Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Voz Za Severni Pol.

metric 05 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Da li verujete u Deda Mraza?

Ovo pitanje važi samo za odrasle, jer kod dece ovo pitanje ima samo jedan pravi odgovor. Da!

Polarni Ekspres (The Polar Express)

 

Na Badnje veče sumnjičavi dečak dovodi u pitanje postojanje Deda Mraza. I dok se nada da će čuti zvukove Deda Mrazovih sanki kada bude dolazio da postavi poklone ispod njegove jelke i ne sluti da će dobiti mnogo više.

Veliki voz staje ispred njegove kuće i on pristaje na putovanje na severni pol kako bi posetio starca u crvenom. U vozu punom dece upoznaje malu devojčicu pametnicu, konduktera, ložača, mašinistu kao i propalicu koji živi na krovu voza. Na njihovom putovanju sreću se sa raznim izazovima,magičnim i čudesnim bežanjem karte za voz, prelazak preko zaleđenih šina i gubitak jednog zvončića sa Mrazovih sanki. Kako putovanje izmiče dečak se pita da li će vratiti poverenje u Božić, dali će uspeti da se sigurno vrati kući i dali će upoznati Deda Mraza?

Dobra priča rađena po knjizi Chris Van Allsbur-a, glumačka ekipa koja je pozajmila lik i glas ovom ostvarenju (Tom Hanks, Leslie Zemeckis, Peter Scolari i dr.), dobra animacija i posvećenost pravim i iskrenim ljuckim emocijama, sumnjama i željama učinili su da ovaj film od svog prvog prikazivanja 2004 godine oduševljava publiku. Inače o popularnosti ovog filma govori i činjenica da se svake naredne godine ovaj film za vreme Božica reprizirao u bioskopima širom Amerike u 3D-u sve do danas. 

Mislim da je pitanje da li verujete u Deda Mraza veoma važno i da je ovaj film dobro preneo tu poruku. Nije bitno da li je to pitanje to jest ogovor realnost ili fantazija. Ono određuje da li ste pesimista ili optimista, da li ste maštoviti i da li ste izgubili dete u sebi?

Pogledajte film ovde i podelite vaše mišljenje u komentarima!


NesvakidašNja BožIćNa PričA

metric 03 Januar, 2011 12:00 Film, Avantura, Fantazija, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Počašćeni smo sa još jednom ekranizacijom božićne priče Čarlsa Dikensa (Charles Dickens) o starom sebičnom gospodinu koji za Badnje veče doživljava malo prosvetljenje.

Božićna priča (Christmas Carol)

 

Ebenezer Skruč (Ebenezer Scrooge) je čovek koga Božić ni malo ne dotiče, naprotiv mrzi ga. Za njega se lepe reči ne mogu naći ali i što bi kad izrabljuje svog radnika Boba, ne ljubazan je i nikada ne pomaže ljudima koji su manje srećni nego što je on (iako ima sve on nimalo nije srećan). Na Badnje veče sve se menja kada mu duh Marlija (Marley) njegovog bivšeg partera saopštava da će ga tokom noći posetiti tri duha. Duh prošlosti, duh sadašnjosti i duh budućnosti pokazuju mu koje je sve loše stvari radio, šta radi i šta ga čeka za sva ta ne dela. Posećen od strane ludog, smešnog i strašnog duha Skruč se nalazi sa licem u lice sa odlukom hoće li ostati isti i umreti sam bez ikoga ili će se pokajati i iskupiti za svoje postupke.

Ovo je prva kompjuterska animirana verzija ove priče i iako je puno puta pričana ova je sigurno vredna gledanja. Veoma dobra animacija, sa dosta detalja, dobro skrojenom pričom i dobrim pozajmljenim glasovima od strane glumaca kao što su Jim Carrey,Gary Oldman, Colin Firth, Stiv Valentin. Interesanto je to da su glumci pozajmljivali glas više od jednog lika dok je pored pozajmljenog glasa glavnom junaku, Jim Carrey pozajmio svoj glas još sedam likova.

Božić nam se približava tako da ovu već dobro poznatu priču bi ste trebali da već imate pripremljenu za gledanje jer ako nemate pazite možda i vas posete duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!?


SunđEr Bob Kockalone

metric 28 Decembar, 2010 11:00 Film, Animirani Permalink Trekbekovi (0)

Svakako jedinstven,dobroćudan,uvrnut,smešan i kockast.Da to je SunđerBob.

On živi u ananasu na dnu mora i prvi komšija mu je Lignjoslav Pipak,najbolji drug Patrik zvezda a drugarica veverica Vendi.Sunđer Bobu bi život pored njegovih prijatelja bio nezamisliv ali isto tako ne zna šta bi radio bez njegove jedine ljubavi špatule.I to špatuje za okretanje pljeskavica.Svaki mesec on je radnik meseca u Kebinoj Keba Krabi.Inače u slobodno vreme sunđer voli da lovi meduze,uči da (ne)uspešno vozi čamac,trenira karate i igra se sa patrikom i kucnim ljubimcem pužom Garijem.

Sunđer Bob je američka crtana serija koja je rađena od strane Nickelodeon televizijske kuće 1999 godine.Kreiran od strane animatora koji je bivši biolog Sunđer Bob je ušao u istoriju kao jedan od poslednjih crtanih filmova koji je zabeležio globalnu popularnost za samo šest meseci prikazivanja.

Sponge Bob SquarePants Movie

2004 godine posle četiri uspešne sezone Sunđer Bob dobija svoju filmsku adaptaciju.

U Koralovu se održava otvaranje novog restorana Kebe Krabe i upravo se Bob nada menadžerskom mestu koje nažalost ne dobija.Dok tugu utapa u sladoledu mali zli Plankton je najzad našao način kako da postane vladar sveta.On krade krunu morskom kralju Neptunu i podmeta je Kebi.Kao jedini način da spasi Kebu i Kebin restoran Sunđer Bob i Patrik odlaze u Školjka grad da pronađu krunu i spasu Koralovo od Planktonove tiranije.

U crtanom filmu ćete stvarno uživati,smehu nikad kraj!


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric