Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Tron Nasledstvo

metric 22 Januar, 2011 12:00 Film, Fantastika Permalink Trekbekovi (0)

Sa dosta isčekivanja čekao sam da se u domaćim bioskopima pojavi Tron Legacy i prosto me je začudilo zašto nisam otišao da ga pogledam premijerno. Kad bolje razmislim nikako mi se nije dalo. Ili je neko išao samnom ko nije želeo da gleda takav film ili se nije davao u tom bioskopu. Veoma mi je čudno da se ovaj film daje u Steru u 2D-u i Tuckwood-u u 3D-u. Ali eto došao je i taj dan (to jest veče) kada sam ga najzad pogledao.

Verovali ili ne aj što smo ja i moj drug otišli u Tuckwood po očajnom vremenu nego smo morali da idemo u 23.15 kada se jedino prikazuje ovaj film. Strašno ali šta je tu je. Bilo je vredno!

 

Tron Legacy (Tron 2)

Kada mladi Sem (Garrett Hedlund) posle dvadeset godina dobije vest od starog očevog prijatelja da je njegov nestali otac poslao poruku na zastareli pejdžer on odlazi u stari očev lokal kako bi ga pronašao. U njegovoj potrazi završava u digitalnom savršenom svetu koji je kreirao njegov otac. Tu ubrzo biva uhvaćen od strane programa gde mu dodeljuju disk. Zatim ga programi odvode tvorevini očevog rada, kreaciju kreiranu po sopstvenom liku savršenog i iskvarenog Klua (Jeff Bridges).

Kako bi zadovoljio svoj savršeno bolesni um Klu stavlja Sema u borbenu arenu u borbi sa motociklima na smrt. Umalo ubijen Sam biva spasen od strane prelepe Kore (Olivia Wilde). Ona ga dovodi do oca Kevina, gde Sem saznaje da je njegov otac zarobljen u digitalnom svetu čekao pravu priliku za povratak u realni svet. Ali njegov povratak nikako nije bio izvodljiv iz straha da će se Klu nekako dokopati njegovog diska na kome se nalaze sve informacije kreatora sveta što bi omogućilo Kluu da pređe u realni svet ljudi.

Da li će Sam i njegov otac uspeti da se vrate u realan svet, da li će sprečiti Klua, koju ulogu u svemu tome ima Kora i da li će digitalni svet uspeti da opstane morate sami pogledati.

Za sve ljubitelje dobre sf zabave ovo je pravi pogodak. Odličan film, prepun vrhunskih 3D efekata koji prosto prikazuju pun potencijal filma. Odlična priča koja je idealni nastavak prvog dela ovog filma iz 1982. Dobrar uvod u film je za svaku pohvalu jer omogućava gledaocu da se veoma brzo, detaljno i bez mnogo muke uključi u priču iako nije gledao predhodni deo. Pored svega ovoga nagovestio bih i pohvalio odlično podeljene uloge pogotovo mi je lično do izražaja došla glumica sa ulogom Kore i vrhunski odrađena muzika u celokupnom filmu koja je vrhunsko delo grupe Daft Punk. Svaka scena savršeno je muziči propraćena, svaki bit, svaki trzaj, svaki šum. Odlično!

Ponoviću opet pogledajte ga, svideće vam se. Što se mene tiče očekujte uskoro članak o prvom delu Trona koji ću posle ovog rado odgledati iako je dosta zastareo.

E i da prijavite se na RSSFacebookTwitter i čitajmo se redovno.


Dreamcatcher

metric 15 Decembar, 2010 12:00 Fantastika Permalink Trekbekovi (0)

Ovaj film koji je izašao 2003 godine je jedan od filmova koji su na mene ostavili svakako upečatljiv utisak.

Četiri dečaka spašavaju malog retardiranog dečaka Duddits-a koga maltretiraju lokalne siledžije.I dok tako sa njime provode dane oni shvataju da je taj decak za uzvrat njima dao mnogo više.Dvadeset godina kasnije svako od njih pokušava da se nosi sa svojim problemima kao i darovima koje su dobili.Njihova svakodnevnica se menja kada se okupljanje u šumskoj brvnari pretvara u borbu na život i smrt sa sve samo ne bezazlenim vanzemaljcima.I dok svako od njih sa svojim specijalnim darom pokušava da se nekako izvuče iz nevolje koja ih je zatekla svetu preti kontaminacija vanzemaljskim virusom.

Ovaj film je inače rađen po knjizi Dreamcatcher Stephen-a King-a tako da vam to može donekle pomoći u odabiru ovog filma.Radnja je fenomenalna,ja se sećam kad sam odgledao ovaj film da sam se danima tripovao od glistolikih-zmijolikih grozota iz ovog filma(inače mrzim sve gmizavce na svetu pa možda zato).Radnja je pomalo čudna i na početku filma uopšte nemate utisak o kakvoj je radnji reč.Kako se radnja razvija tako uviđate u čemu je poenta.Moram priznati da je film možda mogao biti malo kraći ne kažem da je dosadan nego da prosto ima scena gde imate osećaj da su ne bitne a kao drugu zamerku naveo bih da priča može da deluje pomalo haotična ali to je predpostavljam režiserova krivica.Kao prednost naveo bih odlično smišljenu priču,odlične i nenametljive specijalne efekte i naravno horor elemente koje sadrži.

Pogledajte neće vas ubiti. :D 


Skyline

metric 07 Decembar, 2010 12:00 Film, Fantastika, Horor Permalink Trekbekovi (0)

I tako....odgleda ja Skyline i ne znam šta da vam iskreno kažem.

Posle lude žurke u neboderu u centru Los Angeles-a,grupicu ljudi koji spavaju bude plavi zraci svetlosti.Svako ko pogleda u plave zrake automacki postaje inficiran i očaran svetlošću kako bi ga vanzemaljci lakše oteli.I dok pokušavaju da pobegnu iz zgrade i domognu okeana grupica se smanjuje naletima vanzemaljaca koji pustoše grad.I dok svi pokušavaju da gledaju sebe i prežive mladić Jarrod (Eric Balfour) i njegova trudna verenica Elaine (Scottie Thompson) pokušavaju da ostanu zajedno i prežive kako znaju i umeju.

Ne znam stvarno šta da vam kažem.Mnogo toga u ovom filmu ne štima kako treba ali opet nisam ni ja sad neki toliki stručnjak.Budzet filma je 10 miliona (što je malo za sf ostvarenja) tako da u filmu kao prvo glume sve neki glumci druge klase (oni su jeftini).Kao drugo likovi su totalno površni.Radnja je blago katastrofalna.I definitivno treba više akcije.Jedino što bih pohvalio su specijalni efekti koji su ok ali moram priznati da vanzemaljci pomalo liče na one iz Dan nezavisnosti izuzimajući plavu svetlost.

I tako ne znam stvarno šta da vam kažem,ko zna možda se nekome svidi meni lično nije,možda malo kraj ali to je zato što nisam video filmova sa takvim završetkom (inače ima da bude i nastavaka).Sve u svemu bolje odgledajte Cloverfield!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric