Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Mi Smo Noć

metric 24 Maj, 2011 16:30 Film, Drama, Fantazija, Horor Permalink Trekbekovi (0)

U svetu vampira žene su vladari! 

We are the night (Wir sind die Nacht)

Wir sind die Nacht

 

One poseduju noć. Prelepe su. Žurke, novac, brza vožnja i seks su svakodnevica u kojoj uživaju. Za njih ljucki život ima malu vrednost. Luiz (Nina Hoss), Šarlota (Jennifer Ulrich) i Nora (Anna Fischer) su vampiri.

U svetu gde žene vladaju svetom mrtvih, njih tri prosto uživaju u luksuzu i moći koji poseduju. Ali kada Luiz pronađe svoju novu žrtvu Lenu (Karoline Herfurth) kako bi ispunila život prelepom besmrtnom saputnicom, sveža vampirka se nalazi u procepu između sveta u kojem je teško živela i sveta u kojem nije lako živeti.

Nada da će im nova članica upotpuniti društvo ubrzo nestaje kada Lenino prisustvo počinje da naglašava njihove nedostižne i nemoguće želje. Luiz nikada neće uspeti da se osamostali, Šarlota da oseti roditeljsku ljubav a Nora da podeli život sa muškarcem.

Kada Lena shvati da život vampira nije sjajan kao što je mislila pokušava da pobegne. Ali pobeći od tri veoma stara vampira nije lako. Sve što Lena može da uradi jeste da pokuša da sačuva svoju dušu koja joj je jedina ostala.

 

Nemački film visoke produkcije pravi je pogodak. Iako mi je slučajno i neočekivano došao pod ruku, nimalo me nije razočarao. Iako nisam imao velika očekivanja film definitivno nosi evropski pečat u američkom ruhu.

Popularnost vampira u svetu filma već zadnjih nekoliko godina konstantno raste i prosto je bilo pitanje vremena kada će ta popularnost zahvatiti i evropke reditelje. Ono što izdvaja ovaj film u moru sličnih jeste malo tamnija atmosfera, nesvakidašnji asambl ženskih likova i malo drugačiji pristup prema glavnom liku.

Glumačka postava je prosečna a atmosfera po mom mišljenja za svaku pohvalu. Muzika je svakako naklonjena više klubskom evropskom stilu prepun haus, tehno i elektro zvuka.

Ono što me je nekako oraspoložilo je to da se film drži nekih osnovnih pravila kada su vampiri u pitanju. Za razliku od mnogih današnjih vampira, ovi ne mogu da hodaju po dnevnom svetlu, nisu vegeterijanci a bogme nemaju ni magične moći.

Ocena 8.1/10

Film možete pogledati ovde i podeliti vaše mišljenje u komentarima.


Učitava se...

Komentari

 1. Ne volim nemačke filmove, pa to ti je!

  Autor roksana — 24 Maj 2011, 18:16

 2. Iako nisam ljubitelj nemačkog jezika, moram priznati da mi nimalo nije smetao tokom gledanja filmova!!!

  Autor Filmetric — 24 Maj 2011, 19:01

 3. Volim filmove vampiske tematike. Pogledaću ga kad mi vrijeme dozvoli.
  pozdrav

  mandrak72 Autor mandrak72 — 24 Maj 2011, 21:24

 4. Hehe i ja ih volim. Šta ću! :D

  Autor Filmetric — 24 Maj 2011, 21:26

 5. Gledam jer verujem u preporuku !Veliki pozdrav za prijatelja

  Autor tanjana — 24 Maj 2011, 22:05

 6. Hvala tanjanice i tebi pozdrav. Uživaj u filmovima! :D

  Autor Filmetric — 24 Maj 2011, 22:06


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric