Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Beastly Je Broj 4

metric 29 Jun, 2011 12:00 Film, Fantastika, Drama, Fantazija, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Beastly

Beastly

Moderna kopija bajke o lepotici i zver započinje tako što bogatog uobraženog momka Kajla (Alex Pettyfer) kažnjava školska "veštica" Kendra (Mary-Kate Olsen), kletvom ružnoće koja se može skinuti tek kada promeni svoju takozvanu ružnoću. Naravno misleći na unutrašnju. Kako bi dokazao da se promenio mora u roku od godinu dana da natera devojku da ga iskreno voli. Naravno kako priča nalaže tu uskače devojka po imenu Lindi (Vanessa Hudgens).

Film koji imitira klasičnu priču Lepotica i zver, mnogima poznatiju po Diznijevoj crtanoj ekranizaciji, pokušava da modernizuje i približi priču tinejdž publici, pogotovo malim devojčicama kojima je Hana Montana sve u životu. Iako film nije dosadan, radnja je više nego površno i traljavo urađena. I dok sam veliki ljubitelj bajki, smatram da klasike ne treba modernizovati, pogotovo ne ovako! Manjak hemije između glavnih glumaca, nedostatak harizme, dosadan tok priče i previše brz vremenski interval između početka i kraja filma ostaviće gledaoca nezadovoljnog. Izgled glavnog glumca koji bi trebao da tumači "zver", više liči na nekog tipa iz spota Lejdi Gage. Sve u svemu ovo će se svideti samo devojčicama od 9 do 16 godina.

Ocena 4/10

Film možete pogledati ovde a vaše mišljenje podeliti u komentarima. 

 

I am number four

 Ja sam broj 4

On je jedan on devet vanzemaljaca koji nakon uništenja rodne planete dolazi na planetu Zemlju. Uz pomoć svojih čuvara, raštrkani po celoj planeti pokušavaju da pobegnu zlim Mogadorijima koji žele totalno uništenje Lorijanske rase. Saznanje da su ubili prva tri i da je on sledeći, Džon (Alex Pettyfer) pokušava da se sakrije u gradu pretvarajući se da je običan učenik. Dok pokušava da kontroliše svoje novootkrivene moći upoznaje devojku Saru (Dianna Agron) i dečka po imenu Sem (Callan McAuliffe). Taman kad je njegov život uhvatio normalan ritam Mogadorijani otkrivaju njegovu lokaciju. Kako bi se odbranio mora da počne da koristi svoje moći najbolje što ume, a tu mu naravno u pomoć pristiže sestra broj Šest.

Malo bolji nego što bi se dalo reći na prvi pogled (bar u mom slučaju), film ima radnju ali ne dovoljno dobro definisanu. Nekako traljav i nepotpun pregled stvari kao i obraćanje pažnje na nebitne stvari prosto rade protiv filma. Iako je film rađen po romanu, normalno je očekivati više nastavaka pa time i potpuniju priču ali nedostatak nekog uvodnog dela i kvalitetnije i obimnije razrade prosto kvari doživljaj. Glumačka postava u filmu dobro funkcioniše (možda je devojka koja tumači Saru mogla da poradi na više ekspresija lica). Specijalni efekti u filmu su dobri kao i kostimi (to jest maske) koje nose negativci. Ako se usude da rade nastavke preporučio bih da promene, kompletnu ekipu od scenarista do reditelja i porade malo kvalitetnije na priči.

Ocena 6.7/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.

 

Na meni je da predstavim a na vama da odlučite koji ćete film da pogledate. Uživajte!


Prva Klasa X-Mena!!!

metric 04 Jun, 2011 12:00 Film, Fantastika, Drama, Avantura, Akcija Permalink Trekbekovi (0)

Krećemo od samog početka. Kako je sve nastalo? Gde? I zašto?

X-Men: First Class

X-Men: First Class

Radnja filma počinje isto tamo gde nas je prvi deo sveta mutanata uveo. 1944 godine u koncentracionom logoru u Poljskoj mladi Erik Lenšer (Michael Fassbender) prvi put ispoljava svoj dar. Paralelno sa time mladi Čarls Eksejvijer (James McAvoy) upoznaje mladu Rejven (Jennifer Lawrence) koja ima sposobnost da uzima ljutske oblike po potrebi.

Njihovim životima je suđeno da se susretnu kada im zajednički neprijatelj Sebastijan Šo (Kevin Bacon) saopšti da je uništenju ljucke rase došao čas. Uz pomoć Eme Frost (January Jones) i par korisnih mutanata Šo kreće u napad protiv Čarlsa i Erika kao i ostalih članova X tima.  Kako radnja filma odmiče imamo priliku da vidimo situacije i dešavanja koje će dovesti do toga da mutanti zarate sa ljudima ali isto tako i među sobom.

Čarls Eksejvijer    Rejven - Mistik   Erik

Ko voli serijal o X mutantima siguran sam da će mu ovaj doći kao šlag na tortu.

Priča o nastanku, razvoju i vrhuncu tima Čarlsa Eksejvijera kao i suparničkom timu bratstva Erika Lenšera uklopljena je tako da bolje oblikuje, detalnije pojasni i da dublje značenje univerzumu u kome mutanti imaju glavnu ulogu.

Anđeo    Havok   Ema Frost

Vraćanje na sam početak bio je pravi odgovor na mnoga pitanja publike koja je još od 2000 godine kada je izašao prvi deo sage o X mutantima imala. Otkrivanje burne prošlosti mutanta kasnije poznatog pod Magneto, znatiželja profesora X, osećaj ne pripadanja opasne Mistik samo su neke od priča koje ćete moći da pogledate u ovom delu filma. Tu su svakako i poznata Zver (Nicholas Hoult) ali isto tako i mnogi novi mutanti kao što su Banši (Caleb Landry Jones), Havk (Lucas Till), Darvin (Edi Gathegi) i mnogi drugi.

Riptid    Azejzel   Zver

Interesantna mi je činjenica koliko sam bio zadivljen detaljima kojima je posvećena pažnja. Izgled škole za nadarene mutante, pojavljivanje Volverina (uvek istog naravno), mlade Oluje, Mistik iz starijih dana samo se neke od sitnica koje sigurno daju kvalitetniju sliku o serijalu. Isto je i sa uklapanjem mutanata u realnu istoriju, poput nuklearne krize, američkog precednika Kenedija ili trećeg svetskog rata.

X-Men: Prva klasa

Priča koja teče glatko i u pravom smeru otkrivajući deo po deo stvara utisak slaganja slagalice. Odnosi među protagonistima filma, pogotovo između Čarlsa, Rejven i Erika po meni je jedan od najkvalitetnijih aspekata filma. Pomalo lik Sebastijana Šoa mi deluje napucano i nesinhrono ali isto se može reći i za lik Eme Frost kojoj nije dat prostor koji njen lik zaslužuje.

Iako se mnogi stari mutanti pojavljuju u ovom delu (što i nije čudno), imamo priliku da se upoznamo i sa mladom "ne mutanticom" agentom Moirom MekTagert čija uloga je mnogo poznatija poznavaocima stripa.

Iako postoji praznina ali isto tako i nepodudaranja sa stripom po meni su to toliko minimalne stvari da prosto nemam želje da obraćam pažnju. Ovo nije strip ovo je film i svako odstupanje urađeno je tako da ne remeti priču ali ni sklad među likovima.

Simpatično je to i da postoji velika zainteresovanost za još jedan deo mutanata "prve klase",što zbog zainteresovanosti publike, što zbog dobrih kritika koje je film dobio (naravno siguran sam da je i količina zarađenog novca u pitanju). Priča bi upotpunila završetag ovog filma i prvog iz serijala.

Mislim da bi to bila odlična solucija stim da nas očekuju nastavci Volverina a mogućnosti su velike i da će se naći mesta i za Dedpula. Ono što bi po meni bilo sjajno jeste da se posle svega ovoga nastavi serijal kako bi smo saznali šta se desili Magnetu, Profesoru X, Mistik, Volverinu, Oluji, Roug i nama dragim mutanitima. A ne da ostave onako tragičan poslednji deo.

Iako ne mogu da budem objektivan kada je serijal X-Men-a u pitanju (isto važi i za Matrix), toplo ga preporučujem svim ljubiteljima predhodnih filmova o fantastičnim mutantima.

Ocena 9.5/10

Film možete pogledati u bioskopima Ster, Kolosej, Dom sindikata, Roda i Arena

Nešto više o X-Men mutantima možete pročitati ovde. Uživajte!

Super Heroji Na Sve Strane!

metric 13 Maj, 2011 15:00 Film, Fantastika, Animirani, Akcija, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Kako su super heroji popularni već duže vreme (pogotovo na velikom ekranu), reših da vam predstavim jedan crtani koji je više nego zanimljiv.

The Incredibles

The Incredibles 

Super heroji su tu da štite i spašavaju nedužne! Ali šta se dešava kada ne žele da budu spašeni?

Svet super heroja se ruši kada čovek spašen od strane gospodina Neverovatnog, tuži sve super heroje, od optužbom da "nemaju prava da spašavaju ljude koji ne žele da budu spaseni"!

Država donosi zakon da su tajni životi super heroja gotovi i da svi moraju ili da otkriju svoj indetitet ili da prestanu sa herojstvom. Gospodin Neverovatni i gospođica Elastična sada već bračni par, primorani su da se skrase u predgađu i osnuju porodicu.

Sve bi bilo kao po loju da nemaju poteškoće u suzbijanju svojih super moći. Pogotovo gos. Neverovatni koji više od svih želi da mu se vrati deo života nekadašnjeg super heroja. Ni nesluti da će mu se za to upavo  pružiti prilika!

Bob Parr  Helen Parr  JackParr i Dashiell Parr

Već dosta godina je prošlo od kako se ovaj crtani pojavio na velikom platnu a njegov kvalitet i dopadljivost ne jenjava. Ideja da se super heroji trude da ne koriste svoje moći kako bi bili normalni (umesto obrnuto), prosto je fantastična. Tužiti heroja što te je spasao dok si pokušavao sebi da osuzmeš život, više je nego fenomenalna i poprilično ironična.

Odlična animacija oblikuje film poprilično simpatično. Likovi deluju ko da su od pastelina a izrazi lica i emocije su više nego dovoljne da vas nasmeju. Eksplozije, udarci i jurnjava prikazana je ko u najboljim akcionim filmovima. To ćete najbolje uvideti u laboratoriji gospođice Edne koja je po meni najbolji lik u crtaću.

Edna Mode    Boss   Incredibles   Syndrome   Frozone

Priča kao što sam rekao je više nego dobra i kompleksna. Lako se prati, nebitno da li ste dete ili odrastao. Avanturistički i porodični duh omogućiće da se brzo i zabavno povežete sa likovima a akcija i humor da dožvite super heroje u drugačijem svetlu. Interesanto je da jednostavne stvari kao što su posao, porodična večera, škola, kućni poslovi za ovu porodicu predstavlja veliki problem.

Sve u svemu odličan crtani i biće vam zadovoljstvo da odvojite sat i nešto vremena uz dobar, zanimljiv i smešan crtani o porodici u kojima su svi super heroji.

Ocena 9.1/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima. Uživajte!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric