Filmetric

Promote Your Page Too Google +1

Zabranjeno U Svetu Filma!

metric 18 Januar, 2011 16:00 Film, Novosti Permalink Trekbekovi (0)

Dok sam tako listao jedne dnevne novine u javnom prevozu pročitao sam interesantan podatak. Mapet šou zabranjen u Saudiskoj Arabiji!

Reših da se malo više pozabavim time pa se bacih na posao. Pogledajte koje sve zabrane, nelogičnosti, sukobe i uslove imaju filmovi i crtaći u raznim zemljama sveta.

Mapet Šou zabranjen u Saudiskoj Arabiji!

Ovaj šou je zabranjen zahvaljujući gos.Prasici (Miss Piggy). Kako se svinja kao životinja smatra ruglom i grozotom u muslimanskim zemljama Saudiska Arabija je zabranila prikazivanje bilo koje scene u kojoj se pojavljuje ova prasica. Njihovo objašnjenje za zabranu ali isto tako i paljenje, uništavanje i ne dozvoljavanje uvoza igračaka i predmeta ove male prasice je pored toga što je svinja i to što joj glas pozajmljuje muški glas.

Jugoslavija

Verovali ili ne ali čak je i u bivšoj Jugoslaviji bilo zabranjenih filmova. Film Ciguli Miguli zabranjen je kao antisocijalistički film.

Paja patak bez gaća!

Kada su mediji plasirali vest da je Finskoj zabranjen Paja Patak jer ne nosi gaće, svet se bacio u veliko razmišljanje. Iako ta vest nije bila tačna roditelji i kritičari počeli su da polemišu o tome da li treba da ih nosi i zašto se stidi kada izađe iz tuš kabine ili ostane bez majce kada je već do pola go. Komentarisanja je bilo ali Paja Patak je i dalje bez gaće.

Caligula

Gnusan film Američko Italijanske produkcije zabranjen je i to sa razlogom. Explicitnih scena seksa  i nasilja nema malo ovom filmu. Pogledajte cenzurisani trejler ovde.

Jadan Duško :(

Duško Dugouško je jedan od crtaća koji se mogu pohvaliti da su optuživani za sve i svašta.

Zabranjen je crtani Nip the Nips jer crni Kinu i njenu vojsku, zabranjen je i crtani koji se redovno prikazivao na našim domaćim tv stanicama Bugs and gremlin, takođe je optuživan za mnoge navodno rasističe scene kao i to da širi homoseksualizam (scene kada ljubi lovca Elmera ili kaubojca Sema).

Još jedan crtani koji je zabranjen iz kuće Warner Brothers ovde.

Urotsukidoji

Japanski anime zabranjen je u Australiji i nekim državama amerike dok je u Evropi dozvoljeno gledanje (kupovina) filma samo za starije od 18.

Walt Disney

Crtani koji se takođe redovno davao u ranim jutarnim satima vikendom je Legend of a sleepy Hollow je u Americi zabranjen. Zabrana je nastupila kada je crtani proglašen kao i muzika u njemu rasistička jer se u par scena spominju robovi to jest vreme kada su robovi još uvek radili na plantažama.

Verovali ili ne zbog mogućih tužbi Disney je morao da novi crtani Princeza i žaba menja čak 14 puta, kako bi zadovoljio kritičare to jest PR menadžment firme.

Crtani Der Furhers Face takođe zabranjen širom sveta kao i Spirit of 43'.

Lara Croft i Brokeback Mountain

U drugom delu ovog filma sa Angelinom kao Larom zbog ne realnog prikazivanja Kineske zajednice u Kini ovaj film nikada nije bio emitovan. Isto tako film Brokeback Mountain je zabranjen zbog prikazivanja homoseksualnih između dva muškarca.

Kremenko voli Winston

Svaka reč bi bila suvišna za ovu kratku reklamu cigareta Winston. :)

Teksaški masakr

Film iz 1974 bio je zabranjen u Nemačkoj, Islandu, Australiji, Brazilu, Čileu, Finskoj, Norveškoj, Singapuru, Šveckoj, Velikoj Britaniji.

Betty Boop

Pored toga što je optuživana za stereotip žene u 30tim i 40tim godinama crtani gde Betty udiše gas za smejanje bio je razlog za tužbu protiv zabrane korišćenja droge.

Borat i Bruno

Popularni komičar Sacha Baron Cohen i njegovi filmovi Bruno i Borat zabranjeni su u većini muslimanskih zemalja i čak oko 40% zemalja celoga sveta.

South Park i Drawn Together

Ova dva crtana filma bila su opuživana i zabranjivana (sa razlogom :D) zbog raznih seksualnih, društvenih, rasističkih, verskih anti poruka. Upravo zbog svega navedenog ovi crtane serije doživele su svecku popularnost.

Matrix

Egipat je zabranio ovaj film uprkos svom uspehu u celom svetu pod izgovorom da se suprostavlja njihovom verskom verovanju (navodno matrix propoviše više religija i verovanja što može da izazove zbunjenost i ne zadovoljstvo kod gledalaca u Egiptu.)

Porodičan čovek

Serija Family guy imala je dosta problema, čak i pretnje smrću kada je u jednoj od svojih epizoda planirala da prikaže proroka Muhameda (isto se desilo i sa serijom South Park) ali serija koja je dobila zabranu bila je Terms of Endearment. Isto tako je bila na meti protesta epizoda kada beba Stewe ubija u jednoj od epizoda svoju majku (kreatori su kako bi imali pokriće epizodu završili kao da se to sve nije desilo nego da je to bila samo simulacija).

Postoje još mnogi filmovi koji su imali ili još uvek imaju zabrane u raznim zemljama sveta ali dok je filmova biće i zabrana! Spas nam je internet zar ne!?


Novosti Iz Sveta Filma

metric 13 Januar, 2011 12:01 Film, Novosti Permalink Trekbekovi (0)

Premijere filmova u januara

The company men,No string attached,The way back,The mechanic,Biutiful, The Rite,From Prada to Nada.

Filmovi u domaćim bioskopima

Guliverova putovanja3D,Tron-Legat,Green Hornet,Megaum,Kad vodenjak pukne, Montevideo bog te video,Upoznajte male Fokerove,Narnija3,Harry Potter,Artur 3,Guliverova putovanja3D,Turista,Pusti pravog da uđe,Trougao obmane,Grad lopova,Magično putovanje u afriku3D, Šišanje,Svet okeana, Zamena,Beli beli svet,Mesec,Alisa u zemlji čuda,Red,put.

Uskoro u domaćim bioskopima

Zlatokosa i razbojnik,Dilema,No strings attached,Mašinista,Ja sam broj četiri, True Grit,Rango,Kung fu Panda2, Transformersi3,The adjusment bureau, Hereafter,Burleska,Bezimeni,Dizanje.

Box office : 1.True Grit (15mil.$) ; 2.Little Fockers (13mil.$) ; 3.Season of the witch (11mil.$)

INFO : U bioskopu Kinoteka u Kosovskoj 11 daju se filmovi Dogma (1999) i Misija (1986).

 

Filmske novosti 

Ben Stiller snima nastavak Zoolander-a!

Dizney objavio da će sigurno biti sniman i peti nastavak Pirata sa Kariba.

Chris Evans kao Kapetan Amerika,Spideman,Crvenkapa,Twilight.

  

  

Moguće je da će doći do filmske realizacije popularne američke serije Dinastija.

Američka producenska kuća Warner Bros. planira da snima film po mangi i animi Death Note.

Iako Dizney planira da snima animiranu seriju Tron moguće je da će doći i do trećeg dela filma.

Kompletna originalna postava Gospodara Prstenova će učestvovati u snimanju Hobita.

Colin Farell će glumeti u remake-u filma Totalni opoziv ali moguće je da se radnja neće odvijati na Marsu!

James Bond posle bankrota vlasničke producenske kuće najzad je u procesu pisanja scenarija od kako ga je otkupila druga.

Prvi Tarantinov film možete za dž pogledati na Youtubu.

Pineapple Express će dobiti nastavak.

Počelo je sa snimanjem Isterivača duhova kao i Parka iz doba Jure.

Nastavak filma Planeta majmuna očekuje se 23 Novembar ove godine.

Trejleri za Mechanic,Drive Angry,Priest i Battle Los Angeles.

Novi Baner za SuckerPunch. :D 

 

 


SrećA,SrećA,Radost!!!!

metric 31 Decembar, 2010 12:00 Film, Novosti Permalink Trekbekovi (0)

Želim svima da poželim Srećnu novu godinu!

Da vam se ispune sve želje,da se puno družimo i gledamo puno dobrih filmova!

Od prvog pa sve do sedmog januara moći će te da vidite novogodišnje i božićne filmove koje sam spremio samo za vas tako da budite uz Filmetric blog i imaćete dovoljno filmskog materijala da popunite praznične dane!

Još jednom sve najbolje u 2011 želi vam vaš Filmetric!!!


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Sledeći»

Powered by Blog
© 2011 - Autor Filmetric