Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

DelimičNo OblačNo!

metric 01 Februar, 2011 17:00 Film, Fantazija, Animirani, Kratki Permalink Trekbekovi (0)

Morate pogledati kratki petominutni Pixar-ov animirani crtani Partly Cloudy!

Ovaj divni crtani film će vam pokazati odakle rode donose bebe mladim mama ljudi i životinja.

Isto tako možete videti koliko roda mora da bude jaka i snalažljiva u svom poslu!

Kvalitetniji snimak možete pogledati ovde!


Zlatokosa

metric 23 Januar, 2011 10:00 Film, Avantura, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

U domaćim bioskopima došla nam je Diznijeva klasična priča o Zlatokosi.

Tangled (Zlatokosa i razbojnik)

Kad se trudna kraljica razbolela celo kraljevstvo krenulo je u potragu za čudotvornim cvetom koji leči sve bolesti. Ali majka Gothel zla, sebična i okrutna ženica cvet je koristila samo za sebe. Njenom nepažnjom kraljevski vojnici pronalaze cvet i uspešno leče bolesnu kraljicu. Iste večeri kraljica rađa malu devojčicu zlatne kose. Ali majka Gothel jedne večeri krade devojčicu kako bi njena magična kosa mogla večito da je učini mladom i lepom. Jedino što treba jeste da peva posebnu pesmu koja budi čaroliju.

Kada posle mnogo godina na svoj rođendan Zlatokosa dobije želju i hrabrost da pobegne iz kule u kojoj je Gothel sebično čuvala od očiju javnosti u priču nam dolazi razbojnik Flin koji zajedno sa Zlatokosom odlazi u avanturu koja će im omogućiti da saznaju razlog letećih lampiona iz kraljevskog dvora.

Zla Gotel uradiće sve kako bi vratila Zlatokosu u kulu i učinila sebe mladom zauvek. A na šta su spremni Zlatokosa i razbojnik možete pogledati u domaćim bioskopima.

Po meni je ovo jedna od najzanimljivijih bajki koje sam u poslednje vreme pogledao. Još jedan klasik iz Diznija za decu i odrasle. 

 


Megaum - NajlošIji Od NajlošIjih!

metric 12 Januar, 2011 12:00 Film, Animirani, Komedija Permalink Trekbekovi (0)

Ako već nešto odlučite da radite,budite najbolji u tome!

Megaum (Megamind)

Kada rodnoj planeti preti uništenje mladi vanzemaljski par šalje svoje plavo dete (i njegovog ljubimca) na zemlju u nadi da će tamo naći bolji život i postati  zaštitnik kakav im treba (baš kao supermen :D). Sve bi bilo kao u bajci da se nije pojavio snagator sa susedne planete koji je savršen u svakom pogledu. I dok odrastaju svako u svojim uslovima (jedan u imoćnoj porodici, drugi u zatvoru) gospodin dobrica postaje Metroman (Brad Pitt) zaštitnik grada i ljubimac cele nacije dok plavičasti glavoglavi vanzemaljac postaje nesrećnim okolnostima Megaum (Will Ferrell) najlošiji od najlošijih, najkvarniji od najkvarnijih, najgori od najgorih kako bi on rekao za sebe jer ako je već rešio da bude loš ima da bude najbolji u tome.

Ali to mu i nešto ne ide za rukom jer svaki put kada pokuša da uništi grad i Metromana uvek biva sprečen. Otmicom mlade novinarke Roksane (Tina Fey) Megaum najzada uspeva da zarobi Metromana i uništi ga zauvek. Kada je ispunio svoj životni san da zavlada svetom i uništi njihovog heroja, Megaum terorisanjem grada i svakog njegovog stanovnika provodi svoje dane, ali to ga brzo dovodi do depresije jer nije sve tako zabavno kao što je bilo. Da bi opet sve bilo zabavno kao pre on odlučuje da klonira moći Metromana i da ih potencijalnom superheroju. Kao i uvek njegov plan ne ide po planiranom pa glupavi, sebični i zaluđeni novinarski pomoćnik Hal dobija moći i sebe naziva Titanom (Jonah Hill).

Kada se i Titan okreće zlu umesto dobrom Megaum shvata da u gradu ne mogu da postoje dva loša momka?

Originalna priča koja je skrojena od mnošto starih stripskih i filmskih klišea čine ovaj film nekako jedinstvenim i svakako veoma smešnim. Veoma dobri glumci su pozajmili svoje glasove junacima filma. Animacija je takođe veoma dobra možda ne i najbolja ali dovoljno kvalitetna. Ovaj film se daje i u 3D-u ali ne kod nas (nažalost) tako da je doživljaj verovatno još bolji na velikom ekranu sa 3D tehnologijom. 

Pogledajte i uživajte! 


Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric