja može delovati monotono zbog svoje dužine koja prelazi dva sata ali posle odgledanog filma taj utisak se gubi.

Izopačeni psihopata mi je zgadio život i iako sam svestan da takvih psihopata ima mnogo na svetu, radije ću da živim u laži.

Smatram da film ima odličnu poentu i da taj detaj i vrhunac dovodi u pitanje stari odgovor na pitanje: Ima li pravde? Ima! Ali po koju cenu?

Ko ima veliku toleranciju na krvoproliće i želju za dobrom surovom pričom trebalo bi da pogleda ovaj film.

Ocena 8.8/10 

Film možete pogledati ovde (deo1, deo2) i vaše mišljenje podeliti u komentarima, fejsbuku ili tviteru!


Rat Krvopija!!!

metric 30 April, 2011 14:00 Drama, Fantazija, Ljubavni, Triler, Horor, Serija Permalink Trekbekovi (0)

Ako živite na planeti Zemlji onda vam je definitivno poznato da se u poslednje vreme na malim ekranima isto koliko i na velikim, vodi žestok rat među vampirima.

Imamo Twilight sagu koja "kakvo god mišljenje imali o njoj" razvaljuje blagajne širom sveta. Voljeni, popularni i sa velikim budžetom već par godina naplaćuju dobro svoj uspeh i stvaraju armije fanova koji uvek žele još.

Ono što je meni interesantno jeste da čim je ovaj film doživeo uspeh, televizijske stanice nikako nisu želele da im novac iz ruku nestaje pa ko brže ko bolje traži i snimaj sve što ima vampira u sebi.

Tri veoma popularne serije koje sam pogledao i o kojima ću da vam piše jesu serije koje ne da imaju vampire nego i više od toga.

 

Being Human (E 2008 i A 2010)

 

Being Human
Prva epizoda

 

Serija Biti čovek je serija engleskog porekla koja se od skora daje i u američkoj verziji.

Priča prati vampira Ejdana (Samuel Witwer) i vukodlaka Džoša (Sam Huntington) koji proklinjući dan kada su postali neljucka bića, pronalaze stan u kome bi živeli zajedno i uspešno pomagali jedan drugom da sakriju sve životinjske porive koje imaju. Kako bi situacija bila još čudnija u stanu u kome borave živi duh. Sali (Meaghan Rath) je devojka koja zbog tragične smrti ne može da napusti ovaj svet. Kako su primorani da trpe jedni druge, tako pronalaze utehu i saputnike u svakako čudnom životu.

 

 

Ovu seriju sam slučajno uhvatio na netu i rešio da pogledam šta nudi. Iako postoji engleska verzija još od 2008 godine, rešio sam da se pozabavim svežijom i komercijalnijom američkom. Nije loše ali definitivno može bolje. Malo niža produkcija i budžet kao i priča koja je definitivno neuobičajna pokušava da se izdvoji iz kalupa ostalih serija. Da li je u tome uspela (televizija SyFy odobrila drugu sezonu) videćemo kako vreme bude prolazilo.

 

The Vampire Diaries (2009)

 

The Vampire diaries
 Prva epizoda

 

Mistični vodopad, mali grad u Virdžiniji prepun nadprirodnih bića i raznih kletvi.

Elena Gilbert (Nina Dobrev) je školarka koja dane provodi sa drugaricom Boni (Katerina Graham) i Kerolajn (Candice Accola) ni nesluti da grad u kome boravi ima mračne tajne. Kada upozna momka po imenu Stefan (Paul Wesley) i njegovog brata Demijana (Ian Somerhalder) uliće se u ljubavni trouguo. Saznanje da su njih dvojica vampiri dovodi je unezavidnu situaciju kada njihova bivša ljubav pokuša da je ubije. Jedino ko može da joj pomogne da ostane prisebna i preživi napade vampirke Katarin, koja je njena dvojnica, jeste drugarica Boni koja je novootkrivena veštica.

 

 

Ovu seriju sam pogledao na nagovor drugarice (koja je inače okoreli fan Twilighta) i moram priznati da je serija totalno ne po mom ukusu. Previše patetike, previše romantike i previše haotično za gledati. Serija je buhvalno televizijska ekranizacija Twilighta sa malo više veštica i malo višekrvopija i vukodlaka. Ubeđen da ova serija mnogima predstavlja veliko uživanje kao zamena Džejkoba i Edvarda i da im je to sasvim dovoljno. Meni nije!

 

True Blood (2008)

 

True Blood
Prava epizoda

 

Od kako su japanci izmislili sintetičku krv, vampiri nemaju razlog da se kriju od očiju javnosti.

Mlada konobarica Suki (Anna Paquin) jednog dana po prvi put u kafani u kojoj radi ima priliku da usluži vampira po imenu Bil (Stephen Moyer). Kako nema da mu ponudi sintetičku krv pod nazivom "prava krv"ona mu na prvi pogled zaljubljena daje čašu vina kako bi imao razloga da se zadrži i popriča sa njom. Iako su vampiri postali sastavni deo života ljudi, ima onih koji love vampire kako bi im vadili krv koju bi koristili kao opijat. Kada mu spasi život od krvokradica Bil u Suki pronalazi životnog saputnika. A suki u Bulu po prvi put pronalazi osobu kojoj ne može da pročita misli. Jer Suki nije običan čovek ona je telepata.

 

 

Ljubav između Suki i Bila je jedina stvar koju bi gledalac mogao da poveže sa ostalim interpretacijama vampira. Suki je telepata koja čini šta joj je na umu a vampiri su nastrane, izopačene i agresivne ubice. Pun pogodak. Bez cenzure i bez patetike ova serija sa direktnim napadom prenosi vam sliku sveta u kome vampiri nisu tajna (a nemaju ni šljokice). Ovu seriju sam odgledao sa zadovoljstvom i mogu reći da sa isčekivanjem očekujem sledeću sezonu.

Uživajte, komentarišite i odaberite vampirsku seruju po vašem ukusu. Do sledećeg puta!


Lovac Na Trolove

metric 12 Februar, 2011 12:00 Film, Fantazija, Triler, Horor Permalink Trekbekovi (0)

Norveška najveće skrivana tajna biće otkrivena! 

Trolljegeren (The Troll hunter)

Troje studenata rešivši da snime dokumentarni film o nelegalnom ubijanju medveda u Norveškoj prati navodnog lovokradicu Hansa u nadi za istinom i intervjuem. Iako im još po prvom susretu govori da ga se klone i ostave na miru oni ga odlučno prate.

Tvrdoglavi i uporni završavaju u šumi okruženi srušenim drvećem, čudnim svetlom i još čudnijim urlicima koji nimalo nepodsećaju na urlike medveda. Iznenada Hans protrčava pored njih vikajući "Trol". Uplašeni i zatečeni beže spasavajući glavu ali kada uvide da su im kola skršena nepreostaje im ništa nego da sa Hansom krenu u lov na trolove.

Njihov susret sa prvim i to još troglavim trolom završava se umalo tragično, jer po Hansu trolovi mogu da namiriši hrišćansku krv na šta on besno reaguje. Kada ga ubede da niko od članova tima nije hrišćanin i da je razlog za bes trola krivac neki drugi razlog oni uspevaju da zaustave trola i krenu u otkrivanje vela tajni koje okružuje postojanje istih.

Norveški film koji je urađen (kao) dokumentarac je po meni potpuno osveženje. Iako se ne može reći da je inovativan zbog filmova ko što su odlični Cloverfield i The Blear Witch Project ovaj film nekako odvažno odudara. Dobra zamisao, navodna istinitost priče, dobri predeli, ne previše iscenirani monolozi i super specijalni efekti dodaju samo pozitivan utisak ovom filmu.

I dok se može zameriti u ovakim filmovima preveliko teturanje kamere koje bi trebalo da stvori utisak dokumentarca ponekad ume dosta da iritira ako se previše upotrebi ali u ovom filmu to nije slučaj. Pokušaj da se objasni postojanje trolova kao i skrivanje istih je po meni dobro urađeno. Isto bih pohvalio i izgled samih trolova, njihovo ponašanje i interakcija koji dosta realni (ako je to moguće). Zamerku koju imam na film je dosta duge pauze (obično dok putuju sa lokacije na lokaciju) koje negativno utiču na koncentraciju i zainteresovanost gledaoca.

Sve u svemu dosta interesantan film,pogotovo za ljubitelje ovakih pričica. Preporučio bih ga svima što zbog veoma dobrog pokušaja evropskog filma da napravi nešto moderno i kvalitetno (u čemu je i uspeo) nego i zbog bajkovite a ujedno i realistične priče.

(Napomenuo bih da iako se čini da je u tekstu previše otkriveno, nije.Trudio sam se da samo dam naznake najbitnijeg i najinteresantnijeg ostavljajući potencijalnom gledaocu dovoljno želje kako bi pogledao ostalo.)

Film možete pogledati ovde i podelite vaše mišljenje sa nama u komentarima.

Twitter,Facebook,RSS


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric